Šta je novo?

Ajmo malo o Geniusu SW-5.1 Home Theatre Deluxe i nekim drugi

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Evo sad otvorih Digital!, valjda ovo drvo, nisam ni stigao da pročitam opis.

Ako možete još da mi kažete šta još ima od drvenih 5.1 ili 4.1 ili 2.1 zvučnika kod nas. Naravno, nisam nikakav hi fi manijak, sluh mi je cenim prosečan ali nikako ne podnosim plastične zvučnike, sav se naježim.

I da, iz subjecta, ko je slušao ove Genius zvučnike(i da li su stvarno drveni ili nešto šatro) jes da ne volim ovaj Genius, ali kontam da šta god da su napravili (a da to nije miš) uopšte nije loše. A i cena je (175€) po meni prihvatljiva.

Odlicni zvucnici za te pare. U poredjenju sa Jazz 9906 (otprilike u tom rangu cene) i Jazz 9940 (skuplji) sviraju po meni bolje. Doduse nisu jaki kao 9940 ali imaju cistiji, bolje definisan zvuk, pogotovo bas koji nije prenaglasen, i visoki koji ne prste. Stvarno su drvene kutije. Interesantna stvar je sto ima 5 (4 stereo i 1 5.1) linijskih ulaza pa mozes na vuferu da selektujes koji ce od tih 5 biti aktivan, steta sto je lose uradjen daljinski.

Molio bih brze reakcije posto mi je hica za zvucnike,a mislio sam da cu definitivno uzeti 9940...

genius

I ja sam se dosta primio kada sam video Geniusove kutije.Doduse ne razumem se nesto preterano ali planiram da kupim tako nesto uskoro pa bih voleo da cujem sva mislenja......:D :D :D :D

http://www.3dsoundsurge.com

Ima ozbiljnih testova, ozbiljnih zvucnika. Modeli koji valjaju: Videologic bilo koji(Audax HDA, ferofluid i ostale perverzije driveri) Klipsh bilo koji, Logitech Z560 i to je to. Mozda i neki Cambridge najnoviji ovi ostali Altec Lansing i drugi su skart za ove nabrojane.

Misko je napisao(la):
http://www.3dsoundsurge.com

Ima ozbiljnih testova, ozbiljnih zvucnika. Modeli koji valjaju: Videologic bilo koji(Audax HDA, ferofluid i ostale perverzije driveri) Klipsh bilo koji, Logitech Z560 i to je to. Mozda i neki Cambridge najnoviji ovi ostali Altec Lansing i drugi su skart za ove nabrojane.

Znachi, 'ajde techo, kada budes nailazio from USA, natovari si na ledja jedan Klipsh!! :D:D

OK , od otprilike svih navedenih je ovdje samo dostupan Logitech Z560 . Zanima me za koje pare se bez poreza moze naci i kakav je u poredjenju sa Creative Inspire 5700 koji sam imao prilike da vidim /cujem:) / i koji su po meni koji nisam neki audiofil jako dobri zvucnici . Koliko je sada 5700 ?

Pozdrav

Lepo sam vam dao sajt ljudi, rade ko zmaj, prvo isprozivaju one karakteristike, 10-100Khz-a :D. pa lepo napisu nesto mnogo realnije 35 Hz-a -6db-a i tako dalje. Uporedlju ih sa najboljim mogucim sistem za komp VideoLogic Sirroco, woofer dual 6.5" ili 8" HDA Audax, 20mm medijapan, skretnica i pojacalo bruka, visoki opet audax ferofluid hladjenje, sredniji 3" ili 4". onda mere koliko ima db-a na 1% THD-a, npr Klipsh ima oko 106, a audax oko 109 (na koncertima je oko 110db-a, a ne preporucuje se slusanje vise od sat vremena dnevno pri 105+). Onda kako zvuci u igricama, kako DVD kako CD i onda zakljucak. E da Klipsh je THX sertified, a to ne mozes da dobijes ako ne mozes 35Hz-a da sviras, naravno moze i VideoLogic. E cene Klipsh je nesto malo ispod 200€, za 2+1, Videologic ide za 2+1 i do 899€!!! Logitech je napolju ispod 200 a kod nas je 250. E da logitech ima 8" koja je mnogoooo dobra, pomeranje namestaja i tako to iliti 105+ db-a.

