Šta je novo?

Akcijske ponude igara (Steam, Amazon, GMG, GamersGate, GOG,...)

Samo mi nije jasno zašto si uzeo vodič od 2 evra? (na popustu, inače je 15 evra) Igra je jako jednostavna i poprilično laka za igranje čak i na najvećem nivou težine. Igrao sam nešto manje od sat vremena i za to vreme odradio potreban achievement za treasure hunt.
 
Ko je kupio vodic ?
 
Ma ima jedan tamo što voli da baca pare ;)

Onako, skroz bezveze, zanimalo me da vidim kako izgleda to ćudo kada ga naplaćuju 15E i živo me je zanimalo šta su metnuli u nutra za takvu igricu!! :D

Sa druge strane, danas sam bacio pogled na guide za L4D2 (koji nisam mnogo primećivao do sada) i moram da priznam da bi taj vredeo, kada bih se ozbiljno pozabavio igrom, a nadam se da hoću (jednog dana) :)
 
Poslednja izmena:
danas sam bacio pogled na guide za L4D2 (koji nisam mnogo primećivao do sada) i moram da priznam da bi taj vredeo, kada bih se ozbiljno pozabavio igrom,

Kome treba " guide " za ovo bolje da i ne pocinje i neka igra pacman-a
 
Baš me interesuje šta li ima u tom vodiču. Najbolje da izbace nešto što će da igra umjesto tebe a ti samo da gledaš ;)
 
Eeee, a da je bilo guide-a za PacMan-a, koliko bi se samo para uštedelo u buvari...:p
 
Evo jednog korisnog alata - Steam Mover:
  • You can store all your steam games on multiple drives, and they all carry on working! You no longer have to do the install/uninstall shuffle to get enough disk space on drive C:\ for that latest game.

  • You can benefit from that fast, but small, SSD drive by only storing the games you regularly play on the SSD, and moving the older games onto a slower larger hard disk. And all games remain playable in steam.

SteamWindow2.PNG
 
Poslednja izmena:
Aaaaa! Bravo legendo, ovo smo tražili pre par meseci i baš nešto kombinovali na temu da li i kako može da se iskombinuje da se deli pola vamo pola tamo :)

Jel probao neko ovo u praksi, kod sebe?
 
Novi popusti. Obratite pažnju na Paradox Complete Pack. U pitanju je kompanija koja izdaje isključivo PC igre.

Edit: Izgleda da nešto menjaju, sklonili su specials. Mnoge igre su na 25% popusta. Super Meat Boy je 75% povoljniji i cena je samo 3.5 evra.

Edit2:

Evo i popusta. Osim Paradox igara tu i 1C igre (King's Bounty) kao i Square Enix igre. Prva dva su ~60 evra dok je Square paket 75 evra.

Takođe je BC2 na 66% popusta i može biti vaš za samo 13.59 evra. Ima toga još, mnoge stvari nisam ni video.

http://store.steampowered.com/search/?specials=1
 
Poslednja izmena:
Zaniljivo da je Amnesia i dalje na popustu.

Packs that will most likely be on sale:

Valve Complete - 86% OFF
THQ - 87% OFF
Bethesda - 55% OFF
2K - 81% OFF
Rockstar - 71% OFF
Square - 88% OFF
TellTale - 62% OFF
Paradox - 86% OFF
Mumbo Jumbo
SFI
Oddworld
King Arthur
Fear
Frozenbyte
Popcap
Broken Sword Trilogy

One pack will be part of the daily deals daily (most likely)

Indie Smart Pack
Lumines
Droplitz
Puzzle Agent
Quantz

2D Pack
Bullet Candy
Geometry Wars
Super Laser Racer
VVVVVV
Galcon Fusion
Heavy Hitters
Audio Surf
Shattered Horizon
World of Goo
Zeno Clash

