Šta je novo?

Ako moze pomoc..u nedoumici sam.

IcY_R

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2005
Poena
319
Pozdrav svima.Povod otvaranja ove teme je kupovina novog racunara.Trenutno studiram fakultet za graficki i web dizajn pa mi je sadasnji racunar dojadio (barton 2500,512 rama i td..).Koristim Photoshop.ilustrator,3d max i dr..I razmisljam sta da uzmem.ima budzet do 1000 eura i sastavio sam sledece..Quad 9300,4 GB rama 1066 MHz,640 GB hard disk,Asus P5Q,DVD RW,Asus 4850,NZXT neko kuciste,500W brand napajanja i Samsung T220+(mis,tastaturu,zvucnike za 60 eura).Sve me to skupa ispada oko 1000 eura.

A onda sam razmisljao ovako..Cijene ce padati..spustice se cijene ddr3 memorije,doci ce brzi procesori..Da li mi je je onda dovoljno uzeti neki procesor 8400,4 GB na 800 MHZ(koliko ce umanjiti performanse u odnosu na 1066 MHZ?)Da li se isplati uzimati T220 ili 100 eura neki jeftiniji 22 incni monitor sa analognim ulazom?Ako bih stavio i neku jeftiniju graficku racunar bi me ispao i 300 eura jeftinije od ove prve konfiguracije.Da li vrijedi ustedjeti tih 300 eura pa uzeti opet nesto drugo za 2 godine??

I dali sacekati pa uzeti racunar za vrijeme ili posle nove godine?

Svaki komentar je dobrodosao.

Ako tako gledaš nikad ne bi ni kupio kompjuter :) Za 6 meseci će biti i bržih i boljih i jeftinijih komponenti i onda opet čekaš, gledaš, računaš :)

Znači, uzmi najbolje što možeš sebi da priuštiš sada.
Oko monitora je jako nezahvalno davati savete. Idi do radnje, pogledaj jedan i drugi pa prelomi. Meni je slika na monitorima bez DVI uvek mutnija u odnosu na one sa DVI. Možda se tripujem ali ako poredim bilo koji Samsung xxxB sa xxxN modelom koji navodno ima isti ekran ali nema DVI, nije to to.
Što se grafičke tiče, ako planiraš da se igraš u ovom trenutku se ne isplati uzimati ništa ispod NV 8/9800GT odnosno ATI HD4850.
Kako god da okreneš za 6. meseci od kupovine ćeš biti na gubitku, bez obzira da li ćeš uzeti konp sada ili za par meseci.

To cekanje pada cena DDR3 memorije je besmisleno. Cene ce uvek padati, kad padne cena DDR3 memorije, doci ce DDR4 memorija i tako u krug sve...

Nego, jel ti to planiras u CG da kupis, ili u srbiji (beogradu), jer sam cuo da su kod vas cene bruka skupe, tipa 8800GT kosta 250 evra (u srbiji kosta 110).

Javi gde kupujes, pa ako kupujes u srbiji, onda cemo da sastavimo nesto.

Odma da kazem sto se tice monitora, meni je uvek bolje uzeti T220 sa digitalnim ulazom, jer monitor je ipak nesto sto kad kupis, ne menjas par godina. Znaci sada da stekas 100 evra za nesto sto ces godinama koristiti... jednostavno nema smisla.

Nije tacno da cu cijene takve.to oce neko da ga zakolje.cijene su 5%-10% skuplje.

Ok.shvatio sam ja.kupicu sad kompjuter.Neko koliko je realna razlika izmedju q9300 i e8400 i memorijke na 1066 u odnosu na onu 800MHz?to me interesuje.Uzecu T220.

Nazad
Vrh Dno