Šta je novo?

Aktivacija Vibera na PC računaru bez android telefona

nindac

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2004
Poena
309
Već par dana se mučim i nikako da provalim kako da aktiviram
Viber na mom desktop računaru. Operativni sistem je 32-bitni
Windows 7 Ultimate sa 4 Gb memorije.

Imam "starinski" mobilni telefon "Nokia 101" pa sam zato skinuo i
instalirao na računar Adroid emulator Bluestacks 4, a u okviru njega sam
pokrenuo Viber, prijavio broj mobilnog, dobio kod itd... uglavnom to radi.

Nakon toga sam instalirao program ViberSetup for Windows ali
nikako da izvršim aktivaciju Vibera. Kada pokrenem Viber on me
pita da li imam Viber na mom mobilnom telefonu. Kada potvrdim,
traži da unesem broj telefona i kada to uradim on mi pošalje
sliku "kockastog" QR koda koji treba da skeneram sa mojim telefonom,
što naravno ne mogu da uradim. Zato sam išao na opciju "My camera
is not working" i on mi je poslao neki kod koji treba da iskopiram
i pošaljem ga sa mog uredjaja.

Taj kod je prilično dugačak (https://www.viber.com/activate_seco...6353cfd2e3f156ed.....itd.........L6MNCkA.&r=0).

Probao sam da ga pošaljem preko Firefoxa ali se ništa ne dešava.

Kako da unesem kod i aktiviram Viber? Unapred zahvalan.

Najlakse da pozajmis smartfon i resis to za 15sec, a onda ti tel više ne treba. Nebitno gde će biti kartica posle.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Najlakse da pozajmis smartfon i resis to za 15sec, a onda ti tel više ne treba. Nebitno gde će biti kartica posle.

Ako sam te dobro razumeo, pozajmim smartfon od komšije, prebacim moju karticu u taj telefon,
izvršim aktivaciju Vibera, a zatim vratim karticu u moj telefon i naravno, vratim komšiji smartfon :)
Da li mi je nakon toga i dalje potreban program Bluestacks 4 na mom PC_u ili mogu da ga obrišem?

Možeš slobodno da ga obrišeš.

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

То сам и ја хтео да предложим. Само што ако на телефону већ има Вибер, мора да брише стари налог, инсталира свој, обрише свој и врати стари налог, наравно ако неко користи тај телефон.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

osim ako neko nema telefon sa miui sistemom, na njemu ima opcija dual apps ili tako nekako.

Pazi kako pristupaš aktivaciji na pozajmljenom smartphone da ne bi tuđi imenik završio na tvom Viber nalogu.
Svaki Android telefon bi trebalo da ima mogućnost kreiranja 2 ili više User-a (Pretpostavljam da "Dual space" na MIUI u pozadini radi koristeći multiple users funkcionalnost), tako da uzmi napravi novog User-a i prebaci telefon (loguj se) na taj novi pa onda instaliraj Viber, popuni imenik i/ili dodaj svoj Google account. Kad završiš sa Viber aktivacijom samo uzmeš i obrišeš taj sekundarni User i to je to. Nisi napravio svinjac i dodatni posao za vlasnika telefona.

Viber ne može da radi na dual space.
Mora aplikacija, tipa Parallel Space ili slična.

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Koliko se secam cim izadje nova verzija Vibera ponovo ce biti problem sa skeniranjem koda...

Nazad
Vrh Dno