Fright Pack
The Path
Zombie Driver
Scourge Project
The Void
Burn Zombie Burn

Fantasy Pack
Spectromancer
Fairie Solitaire
Fortix
Bob Came in Pieces
NyxQuest
Flight Pack
Every Day Shooter
Gratuitious Space Battles
Dogfighter
Flotilla
Guns of Icarus

Adventure Pack
Gish
And Yet It Moves
Mr Robot
Samarost
Jolly Roger
Kids Pack
Toki Tori
Crayon Physics
Secret of Magic Crystal
Max & Magic Marker
Delve Deeper
Beat Pack
Rhythm Zone
Beat Hazard
Turba
Chime
Bit Trip Beat

Future Pack
Uplink
Twin Sector
Hammerfight
System Protocol
Hacker Evolution
Brain Pack
Big Brain Wolf
Windowsill
Zen Bound 2
Diamond Dan
Puzzle Bots
Mixed Pack
Darwinia
Defcon
Cogs
Eufloria
Plain Sight

Potato Pack
Amnesia
Bit Trip
Toki Tori
Red Orchestra
Killing Floor
Darkest Hour
Audio Surf
Wonderful End of the world
Defense Grid
AAAAA
The Ball
Cogs
Braid
Super Meat Boy


steam* is the true blue ocean strategy. with the fiscal barrier to entry at ankle height, and all the weird and wonderful gaming delicacies of the globe brought right to your dinner plate, there's an entire generation of gamers whose tastes have had a nuclear bomb of eclecticism dropped on them.

when you see a collection of dirty no-name upstarts flying high above 3-month old aaa blockbusters in the steam charts, you can almost feel the heat from the perspiring brow of those who wish to condense the industry into a boy's-own-club of publishing juggernauts.

this sort of eclectic growth is a one way street, broadening and heightening your expectations, honing the critical faculties. there's nothing inherently masterful about dropping a grand on an i7 powered dragster, filling it with cheap steam games and photobombing threads with upscaled console ports. but to step out of your immediate comfort zone and embrace the daunting diversity, diving head first into games you have no prior facilities to master or even maneuver your way through, to become -- in essence -- a well traveled gamer, the plane tickets have never been cheaper or easier to come by. and if you come across a little elitist while debating the finer points of this world with people who refuse to drive their pickup past the borders of their deerfuck nowhere town, so be it.

*using steam as shorthand for the broader digitial-downloadscape.
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?p=24652094#post24652094
 
Poslednja izmena:
Mislim da je ovo najjača akcija koju su imali do sada.
 
Ma da bre, krs, opet cista filozofija na osnovu 2 minuta iskustva instalacije igre. :S: Kako te vise ne mrzi da toliko pljujes sve sto ti se ne svidja? U neku ruku postajes PC Driver. :)
BTW, koliko god bio Cryostasis neoptimizovan toliko je pricom i nekim efektom hladnoce nadoknadio i ispao sjajna igra koju sam uz muku neoptimizacije zeleo da odigram.

Da, zanimljiva je paralela sa Gorkijevom pričom "Flaming Heart of Danko", koja je adaptirana kroz animaciju Adagio - http://www.youtube.com/watch?v=GvK02GlXzbk. Da li karakterizuje kapetana ili igračevog lika ili samo predstavlja širi misaoni/emocionalni kontekst za GP je ostavljeno igraču da interpretira.
 
Poslednja izmena:
Mislim da je ovo najjača akcija koju su imali do sada.

Hehe, ovako je svake godine na steamu, sad će do 2. januara svaki dan biti nove ponude. Treba pripaziti na novčanik :)
 
Osecam da ce popusti iz dana u dan biti sve veci. :)
 
Nije ova ponuda nista posebno za sad, ipak su ovo vec pomalo stare igre.
Jedino sam BC2 hteo da kupim, ali vidim i da je u UK na disku isto toliko, tako da Steam racuna i na vasu neobavestenost.

Ovo sam morao uzeti.
http://store.steampowered.com/sub/4323/
 
Poslednja izmena:
Jedino sam BC2 hteo da kupim, ali vidim i da je u UK na disku isto toliko, tako da Steam racuna i na vasu neobavestenost.

