Šta je novo?

aktiviranje windowsa xp

• Začetnik teme Začetnik teme Brane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Brane

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2003
Poena
601
kako da aktiviram windows xp bez kontaktiranja microsofta. ostalo mi je jos nekoliko dana da aktiviram win xp, koji je naravno kopija. 😕

dobro pitanje 🙂 🙂 🙂 🙂

Moderatori su ovde uvek brzi u brisanju ovakvih threadova.
Koliko ja znam ne postoji dobar nacin za aktiviranje ilegalnog Home Editiona. Poslacu ti link za jedan forum gde ti je sve to ispricano do u sitna crevca, tu ces moci da nadjes pokoji savet.
Jedino 100% sigurno ti je da nabavis Corporate Edition (imam ga na svom kompu) koga ne moras da aktiviras.

Imam ja activator, kome treba nek pise na PM!
700kb
Radi i sa home i sa profi.

Ako uspeš da ga "deaktiviraš", svaka ti čast. Ja sam jedno tri-četiri puta pokušavao, ali svaki put je samo format c: pomoglo (imam originalni XP, ali nisam hteo da ga aktiviram). Posle probnih mesec dana više nećeš moći da se uloguješ.

mikis je napisao(la):
Ako uspeš da ga "deaktiviraš", svaka ti čast. Ja sam jedno tri-četiri puta pokušavao, ali svaki put je samo format c: pomoglo (imam originalni XP, ali nisam hteo da ga aktiviram). Posle probnih mesec dana više nećeš moći da se uloguješ.
a sto nisi hteo da aktiviras? zanima me zasto ne, ako vec imas original

Miroslav je napisao(la):
...

Mozda ima original koji je vec aktivirao na drugom
mestu, ili ima clonecd originala.
Ja sam se baktao mesec dana sa aktivacijom OEM winxp pro +sp1 i nisam uspeo tako da je radio format c:
Ne znam sta nisam probao, ali nisam uspeo. 🙁
Corp rules :mrgreen:

Pozdrav,
Sasha

Miroslav je napisao(la):
...

I ja imam original ali necu da ga aktiviram jer neznam kako ce se ponasati kad moj racunar prodam i instaliram ga na novi ? Ovako instaliram "onaj" sto svi imamo. Btno je da se ima original, a ne da je i instaliran (koliko sam ja razumeo)

Nije mi jasno nesto : Imam XP pro+SP1, butabilni (onaj 🙂), instalirao sam ga na 4 racunara i nijednim migom mi komp nije predlagao aktivaciju... znaci da je OK verzija, zar ne? Ponasa se vrlo stabilno, za sada (4 meseca)...

ja malo vas ne razumem. Svi imate WinXP Home, a instalirate Pro verziju... imam i ja licencu za NT3.5 pa instaliram Win2003... to mu dodje isto, zar ne? 🙂

ja imam 🙂 verziju xp pro vec shest meseci i rech mi nije rekao o ikakvoj registraciji... a home sam morao da brishem posle mesec dana...

Miroslav je napisao(la):
ja malo vas ne razumem. Svi imate WinXP Home, a instalirate Pro verziju... imam i ja licencu za NT3.5 pa instaliram Win2003... to mu dodje isto, zar ne? 🙂
Ne ja imam legalan PRO a instaliram "onaj" pro sto netrazi aktivaciju.

Joker je napisao(la):
...

I ja imam original ali necu da ga aktiviram jer neznam kako ce se ponasati kad moj racunar prodam i instaliram ga na novi ? Ovako instaliram "onaj" sto svi imamo. Btno je da se ima original, a ne da je i instaliran (koliko sam ja razumeo)

Nema nikakvih problema, ako promenis vise od 5 bitnih komponenti koje ulaze u proracun aktivacionog koda prethodna aktivacija nece vise vaziti, ako odbije da se ponovo aktivira preko neta samo nazoves Microsoft, nas lokalni naravno, i trazis ponovnu aktivaciju.

Ili nazovi Mikrosoft, reci da si formatirao disk, pravi se izuzetno debilan i mozda ti daju legalan serijski broj.

SVAKI xp trazi aktivaciju. E sad ako neko ima xp+sp1 mora da ima i spisak pravih(legalnih) cd key-eva. To mora da bi se uopste instalirao sp. E sad ako se ne registruje posle mesec dana neces vise moci da se logujes osim u safe mod sto je sasvim dovoljno da pokrenes activator(koji sam probao i radi na vec 50+ masina) ili promenis cd key.

