Šta je novo?

Ako vam je Gmail Inbox pun, evo kako da vratite 15 GB prostora za čuvanje mailova

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Gmail-poruke-prepun-inbox.webp

Ako vam je Gmail Inbox pun, evo kako da vratite 15 GB prostora za čuvanje mailova​

Danas je prilično lako potrošiti 15 GB besplatnog prostora za skladištenje koji dolaze uz vaš Gmail nalog. Ako zaboravite da izbrišete promotivne poruke iz radnji u kojima više ne kupujete ili izgubite trag svih newslettera na koje ste se pretplatili tokom godina, lako možete završiti sa hiljadama nepročitanih emailova. Možda ste planirali da očistite svoj

Kompletan članak: https://benchmark.rs/clanci/ako-vam...da-vratite-15-gb-prostora-za-cuvanje-mailova/

UF, po mom iskustvu, mailovi retko zauzimaju više od par GB prostora. Čak i kod korisnika sa 50k mailova na 15god starim nalozima, mailovi su najmanji problem. Vrlo mali broj korisnika ima velike datoteke u mailovima, pogotovo zbog samog ograničenja veličine priloga koji se uopšte mogu poslati mailom. Većina mail servera ograničava priloge na par stotina MB. Zato se datoteke šalju kroz cloud servise poput gdrive.
Na gdrive se prostor lako popuni čuvanjem svega i svačega mada se i to lako reguliše.
Glavni problem na koji sam ja naišao kod nestalog prostora na google nalozima je nevidljivi backup, prvensteveno viber. Jako se teško dolazi do tih arhiva jer nisu pristupačne kroz korisnički deo gdrive. Viber i whatsapp backupi, ako uključuju slike i video fajlove mogu zauzeti preko 5gb svaki. Čak je i to u redu ako se prethodni backup obriše pre kreiranja starog, ali se nekada dešavaju greške pa stari backupi ostanu da vise, čak i po nekoliko komada.

Uh, kakav tekst. Žali bože vremena, para i resursa za ovo. Ovo je u rangu: Spava mi se, kako da spavam?
Ako ste napunili torbu stvarima, samo kupite drugu, da ne vadite iz one prve ništa, vežite ih kanapom i biće sve tu.
Pa ko još otvara 16 Gmail adresa i ko će da se snađe u tome? Teže je to nego brisati mejlove i prostor. Imam Gmail 20 godina. DOlazilo je par puta do prepunjavanja, ali sam to rešio lakim filtriranjem i brisanjem nepotrebnih materijala za manje od 15 minuta i nisam proveo ceo dan ispred eikrana. Evo, mogu ja da vam napišem kvalitetan članak o tome, ako date neku paru. Prestanite da prevodite ove škrabotine sa PC world i koje čega. Imamo prilično puno kvalitetnih stručnjaka i kkvalitetnog sveta. A da, to bi koštalo više nego prevođenje budallaština...

Nazad
Vrh Dno