Šta je novo?

Ajd' i ovo nanovo

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Posto sam totalno *****ao stvari i sa particijama i sa OS-om zanima me kako i kojom komandom da potpuno formatiram disk- do nule i kako onda da odredim velicinu particija. Imam Maxtorov disk od 40Gb i hreo bi da ga podelim c:\-17 i d:\-23 (znam da ce to biti manje. Ali prenego sto se upustim u ovaj poduhvat hteo sam da se raspitam sta me prilikom toga ocekuje i sta tacno sve treba da radim (jer mi tada nece biti dostupan I-net ako nesto zabrljam).

Setio sam se jos neceg

Kako da budem siguran da ce nakon formatiranja biti prepoznata puna velicina diska??? Znam da se to ne moze uraditi u svakom DOS-u. Da li ce verzija sa Win ME boot diska odgovarati???

Re: Setio sam se jos neceg

milos1985 je napisao(la):
Kako da budem siguran da ce nakon formatiranja biti prepoznata puna velicina diska??? Znam da se to ne moze uraditi u svakom DOS-u. Da li ce verzija sa Win ME boot diska odgovarati???

Naravno da ce odgovarati....

milos1985 je napisao(la):
Posto sam totalno *****ao stvari i sa particijama i sa OS-om zanima me kako i kojom komandom da potpuno formatiram disk- do nule i kako onda da odredim velicinu particija. Imam Maxtorov disk od 40Gb i hreo bi da ga podelim c:\-17 i d:\-23 (znam da ce to biti manje. Ali prenego sto se upustim u ovaj poduhvat hteo sam da se raspitam sta me prilikom toga ocekuje i sta tacno sve treba da radim (jer mi tada nece biti dostupan I-net ako nesto zabrljam).
Podigni sistem sa winme diska.Startuj fdisk,obrisi sve particijena hardu(prvo extended),onda napravi 2 particije iz istog fdiska(tu ces moci da odredis velicinu u mb-i mani se partition magica),restartuj(naravno opet dizanje sistema sa winme boot diska),formatiraj c: pa d:,startuj setup i to je to!Mislim da nije puno komplikovano!:wave;

e,da(vidio sam jedan od tvojih threadova)
fdisk se startuje sa "fdisk" u dosu
dalje citaj i uzivaj,mislim da toliko engleskog znas!Kreiras primarnu particiju i provjeris da li aktivna a onda i extended i uzivas!
format je naravno "format c:" ili "format d:"
I jos jednom,particije napravi iz fdiska a pmagic zaboravi.

Filo je napisao(la):
...Podigni sistem sa winme diska
...I jos jednom,particije napravi iz fdiska a pmagic zaboravi.

1. Bolje od win98, mislim da je neko ovde poodavno imao problema sa winME sistemskom disketom...
2. Pmagic-u ne fali nista (bar se kod mene tako pokazalo), a formatiranja je bilo jako mnogo...naravno, pomeranje particije se ne preporucuje

Ji 4Tze je napisao(la):
1. Bolje od win98, mislim da je neko ovde poodavno imao problema sa winME sistemskom disketom...
2. Pmagic-u ne fali nista (bar se kod mene tako pokazalo), a formatiranja je bilo jako mnogo...naravno, pomeranje particije se ne preporucuje
1.ako covek ima WinME zasto bi sa sad patio i trazio win98?Verovatno je najbolje uzeti dos 5.0 ali....
1.1. Ne govorim napamet-winme je po meni definitivno bolji od win98,tj.stabilniji i brzi a dos je isti i u jednom i u drugom , ali necemo se raspravljati.vec je bilo rasprava na ovu temu.btw.da je win98 valjao,ne bi izbacili win98 se ili millennium
2.pm je mozda i dobar ali ako si ti jutros prvi put seo za comp a popodne vec cackas pm nece to na dobro izaci!

Filo je napisao(la):
2.pm je mozda i dobar ali ako si ti jutros prvi put seo za comp a popodne vec cackas pm nece to na dobro izaci!

Jesi li ti uopste radio sa PM-om, ili si samo probao da radis nesto s njim pa ti je lose krenulo, ili pricas skroz napamet?
A za budjavi winME, win98, win98SE nem' sta da kazem jer takav OS odavno nije vise za mene :) pokazao se kao los, i kraj price.

Ji 4Tze je napisao(la):
Jesi li ti uopste radio sa PM-om, ili si samo probao da radis nesto s njim pa ti je lose krenulo, ili pricas skroz napamet?

Ma ja ustvari uzivam da pricam napamet!

Nazad
Vrh Dno