Pa nije baš, u UK je 12-13 funti plus 2-3 funte za poštarinu + čekanje. A ovde je 13.5e.
 
Na moju veliku zalost pokupovao sam i vise igara nego sto mi je potrebno. Da li ima nekog da ovom NOOB-u u CS Source-u pokaze par stvari? Da li se isplati Meat Boy? Pitam posto cekam trine2 a za Single Player igra i ne vidim poentu davati pare (mada sam kupio portal i ceo King's Bounty)
 
Na moju veliku zalost pokupovao sam i vise igara nego sto mi je potrebno.

Joj, kome pričaš... Kad vidim te neke interesantne igre za siću, ni ja ne mogu da se uzdržim da ne kupim, a posle to često ne igram uopšte. Sada sam uzeo Prince of Persia 2008 za 3 i po evra (najviše što me mučila savest zato što sam igrao prvu trilogiju piratsku) i neki indie pack iz koga sam želeo da probam Void i Path, ostalo neko zombi smeće što sam dobio neću nikad ni instalirati. Stalker-a sam recimo ranije kupio, malo čačkao i ostavio, da bar mogu nekom da ga poklonim. Ništa to nisam mnogo platio, ali malo po malo, skupi se.
 
Hehe, ovako je svake godine na steamu, sad će do 2. januara svaki dan biti nove ponude. Treba pripaziti na novčanik :)

Znam da su svake godine bili jaki popusti. Mislio sam najjača u smislu ponude. Ne sećam se da je ranije bilo ovoliko paketa i igara odjednom na popustu.

Neki paketi su dobri dok ne vidiš kosku kao što je BethSoft koji uključuje Rogue Warrior na koji ide 15 evra :d

Osecam da ce popusti iz dana u dan biti sve veci. :)

Nadam se pošto mi je Google Checkout ispraznio karticu pa moram danas do banke da vidim šta nije u redu i da dopunim. Humble Indie Bumble su mi dva puta naplatili ovi iz Rajfajzena i to dolarski iznos od 5$ (imao sam oko 7 evra slobodno) pretočili u evre i naplatili dvaput!

Na moju veliku zalost pokupovao sam i vise igara nego sto mi je potrebno. Da li ima nekog da ovom NOOB-u u CS Source-u pokaze par stvari? Da li se isplati Meat Boy? Pitam posto cekam trine2 a za Single Player igra i ne vidim poentu davati pare (mada sam kupio portal i ceo King's Bounty)

Popusti su super ali to što rade sa Portalom je tako kvarno da nemam reči. Čas je poklon, čas je u paketu i to džaba a čas ga prodaju za par dolara. Bezveze.
 
Nemojte da kupujete ove sto su na popustu 25, 33% itd, vecina ce verovatno da bude 'daily deal' i jos jeftinija.
 
Nadam se pošto mi je Google Checkout ispraznio karticu pa moram danas do banke da vidim šta nije u redu i da dopunim. Humble Indie Bumble su mi dva puta naplatili ovi iz Rajfajzena i to dolarski iznos od 5$ (imao sam oko 7 evra slobodno) pretočili u evre i naplatili dvaput.

Mislis da je do RF banke ? Ja vec dva dana psujem Google Checkout :mad:
Njega koristim prvi (i zadnji) put, a sa virtuonkom nikad nisam imao problema za protekle 4 godine.
Mislim, nije mi toliko zao za ta dva evra, ali ipak hteo sam da platim $1 a oni naplatili skoro 3x vise.

U svakom slucaju za Humble 3 placam $0.01 pa nek ga proknjize i pet puta u Britanskim funtama ako im volja !

saddeveloper.jpg
 
Pa ne znam do koga drugog može da bude. Google Checkout uredno prijavljuje sumu od 5$ ili 3.8 EUR (pošto koristim ekstenziju koja prebacuje dolare u evre automatski).

Što je najgore skinuli su mi 10 evra što znači da sam 3 evra u minusu zbog depozita. Nisam verovao da je to uopšte moguće.
 
