Šta je novo?

Akcione kamere (GoPro, Yi, Eken, SJCAM...)

Ja se rastao posle 6 godina od svoje GoPro Hero 6 Black. Par rečenica o njoj:
Super kamera (kad radi). Dobra stabilizacija, dobar kvalitet snimka i dobar Flat color profil za kasniji edit. Zvuk nije sjajan.
Kad ne radi, želi čovek da je baci u djubre. Često se dešavalo da kamera zabaguje i ne krene sa snimanjem ili dobijem corrupted fajl na microsd kartici. Primetio sam da je taj problem prestao da se dešava kad je nakačena na eksternu bateriju. I da, dužina trajanja baterije i kad je bila nova je bila razočarenje. Nije se pregrevala nikad doduše.

Time for something new. Da li čekati DJI Osmo Action 5 ili pazariti Osmo Action 4 sad kad je povoljna?

DJI OA4 kod mene radi savršeno i zimi na skijanju i leti na 40 stepeni na bajsu.
Ne znam šta bi doneo OA5.

O tome sam i ja razmišljao kad sam uzimao dron, Mini 4 Pro pre mesec dana, da čekam Mini 5 Pro, ne znam šta može da donese da bude game changer.

Isto će se izgleda ispostaviti i za Osmo Action 5.

Imam gopro 8 black i radila je kamera normalno i neđe prije mjesec dana mi je onaj lcd ekran crn, ali kamera radi normalno. Mogu snimat regularno, mogu spojit na gopro quick aplikaciju i pregledati videe, određivati kvalitet snimanja i sl... Pokušao sam preko aplikacije apdejte odraditi i mjenjati baterije i bez baterije, ali je ekran i dalje crn. Ima li ko ideju za rješenje problema?

Imam gopro 8 black i radila je kamera normalno i neđe prije mjesec dana mi je onaj lcd ekran crn, ali kamera radi normalno. Mogu snimat regularno, mogu spojit na gopro quick aplikaciju i pregledati videe, određivati kvalitet snimanja i sl... Pokušao sam preko aplikacije apdejte odraditi i mjenjati baterije i bez baterije, ali je ekran i dalje crn. Ima li ko ideju za rješenje problema?
nije ispadala, kvasila se ?

Jel ima ovo negde kod nas da se nadje ili mora da se naručuje, poispadali mi šrafčići, hero 9:

1725097372817.png

Trebalo bi da ima na KP, ali ne verujem da se isplati, cena je standardno i sigurno barem 5x viša nego na AE/Temu... kao i za sve te ostale GoPro "sitnice".

Hvala. A baterije, jel ima smisla naručivati sa AE? Od tri, dve su mi se naduvale (iz 2021 su),

Takođe preporuka za Telesin, više puta sam kupovao njihove baterije i punjače za starije modele, sve funkcionisalo perfektno. Imaju i svoj webshop, treba uporediti cene sa AE, možda bude povoljnije koji dolar ;)

Da li neko koristi CPL filtere na GoPro kamerama?! Imate li neku preporuku za kupovinu, ili je to sve manje-više isto?! Pokušavam da smanjim refleksije prilikom snimanja, prvenstveno u kolima tokom putovanja, Google kaže da je CPL filter rešenje :)

Predstavljen novi GoPro 13 :love:

Gopro stvarno pravi ekstra kamere i po meni su mali nivo iznad ostalih ali zadnjih par verzija stvarno nisu nista bas posebno unaprijedili. Jedina konkretno poboljsanje koje ja vidim naspram 12ke je sto su uveli 120 fps u 5.3k rezoluciji, do sada je bilo 60 fps. Realno od osmice nisu nista posebno uveli osim nesto bolje stabilizacije a najveca prevara im je ta rezolucija od 5.3k koja je u stvari naduvana 4k rezlucija. Par puta mi je ostala greskom ukljucena 4k rezolucija gdje je kvalitet videa baš loš, jednak 2.7k ili čak 1080p sa starih kamera.

Za fotke ne mora biti neko ludilo (ko se ne bavi profesionalno i ne radi stotine slika u komadu) znaci neki i5, i7 od lupam pete generacije, 8 giga rama, čak i neka integrisana uhd graficka može služiti. Ovo je neka dodja granica.

Medjutim video visoke rezolucije i visoki bitrate gdje fajlovi bas pono zauzimaju trazi dobru graficku i procesor i 32 gige rama :)
Kod mene konkretno:
RAM 32GB
RTX 3060 12 GB
I7 10700k
SSD 1tb

Adobe Lightroom, zadnja verzija (džabni), luminar
Premier pro i capcut za video

Mnogi kazu da to sve odradjuju i preko telefona nego nesto bas i ne znam kako to izgleda kad nego namjesta boje po svom ekranu pa to ispadne mozda dosta drugacije na nekom drugom.
Ima aplikacija i moze se ponesto zavrsiti a za sve nesto malo naprednije treba da se plati od 10$ mjesecno pa na vise.
Hvala na odgovoru ;)

Imas capcut za telefon i ok je. Ali to za neke osnovne stvari, ja kad cujem da neko ko se kao bavi fotografijom i videom malo ozbiljnije i cesce (i kao hobi) a edituje na tel dodje mi da placem 😅
nista bez 27" 2.k ekrana i racunara

Takvog sam misljenja i ja.
Nego zbog prirode posla bih sve to radio na laptop, cisto za sebe i iz hobija nista profi i za zaradu :)

Moze, svakako bolje nego na mali displej od telefona. Ali ne bih mogao sve da nosim sa sobom nego mi je lakse telefon i laptop (laptop mi treba zbog drugih stvari).

Drugar vozi bajs aktivno i hteo bi da kupi neku akcionu kameru. Postoji li neka jeftinija kamera vredna pomena da zadovoljava potrebe hobi bicikliste?

Onako kroz priču mi je pomenuo 150-200e. Kao da proba pa ako mu se dopadne "igračka" da kasnije pređe na nešto bolje.

Nazad
Vrh Dno