Šta je novo?

Aku busilica?

Jeste, sad sam detaljno pogledao, isle su na choice u coins sekciji za smesne pare, i skuplji model je isao na temu uz povrat za bagatelu, verovatno je u pakovanju alat jos i korektan, baterije lose, bitovi i kofer isto...10x je bolji obican parkside koji jeste nesto skuplji ali na duze staze bespotrebno je debatovati..

Kakva je ferm srafilica sto je nedavno bila u maxiju na akciji nekoj od 600-800 din, model srafciger, 4V, dodacu sliku ispod...nisam je video na akciji kad se pojavila, kupio bih jednu, za taj kes ne cini se losa kupovina.

Prilozi

• Screenshot 2026-05-27 201829.webp
    Screenshot 2026-05-27 201829.webp
    7.3 KB · Pregleda: 51
Nemam pojma u kom katalogu je objavljena akcija ali sam procitao negde da ga kupise za pomenute cifre.

Od ponedeljka je u ponudi aku kombinovana čekić bušilica, bez baterije dolazi, cena 6600 dinara. Energija udara je 1,9J i trebalo bi da može da roka u betonu. Vidim da je običan prihvat (ne SDS+), pa koliko je realno da se sa ovim može cepati u betonu do 24mm? I da li se ovaj model prvi put pojavljuje kod nas, ili ga je bilo i ranije u ponudi? Ima li ko iskustva, vredi li uzimati?

aku cekic parkside.webp

Nikad ne ide SDS na ovaj tip alatke
Moze da busi u beton ali nemoj da mislis da je ovo udarni cekic vec busilica sa funckijom busenja u beton udarcima

Od ponedeljka je u ponudi aku kombinovana čekić bušilica, bez baterije dolazi, cena 6600 dinara. Energija udara je 1,9J i trebalo bi da može da roka u betonu. Vidim da je običan prihvat (ne SDS+), pa koliko je realno da se sa ovim može cepati u betonu do 24mm? I da li se ovaj model prvi put pojavljuje kod nas, ili ga je bilo i ranije u ponudi? Ima li ko iskustva, vredi li uzimati?

Pogledajte prilog 541009
Druže to na slici ima broj [4], a kombinovani čekić/bušilica je broj [2]

To sa slike [4] je obična šrafilica/bušilica PABSP 20 LI C4. Nema vibraciono bušenje, samo zavrtanje i bušenje, i prilično je jaka.
Imam je, vrlo je zgodna, kvalitet je upitan, znaju da joj stradaju prenosi, tj da neće u prvu brzinu. Proizvođač OWIM gmbh.

Što se tiče kombinovanog čekiça/bušilice to je slika broj [2], to je prava udarna bušilica sa SDS prihvatom. Do duše, najslabija verzija crne na 20V, postoje još i verzije od 3J i 5.8J.
Ne znam kakva je, imam verziju od 3J, prezadovoljan sam, ova je slabija. U svakom slučaju, to je prava udarna bušilica i mnogo je bolja za bušenje betona od bilo koje obične bušilice sa funkcijom vibracionog bušenja(fake čekić funkcija 😉)

Baterija i beton(ne blok, cigla, malter i sl): Milwaukee, Hilti, Makita i Hitachi(Hikoki), sve ostalo su igracke.

pa koliko je realno da se sa ovim može cepati u betonu do 24mm?

Jednom rečju - no way pedro!

Da pojasnim - ne da ne mož da cepa i da roka, nego ne moš ni da staviš svrdlo od 24 mm.

Ovo ti je 6, 8, najviše 10 mm, u beton, i to sa dobrom burgijom i samo par rupa.
Da postaviš policu, plafonjericu, leflektorčić i take tričarije.
Za ozbiljnije projekte i višestruko burgijanje ide namenska mašina sa sds prihvatom - štosekaže - hilti.

Baterija i beton(ne blok, cigla, malter i sl): Milwaukee, Hilti, Makita i Hitachi(Hikoki), sve ostalo su igracke.
Jedino ako si neko ko zarađuje za život od bušenja rupa u betonu. Za nas hobi varijante kao Parkside su sasvim dobre. Pogotovo "performance".

Ova desno je izbušila gomilu rupa u betonu i dalje je u punoj snazi:
1779962894012.webp

Jedino ako si neko ko zarađuje za život od bušenja rupa u betonu. Za nas hobi varijante kao Parkside su sasvim dobre. Pogotovo "performance".

Ova desno je izbušila gomilu rupa u betonu i dalje je u punoj snazi:
Pogledajte prilog 541015
Ta što ti imaš je 3J kao i moja (samo druga verzija), i to je životinja, ide u armirani beton 26mm burgija bez problema.

Sad je u prodaji verzija od 1.9J ta ima samo jednu brzinu, slabiji motor, slabiji i udarac, ali bez problema ide kroz beton sa manjim burgijama. Prava sds bušilica samo slabija od ove sa tvoje slike

Pogledajte prilog 541009

Navedene specifikacije i cena ispod modela busilice se ne odnose na taj model i ta busilica sigurno nema energiju udara od 1.9J.
Kao sto je neko vec pomenuo, model busilice ima pored sebe oznaku 4 pa u katalogu trazi i specifikaciju koja pocinje sa prefiksom [4]. Specifikacija koja se ovde vidi se odnosi na SDS+ cekic sto ovo svakako nije.

Jeste, vidim da sam omašio sliku u katalogu (dobih i "mig" od kolege). Za ovu bušilicu je cena na sledećoj strani, sad je sve jasno.

Meni je na Parkside SDS procurelo ulje na vrhu kucista od stajanja, mast se dezinzegrisala nakon dve godine neupotrebe.

Doduse nije samo tako na Parksajdu nego na mnogim drugima isto.

Nazad
Vrh Dno