Ako vam treba džabe

Orchard

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
16.02.2018
Poruke
3,049
Poena
0
hvala buraz,na kraju kupih celerona,svakako uvek mi dolaze neke ploce pa da imam da ne kukam po forumu...
 

Orchard

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
16.02.2018
Poruke
3,049
Poena
0
ima neko u bg-u bios programator?ne mora za dz,samo da nije 2000 din kao kod ovih vidjenijih po oglasima. :)
 

Spython

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruke
294
Poena
0

rev

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
03.01.2003
Poruke
205
Poena
18
Da ponudim kolegama forumašima par stvarčica možda nekom treba:

-MSI 350DM-E33 ploča sa integrisanim AMD E-350 Zacate APUom, integrisanom grafikom (VGA, DVI, HDMI izlazi), DDR3, 3x PCIe, 1x PCI, 6x SATA2.
Ploču sam kupio kao ispravnu na KP od legit lika, ali ulete neka druga opcija za htpc i osta da stoji netestirana. Nedavno sam je probao i ne uspevam da dobijem sliku na VGA i DVI, ploča ne daje beep, ventilator (koji ne ide uz nju) se zavrti.
Clearovao sam CMOS, probao ram u oba slota (Kingston 4gb modul). Nisam je probao sa grafičkom, niti sam probavao druge memorijske module. Moj osećaj je da je stigla neispravna, al ako neko želi da okuša sreću nek se javi...

-Intex 400W napajanje, tipičan kinez, lagano kao od perija. Trebalo bi biti ispravno ali nisam i ne nameravam da ga testiram.

-WD 320 PATA HDD, 7200rpm, oznaka WD3200AAJB. Relativno je mlad, 2011 godište, takođe bi trebao biti potpuno ispravan ali nemam na čemu da ga probam.

Dajem besplatno, jedini uslov da dođete do Beograđanke po to. Ako nekom baš treba HDD a nije iz BG-a, njega mogu slati, imam pristojno pakovanje. Kontakt PM.
 

Prilozi

  • LOT.jpg
    LOT.jpg
    975.6 KB · Pregleda: 169

havijer

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
07.08.2005
Poruke
2,638
Poena
38
Da li neko ima usb to sata 3 kabl? Da pozajmi :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 

daxyco

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poruke
2,108
Poena
38
Ima li neko da pozajmi tester za lan kablove? Sveža instalacija kablova ne daje znake života, pretpostavljam da je pogrešno nešto iskrimpovano, pa da proverim i vidim šta mi je činiti.
 

Jericho

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poruke
8,855
Poena
113
Dok nisam zaboravio, imam (nadam se ispravnu) bateriju za Lenovo A6010, koji je crkao jer je poliven sokom. Telefon je nakon polivanja prestao da se puni, verujem da je crklo kolo za punjenje, a ne baterija - svejedno sam ga bacio (bio je napukao i ekran), ali sam bateriju sacuvao.
 

Orchard

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
16.02.2018
Poruke
3,049
Poena
0
ima neko slucajno standardni eprom/bios cip viska ili par,standardni za soketovane na ploci?ili informacija gde bi to u bg-u mogao da nadjem?
 

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poruke
8,833
Poena
63
Baci sliku (ili oznaku da može lako da se izgugla) pa da vidim sutra na tavanu u starim pločama...

BTW, ima li neko 775 backplate viška, nešto poput ovog:
 

Prilozi

  • IMG_20181216_201205.jpg
    IMG_20181216_201205.jpg
    970.6 KB · Pregleda: 117

Orchard

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
16.02.2018
Poruke
3,049
Poena
0
onaj standardni winbond mislim 25xx serija,kad dođem sa posla javljam šta je mada mislim da to nije bitno,bitno je da ima 8 'nogica' i da je dovoljno velik za bios koji se piše,a mislim da su svi oko 2mb ili koliko već tj dovoljno za bios...

takođe ne mora da je winbond,tj nije bitno koji je proizvođač.ne mogu ništa od toga nigde u bg-u da nađem.
 

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poruke
8,833
Poena
63
Nemam više ni jednu ploču (keva i ćale se prave Toše) osim 1 stare Slot 1 ploče (P3).
Probaj ovde, reci da si upućen sa bencha: www.servisploca.com , radnim danom od 15h do 19h.
Izvini ali ne sećam se da sam ih ja pobacao...

Sent from my TA-1021 using Tapatalk
 

Orchard

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
16.02.2018
Poruke
3,049
Poena
0
hvala,mada iskreno ja nemam dzep da saradjujem sa cika perom,nista licno protiv njega...

elem,radi se o standardnom spi flash dip8 eeprom cipu,8 nozica (dip8) 3v 300mil.standardno ide na asus/pegatron soketovane ploce (dakle ne lemljene),proizvodjac je nebitan (sam pegatron koristi sta stigne).spreman sam i da platim posto bih radije par komada da imam u rezervi da opet ne upadam u ovu situaciju.
 

Marko16

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poruke
642
Poena
16
Koliko bi koštao jedan 1155 box kuler za i5-3470, možda nekome odgovara zamena za nešto? Kontam nije nešto što se daje džabe.
Imam hdmi kablove, jedan vga, nekoliko 775 c2d procesora, tri Athlon X2 (2x4800+ i 5200+), možda još neke sitnice..
 

yoopie!

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.02.2004
Poruke
277
Poena
0
Ukoliko je nekome potrebno kućište, poklanjam CM Elite 332 onome ko svrati do Piramide po isto. Ima originalni front panel sa audio i usb konektorima. Falinke: ogrebotine, nedostaju po jedna 3.5" i 5.25" maska, nema tool-free držače za HDD/ODD.
 
Poslednja izmena:

pmb

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
03.06.2016
Poruke
368
Poena
18
Da slucajno neko nema header SPDIF za maticnu jer nemam spdif izlaz, a imam iglice na ploči. ako ne, jel zna iko gde ima to u Srbiji za kupiti? hvala
 

Prilozi

  • header.png
    header.png
    203.8 KB · Pregleda: 156

BokiPK

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poruke
4,301
Poena
48
Nije heder nego braket.
Tja. Nekada davno su i mogli da se kupe.
Sigurno imam komad ili dva negde u kutijama po ormanima, podrumu..., ali morao bih baš da potrošim vreme da ih nađem :d
Oklen si?
 

pmb

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
03.06.2016
Poruke
368
Poena
18
ok, braket...:D
BG,
nisam mislio za Dž...sacu te iscimam na pp---:D
 

Marko16

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poruke
642
Poena
16
Dajem 8800gt 512mb. Problem je što sam uflešovao pogrešan bios i kad sam hteo da vratim stari - gle čuda, nema slike. :) Imam još jednu, doduše 9800gt bez kulera. Ko hoće da se zeza eto, možda neko uspe da je povrati.
 

sONE_SR

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
04.03.2008
Poruke
212
Poena
16
kolike su sanse da neko ima CPU za 486 ? realno mi treba samo na par dana da pokusam da iscupam neke podatke
 

calexx

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
15.10.2013
Poruke
7,953
Poena
48
Из чега би чупао податке? На тим плочама су били иде хардови, можда негде SCSI па је боље да идеш тим правцем.
 

sONE_SR

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
04.03.2008
Poruke
212
Poena
16
Resio sam ovo sa 486.
Pravio sam neko spremanje, pa ako je nekom potrebna eletronika za hitachi 500gb :

Model : HDS721050CLA362
P/N: 0F10381
MLC: JPT3EA
Oznake na barkodu na plocici:
0A72944
BA3321B
 

Outlaw82

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.02.2008
Poruke
140
Poena
0
Ima li neko nesto ovako, a da mu nije potrebno?
54ece927361717220ca5272371dcfe64.jpg


Nije problem i da se plati ako treba.
 
Poslednja izmena:

anarki1302

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.02.2009
Poruke
1,957
Poena
0
Poklanjam:
CM 690 kuciste, najbolje za mod- zadnja stranica iskrivljena, ali moze da se ispravi.
Neki prastari racunar, ne znam ni da li radi, ima hdd, ata citac ili sta vec, iskreno me mrzi da vidim sta je unutra.
4 tastature, Pleomax, Microsoft ergo ili tako nesto, CM Storm Devastator(imam i misa negde, samo moram da nadjem), a4tech KL5up?(ona kratka bez numpada, crna boja).
Nekoliko pari slusalica, ne znam marke, takodje me mrzi da gledam.

Sve je trenutno u GM-u, ali mogu da se potrudim da posaljem postom ovih dana. Najbolje da jedan uzme sve, pa da prosledi dalje ili baci ono sto mu ne treba.


Imam jos stvari, samo nemam vremena trenutno da kopam po kosini. Ako se javi jedan da hoce sve, onda cu prilikom pakovanja da pregledam sta sve ima, i da spakujem uz to.

Kontakt pp
 

anarki1302

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.02.2009
Poruke
1,957
Poena
0
Ostao samo stari komp, sve ostalo(sto sam mogao na brzinu da nadjem), otislo kod Gulfa.
 

ppredrag

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
21.07.2005
Poruke
4,996
Poena
63
Ako neko ima pokvareni Steelseries Sensei (RAW) mis, trebala bi mi gornja maska, nebitna boja. Imam viska neke 14 i 12 ventove pa moze zamena
 
Vrh Dno