Pa ne znam do koga drugog može da bude. Google Checkout uredno prijavljuje sumu od 5$ ili 3.8 EUR (pošto koristim ekstenziju koja prebacuje dolare u evre automatski).

Što je najgore skinuli su mi 10 evra što znači da sam 3 evra u minusu zbog depozita. Nisam verovao da je to uopšte moguće.
kad kazes 3 evra u minusu, mislis u odnosu na obavezni depozit od 20 evra, ili -3 ispod nule ?
Ja nikad nisam isao ispod 20, mada ne znam sta bi mogli da mi urade, mozda da razliku pretvore u neki mali dug i polako krenu da ga "tove".
A na deviznom racunu koji mi je vezan za Virtuonku imam propisani minimum od 50€, i nikad nisam isao ispod.
Jel ima neko iskustva iz prve ruke, sta se desava kad se predje granica ?

---
Btw, da se vratim na temu ...

Kupih dva indie pack-a i jos par gluposti i ode 10 evra tek tako.
Dok kupujem, razmisljam: "ajd' ovo nije skupo, 10++ igrica za 10 evra, jes' da cu da igram samo jednu, ali od onih devet mora bar jos jedna da bude dobra" ... ali uglavnom ne bude ...

Majstorski smisljena navlakusa !
 
Trine ima coop i bice multiplay u 2ci ako nisi gledao :p

Mislio sam da hoćeš da kažeš da SP igre ne vredi kupovati.

Kupih dva indie pack-a i jos par gluposti i ode 10 evra tek tako.
Dok kupujem, razmisljam: "ajd' ovo nije skupo, 10++ igrica za 10 evra, jes' da cu da igram samo jednu, ali od onih devet mora bar jos jedna da bude dobra" ... ali uglavnom ne bude ...

Majstorski smisljena navlakusa !

Odlična je strategija :). Plus stvara efekte mreže. Korisnici se upoznaju sa igrama koje verovatno nikada ne bi i mogu da postanu tim developerima budući kupci. Više igara će imati komunu, fan-made projekte, odakle developeri mogu da pozajme ideje, i imaće besplatni marketing u vidu širenja WoM. Popusti/besplatni vikendi privući će nove Steam korisnike, koji će će prijaviti na Steam i dalje povećavati prodajnu bazu. Više developera će zbog toga razvijati za PC/Mac itd.

The model they are all aiming at is the Steam model where after a period of time, you deploy specials, and then after a period of time, you drop the price, then after a period of time, you deploy even better specials. It the only real way to get revenue maximization.

The flexibility of their pricing model allows bumping tail sales via specials, etc in order to maximize revenue returns. Every single publisher and developer is envious of the Steam model and is either embracing Steam itself or trying to launch their own parallel service.
 
Poslednja izmena:
Mislio sam da hoćeš da kažeš da SP igre ne vredi kupovati.

Pazi, kako koja igra. KB sam morao da kupim posto sam stvarno doziveo scenu iz recenzije "SK-a", samo da odigram jednu partiju i to je to. Posle "kao" pola sata, u jbt vec svice?????

To zadovoljstvo da sam kupio igru manje vise, al' za ubisoft DRM zezancije nikad ne bih dao pare.

Multiplay igre su vec 2ga stvar, al' kao sto je neko vec naveo uglave tonu igara u pack i nateraju te da kupis i ono sto nikad neces igrati. Niko mi ne odgovori za Meat Boy?

Jedino zbog cega cenim Stem je sto mogu da zaboravim na diskove (mislim grebanje CD/DVD-a), ali da im redovno pucaju serveri u zadnje vreme, to nervira samo tako
 
Poslednja izmena:
Multiplayer igre koje nisu steam only i ako nadjes po istoj ceni ne treba kupovati preko steama, zato sto ako je ne igras mozes da das nekome da je igra ili da je prodas. Steam je dobar za neke stvari, a za neke nije.
 
Nazad
Vrh Dno