Šta je novo?

Aj sada da vas vidim...

mastercula

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2006
Poena
319
Mladji burazer me je zamolio da mu sastavim konfu |ok nema problema| hoce da se igra decko, ali imamo problem budzet mu je ravno 200 yura.
Posto kuciste, monitor, i ove ostale sitnice imamo, trebalo bi nam:

-napajanje |imamo i napajanje ali nisam pogledao koje je, verovatno neki krs od 200-250w|
-procesor
-ploca
-memorija
-grafika
-hdd

Prilicno tezak zadatak, zar ne??A jos hoce da se igra. :lupko:
Savetovao sam mu da se strpi do kraja jula, pocetka avgusta sto ce i da uradi.
Mislim da bi mogli neku s478/s754 konfu da skrpimo
E sada drustvo, aj da mu sredimo nesto do dve glave.
Hvala!

Poslednja izmena:
PeraNS je napisao(la):
...Nisam siguran da li vise smem da odgovaram na ovakve postove posto SuperSmartt kaze da sam se "udavio" :(
Daj bre, nemoj toliko ozbiljno da (me) shvataš... ;)
:wave:

e vako grafika x9550, posle smo je zamenili za 6200 |jer je nesto brljala| nista me ne pitajte burazer je odlucivao.
ploca asus p4v800d-x
memorija neka ncp, 512 a probane su jos tri KVR sa razlicitim cipovima
procesor je ranije naveden
napajanje neo 350w
to je to cini mi se...
edit, nijedna koju smo probali nece da radi sem moje kingston value ram iz dual pakovanja.

Poslednja izmena:
Tvoja ploca je "combo" tj. podrzava i AGP i PCI-E slot. Nemam iskustva sa takvim plocama i ne znam koliko su stabilne. Sto se memorije tice NCP je "low-end" memorija mada sam nekada imao NCP dodushe matori SD ram na starim masinama i solidno je radila. S' obzirom da imash dual-channel plocu ne moram da ti spominjem (to sigurno znash) da morash da imash dva identicna mem. modula da bi ploca radila u dual-channel rezimu. 6200 je dosta slaba kartica (necu te vise nista pitati). Iz serije 6 sam pre dve godine kupio novu leadtek 6800 AGP. Kartica je bila "babaroga" impozantne velicine sa jos impozantnijim hladnjakom (jednom me je neko pitao "a jel' to zvucnik na kartici"). :)

Sve znam...ali je burazer odlucivao...jedino to za grafiku, ipak je 9550 bolja graficka od 6200 bez obzira sto je ova dx9, ali takva mu je sudbina lol
Prodavac kaze da je ploca skroz ok
Ni njemu nije jasno to za memoriju.
Sve u svemu skroz cudno ponasanje, zar ne?
Koji mu je djavo to nezna ni onaj gore. looool :d

Kaze mi burazer da mu se od juce do danas kom restartovao 500 puta, sta god da pusti posle par minuta puca.
Kada sam ja dosao sve je bilo ok, nije pucao.
Krenem da mu instaliram gta:sa, a ono na pola fatalni error probam jos jednom, a ono na istom mestu, ista situacija.
Kod mene instalacija prolazi bez problema.
Tripuje se ploca izgleda, i ovo sa memorijom i sada sa stabilnoscu os-a znaci errori na sve strane, moracu da reklamiram.
Ima li neko slicnih iskustava??

Navodno, stari drajveri za graficku nisu valjali |iako sam stavio one sa najnovijeg digital! DVD-a| znaci komp sada radi kao sat, nema nikakvih problema...kakve je drajvere taj lik iz te firme |gde je kupljeno sve| stavio..

Da li je moguce da drajveri za graficku zezaju ceo sistem, da se gasi sam od sebe, igre pucaju, non stop neki errori, prihvata samo jedan mem. modul,a sa ovim ostalima se ponasa kao da ih uopste naema???

edit, probacu danas da li radi sa nekom drugom memorijom...posto je sada sve uredu...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno