Šta je novo?

Ajde jos jedno pitanje u vezi GPRS-a...

old man

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Imam Nokiu 6600, imam i broj 065, ali kada se ukonektujem na GPRS, ne mogu da otvaram druge stranice osim onog njihovog MONDA...Kada ubacim 063 karticu sve to radi super i idem na sve stranice...Ovo mi najvise treba zbog messengera pomocu kojeg komuniciram sa bratom u USA, ali to mogu samo sa 063 karticom...Cim ubacim 065, on nece da se ukonektuje? Jel sa 065 mogu da idem samo na MONDO?? Ako je tako, to je onda velika glupost...
Pozdrav za sve od OldMana :bottle:

Nije tako verovatno nisi nesto dobro podesio posto je taj problem resen.Najbolje ti je da dodjes do poslovnice tamo ce ti sve namestiti.P.S.Moze biti da je do mreze ali kao sto sam vec rekao ti si jedan od retkih kome se to i dalje desava

Nije mi jasno kakvog tu specijalnog podesavanja ima? Sa 063 mrezom idem bez problema na messenger, a sa 065 nece? Ja nisam probao dda idem na druge sajtove, ali ovaj AGILE MESSENGER jednostavno nece da se ukonektuje sa 065 mrezom...Probacu da se ukonektujem na neki sajt preko 065, pa cu videti da noije to samo do messengera, ali opet kazem: tu nema nikakvog specijalnog podesavanja...Cak i mail kada citam, sa 063 karticom ide, a isti taj mail sa 065 nece??? ODVALJIVANJE...

Pozdrav od OldMana :wall:

Pa j*bem mu mater onda ne znam sta mu je.Pretpostavljam da si podesavao proxy a ne gateway?Desavalo se kad se pojavila 6600 da ima problema sa koriscenjem ali nisam do sad cuo da neko ima takvih problema.Idi u poslovnicu na Trg Nikole Pasica momci koji rade tamo stvarno znaju svoj posao(barem bi trebalo :D )

Znaci 6600 je sa najnovijom verzijom softwera (5.27) i ne verujem da je do telefona, ali u svakom slucaju cu otici do ovih iz poslovnice da ih pitam sta i kako...
U svakom slucaju, naravno , pozdrav od OldMana... :smash:

Aj srecno ti bilo mladu ozenio :D I pod obavezno(opet naglasavam) javi ako saznas nesto za clon

Jesi probao da koristiš drugi APN?
Ovi ne 789 se ne snalaze baš sa tehničkom terminologijom, pa ne vredi ni da ih pitaš.

Elem, imaš dva APN-a za pristup internetu, jedan je valjda "gprswap" a drugi je "gprsinternet". Preko gprswap (preko kojeg izlaziš na MONDO i sl.) možeš samo da pristupaš WAP sadržajima. Pretpostavljam da im je firewall zatvoren svuda osim na 9201, a sa gprsinternet možeš da koristiš ostale servise interneta, pa verovatno i messenger.
Naravno, postoji mogućnost da je i na gprsinternet zatvoren port koji messenger koristi, ali ne znaš dok ne probaš.

Kod MOBTEL-a ti sve radi, jer oni imaju samo jedan APN - "internet" i njega koristiš i za jedno i za drugo ... pošto ti radi kod njih ... očigledno je da je kod njih taj port otvoren.

E super, sada mi je proradio messenger i na 065, tako sto sam promenio ime APNa u gprsinternet, umesto u gprswap, pa tako saad mogu i da otvaram i mail preko phonea...Kada hocu da idem na mondo, jednostavno promenim u gprswap i to je to...Kasnije cu da napravim jos jednu konekciju da ne bih stalno menjao apn,u svakom slucaju, HVALA svima na odgovorima...
Pozdrav za sve od OldMana :banana:

Vrh Dno