kao sto rekoh ostali a tu racunam i Altec Lansing Cambridge su smesni u poredjenju sa ovim. U stvari ima Cambridge jedan do jaja model al mislim da je 450€ ili tako nesto.

malo je offtopic ali....
Interesuje me koliko bi trebalo da bude minimum rastojanje woofera i srednjeg zvucnika od monitora da ne bi bilo nekih posledica po monitor? Interesuje me konkretno Genius SW-5.1 Home Theater

:D:D

Pogledaj datum postova pre tvojeg. Malo bajato ?? :D
Od tada je i Misko doživeo hi-fi metamorfozu. :D
Pitaj ga šta sada ima od uredjaja.

nebitno... ja planiram da uzmem te genius zvucnike pa me interesuje.
PS: a posto vidim da se razumes ajde mi preporuci neki sistem 5.1 za oko 100 evra..

Otkuda ti to da se razumem u komp'juterske zvučnike ? :d
Ipak, evo jedne nemerodavne preporuke. Izvod iz jednog cenovnika :

Genius Home Theater Deluxe SW 5.1 3600W P.M.P.O. 1x45W+5x15W (120W), Wooden, Daljinski - 100e

PoZ

notax, zakljucio sam iz postova u ovom threadu :p a zasto je nemerodavna? :D

Zato što ja i nisam nešto mnogo modela slušao.
Nesharm je slušao podosta modela, tako da je tu merodavniji.
A opasan je i onaj Sasa, za koga sam čuo da ima straaaašan sluh. :D
Bar mi je tako rekao Simpson. :D

Da li ti Genius SW-5.1 Home Theater zvucnici imaju AC3 dekoder?Sta sve imaju od ulaza sa zadnje strane?

imaju AC3 izlaz koliko ja znam...

Kolko se secam imaju AC3 ULAZ plus 4x chinch, za npr. DVD, CD, TV, TAPE ili tako nesto.

vule85 je napisao(la):
Kolko se secam imaju AC3 ULAZ plus 4x chinch, za npr. DVD, CD, TV, TAPE ili tako nesto.

Cemu im sluzi taj AC3 ulaz i kako on izgleda?

ulaz, greska, izvinjavam se prisutnima:D

notax je napisao(la):
Zato što ja i nisam nešto mnogo modela slušao.
Nesharm je slušao podosta modela, tako da je tu merodavniji.
A opasan je i onaj Sasa, za koga sam čuo da ima straaaašan sluh. :D
Bar mi je tako rekao Simpson. :D

E, a meni je Bojan rekao da sam ja imam mnogo bolji sluh nego sto si ti imas ukusa i stolarsko/farbarskih sposobnosti pa ti zato svaki zvucnik izgleda ko solunac. :D

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
E, a meni je Bojan rekao da sam ja imam mnogo bolji sluh nego sto si ti imas ukusa i stolarsko/farbarskih sposobnosti pa ti zato svaki zvucnik izgleda ko solunac. :D

Pozdrav!

Potpuno si u pravu. :D Morat ću se malo potruditi ubuduće. Evo slike jednih koji su prodati u semptembru. ,)

box3.jpg

Poslednja izmena:
Poslednja prodaja, samo nisi napisao kom septembru ;)

Swiper je napisao(la):
nebitno... ja planiram da uzmem te genius zvucnike pa me interesuje.
PS: a posto vidim da se razumes ajde mi preporuci neki sistem 5.1 za oko 100 evra..

Za te pare nema bolje sto posto (100%) !

notax je napisao(la):
Otkuda ti to da se razumem u komp'juterske zvučnike ? :d
Ma, pusti, pričaju ljudi svašta. :beat:

vule85 je napisao(la):

Zna li neko koja je funkcija AC3 ulaza i kako on izgleda?

eternity je napisao(la):
Zna li neko koja je funkcija AC3 ulaza i kako on izgleda?

Funkcija mu je da obezbedi 5.1 signal a izgleda slicno kao s-video.

Nazad
Vrh Dno