Šta je novo?

Aktiviranje RAID-a i stari hard disk?

Judge

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2002
Poena
619
Situacija: planiram da uzmem ploču sa RAID-om i hteo bih da aktiviram stripe. U istom bi bio stari i novi hard, oba Maxtor 40Gb 7.2K rpm. Stari hard radi pod XP FAT.

Pitanje: da li će doći do gubitka podataka na hardu koji je korišćen ili ne? Da li ću dobiti povećanje u performansama korišćenjem stripe-a u odnosu na obično kačenje IDE 1 i 2?

Doci ce do gubitka svih podataka pri kreiranju RAID array, trebalo bi bilo da imas i 3. disk :) na koji ces sve da backup-ujes pre rada, ili da recimo podatke narezes i slicno.
Dobices na performansama ali ne previse, najvise ces primetiti dobitak pri kopiranju s particije na particiju.
Da li su ti ti Maxtori 40GB isti tip diska?

Doći ce do gubitka podataka na hardu koji je korišćen.
Dobices povećanje u performansama korišćenjem stripe-a, mada trebas biti oprezan sa podacima. Meni jedom godisnje "puca" stripe a onda nema povratka podataka. Uglavnom sve sto mi je bitno od podataka drzim na trecem disku.

Zahvaljujem na odgovorima. Pošto sam izgleda prizvao kišu, tj., na poslu mi je crkao jedan od hardova u stripe-u a, na žalost, treći disk za mirror nije bio prisutan, što vam je jasno šta znači, odustajem od dalje primene RAID-a, barem u lite-integrisanoj verziji.
:confused:

Nazad
Vrh Dno