- Učlanjen(a)
- 20.08.2000
- Poena
- 649
[SER]ChatNick je napisao(la):Sto se tice ratnog zlocina i ostalih zlocina nekih drugih prema nama, ja mogu samo da kazem da sam ogorcen sto ova drzava ne radi nista po tom pitanju ili radi minimalno tek toliko da nam zamaze oci. Da su zidovima napravili sve sto su nama, oni bi vec digli citav svet sa svojim kukanjem na noge.
Stevs brate, ne vredi pravdati kriminal, zbog nas samih. Ocisti svoje dvoriste, to je prvenstveno. Inace, slazem sa sa tvojim stavom o neophodnosti da se ocisti i drugo. To i ja zameram vlastodrzcima. Sto se tice kradje, ti koji su to radili, radili su iz sebicnih, licnih interesa, a nikako u moje, tvoje ili ime tvoje dece. Niti pristajem da je "naplata" koju je on licno uzivao radjena u moje ime.
Naravno Vexi da ne pravdam kriminal, uvek sam govorio da je kriminalcima mesto u zatvoru, u rudnicima i pod zemljom no druga je stvar što je kod nas totalno poremećen system vrednosti pa mladi ljudi nažalost ne mogu da izaberu prave idole. Ali sa druge strane možemo li nazivati decu od 15-20 godina koji su živeli u takvom društvu kriminalcima? Da li je kriminalac onaj koji je ukrao od onoga ko mu je uništio život, detinjstvo, madost i bilo kakvu perspektivu u budućnosti? Što bi rekao Njegoš - Zlo činiti, od zla se braneći - tu zločinaštva nema nikakvoga!
Što se tiče čišćenja svog dvorišta nama su ratovi očistili sve što je valjalo. Gene smo nasledili od ratnih profitera i pobegulja. O čemu dalje pričati. Jedino da izvršimo kolektivnu decimaciju (tokom Kolubarske bitke da bi sprečio dezerterstvo Vojvoda Mišić je streljao nasumično svakog 10 vojnika), mada iskreno govoreći nama bi više odgovarala jedna petimacija
Malo sam izleteo iz teme ali kao što ti reče i ja sam jako ogorčen na državu i njeno ponašanje i zato me pogađa pokretanje bilo kakve teme koja je još više besmislena. Bavimo se nekim pitanjima od kojih će nam svima sutra biti bolje.
PS: Opet se ograđujem da moji stavovi nemaju nikakvu vezu sa sadašnjim hapšenjem i gonjenjem već govorim isključivo o prekršajima koji su se dogodili za vreme sukoba.