Miroslav je napisao(la):
...

Zato što relativno često menjam komponente, a nakon određenog broja promena "ključnih komponenti" (matične ploče, diska, mrežne kartice), XP se blokira (odn. postaje "deaktiviran") i moraš da zoveš MS da ti ga reaktiviraju... Što se meni desilo, izvadio sam mrežnu karticu, ubacio satelitsku, ponovo ubacio mrežnu i pozdravio me je porukom da pozovem najbliže MS-ovo predstavništvo (u to vreme u Sloveniji).

Jednom rečju, aktivacija je smor 😉

MaNiAcK: ne traži "svaki" XP aktivaciju -- Corporate verzija koju 99% ljudi ovde ima nema nikakvu aktivaciju.

morbius je napisao(la):
Ili nazovi Mikrosoft, reci da si formatirao disk, pravi se izuzetno debilan i mozda ti daju legalan serijski broj.

Kakve veze ima formatiranje diska ??? Serijski broj je na hologramskoj nalepnici koje se lepi na kuciste...tako da za takve necasne radnje treba neki mastovitiji izgovor. :what:

MaNiAcK je napisao(la):
(koji sam probao i radi na vec 50+ masina) ili promenis cd key.
Gde si, zivota ti, nasao vise od 50 masina ( odnosno vlasnika istih ) koji nemaju ni Corporate ni legalan XP ??? Ili ti ides tako po gradu i "aktiviras" Corporate-ove, po principu "besposlen pop i jarice krsti" ? :d

morbius je napisao(la):
Ovo ne moze! Jedino mozes kada dodjes do registracionog prozora da ID broj koji
ti generise Windows nakon provere hardvera procitas ljudima u Microsoftu,
a oni imaju generator koji ti nakon toga daje sifru za aktivaciju. Ispravan
ID broj tvoj racunar moze da generise samo ako imas legalnu verziju
OS-a. Serijski broj dobijes na nalepnici i ako ga izgubis slikaj se.

kako ja da znam da je moj xp upravo corporate edition (sem po nedostatku registracije)? jel po version numberu?

evo, moj je 5.1.2600 (xpclient.010817-1148)...

@drapin
Svi kojima sam dizao XP + ortaci + rodbina. Izadje na malo vise od 50

Sta se sve ovde pise.

morbius je napisao(la):
Ili nazovi Microsoft, reci da si formatirao disk, pravi se izuzetno debilan i mozda ti daju legalan serijski broj.

Izvinjavam se, bio sam pospan kad sam ovo pisao 🙄 . Kazes da si bacio pakovenje, izgubio nalepnicu, tako nesto. Znam tipa koji je uspeo da to uradi, doduse u USA. Nasi su mozda pametniji 😉
Pre 7-8 meseci sam i ja obilazio forume trazeci nacin da aktiviram Home kog sam tada imao. Nasao sam neka resenja, ali nista sto bi mi pomoglo sem jednog dobrog saveta: uzmi Corporate. Postoje neke zvrcke, ali je pitanje da li ce svakome da rade.
Mozda je Maniac uspeo da pronadje univerzalno resenje.

MaNiAcK je napisao(la):
SVAKI xp trazi aktivaciju. E sad ako neko ima xp+sp1 mora da ima i spisak pravih(legalnih) cd key-eva. To mora da bi se uopste instalirao sp. E sad ako se ne registruje posle mesec dana neces vise moci da se logujes osim u safe mod sto je sasvim dovoljno da pokrenes activator(koji sam probao i radi na vec 50+ masina) ili promenis cd key.

Postoji Windows XP Pro (samo pro ne i home) Corporate Edition koji ne podrazumeva aktivaciju.

sto rece delimir

I to je onaj koji vecina ovde koristi. Bar sam ja bio uveren do ovog trida da je tako. Ko (bre) da se aka sa aktivacijom. Instaliras i vozis. Nista drugo. A kljuceva (koji se unose pri instalaciji) ima `de oces.

@morbius
imam resenje za home(activator) a profi je koliko znam dovoljno instalirati sa "pravim" cd-keyom da bi bio aktiviran. zar ne?

Sta je bre ovo!!! Aktivaciju ili preko neta ili na telefon: Novi broj telefona Microsoft Centra je (011) 330 55 00, a adresa: Kosovska 17/VI, 11000 Beograd Firme koje imaju Corporate Edition ce se vec snaci.

Zatvoreno!

Nazad
Vrh Dno