Šta je novo?

Aj sada da vas vidim...

mastercula

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2006
Poena
319
Mladji burazer me je zamolio da mu sastavim konfu |ok nema problema| hoce da se igra decko, ali imamo problem budzet mu je ravno 200 yura.
Posto kuciste, monitor, i ove ostale sitnice imamo, trebalo bi nam:

-napajanje |imamo i napajanje ali nisam pogledao koje je, verovatno neki krs od 200-250w|
-procesor
-ploca
-memorija
-grafika
-hdd

Prilicno tezak zadatak, zar ne??A jos hoce da se igra. :lupko:
Savetovao sam mu da se strpi do kraja jula, pocetka avgusta sto ce i da uradi.
Mislim da bi mogli neku s478/s754 konfu da skrpimo
E sada drustvo, aj da mu sredimo nesto do dve glave.
Hvala!

Poslednja izmena:
OK, igranje, pocnimo od graficke .BZZZZZZZZZ... presli smo granicu ^^
Nemas sanse, sem da dobijes po fabrickim cenama (ni dilerske ti ne bi znacile ;-)

mastercula je napisao(la):
Mladji burazer me je zamolio da mu sastavim konfu |ok nema problema| hoce da se igra decko, ali imamo problem budzet mu je ravno 200 yura.

1. Mogao bi za te pare da pazaris npr VIA KT600, KT800 ili cak NF3 plocu, Atlon 2000+, memorije 512Mb, HDD od 60-80GB i to je to. Za igre bi ti trebala jedna 6600GT (80-100e polovna) sto je neki minimum za normalno igranje a tu si kratak tacno za tu graficku tj. nekih stotinak jura. Pozajmi ti lepo tvom braci tih 100 jura i sastavite OK masinu. Kupovati bilo sta drugo za igranje a da nije u klasi 6600GT mislim da nema smisla.

2. Kupi bratu PS2 ;)

SoA ploca 35e
soA CPU 45e
512MB DDR 30e
80GB 40e
9550 128bitni 35e
napajanje 15e neki kinez

ovo je 200e okruglo - naravno sve je polovno (semn napajanja) - cene su neke donje - za 35e dobijas neku slabiju nf2 plocu ili neki KT400/600, za 45e imas neki athlon XP (pre neki dan je otisao verovatno jedan od onih legendarnih 1700+ athlona za 45e http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=104690&highlight=1700+ )

Poslednja izmena:
PeraNS je napisao(la):
Pozajmi ti lepo tvom braci tih 100 jura i sastavite OK masinu.
odlicna ideja, razmotricu je

Ja sam mislio na nesto ovako

MB S478 i865PE ASRock P4I65PE , AGP Socket 478 Matična Ploča
3.708,29

CPU S478 Intel® Celeron® D 320 2.4GHz BOX , Socket 478 FSB 533MHz 256KB L2 Cache Procesor
4.346,91

DIMM 512MB DRAM DDR 400MHz NCP Memorija
3.595,59

VGA AGP ASUS A9550GE/TD/128MB , ATI Radeon 9550 TV out 128bit
4.512,20

Mislim da je ovo skroz ok za njega, ima da poleti :D
naravno ako njegov stari hard i napajanje budemo iskoristili

ako ne onda + ovo

PSU ANS 400W Napajanje
1.035,74

HDD EIDE 80GB 8MB Maxtor 7200RPM Hard Disk
4.062,48

sve je novo + kratki smo za nekih 50 yura, a bez napajanja i harda je jos u plusu. lol

ps2 nikako, ipak je PC jedna multimedijalna bomba.

Cekamo avgustovski pad cena.

Poslednja izmena:
AGP ASUS A9550GE/TD/128MB , ATI Radeon 9550 TV out 128bit...
...ima da poleti :D
Sa ovom karticom nece bas poleteti... sve zahtevnije igre ce da ti ateriraju na 10-15 FPS... jedino da se decko igra u rezoluciji 640*480 ili 800*600 ali to je smeshno. Daklem, ako vec sastavljas low-budget makinu za igranje, gledaj da bazirash tu konfiguraciju na jacoj grafici (6600gt ili 9600xt).

ANS napajanje je bacanje para. Zaboravi na to "napajanje" jer verovatno vec sada imas napajanje tog kvaliteta u kucistu. Takva napajanja su "tempirana bomba" jer njihov los kvalitet itekako utice na zivot komponenti u racunaru. Bez nekih 50e tesko da mozes da kupis kvalitetno napajanje!

Jel su te cene koje si naveo SA ili BEZ PDV-a ?

@Cwelle
:party: :,,: :d cheers :beer: happy birthday :guitar: :bottle: :bottle: :S: ,)

mozda je mislio na neku granicu min i max za low budget

Cwelle je napisao(la):
@PeraNS: 'De nadje da poredis 6600GT sa 9600XT?

To je nekada bila jaaaako dobra kartica :trust:

E drustvo bez spamovanja, ako imate sta da kazete u vezi ovoga slobodno kazite, a domisljate posalice zapisite u svesku i istripujte se kao da ste napisali ovde. ;)

PSU ANS 400W Napajanje
1.035,74
Za 15 evra je najbolji izbor Frontier 450W (PC Centar) ili MS Industrial 400W (hellass computers).
Za grafiku neka juri neku polovnu 9600XT ili 9700 non pro za 50-60 evra. 9800 Pro bi trebala da bude polovna oko 80 evra.

E drustvo bez spamovanja, ako imate sta da kazete u vezi ovoga slobodno kazite, a domisljate posalice zapisite u svesku i istripujte se kao da ste napisali ovde. ;)
Mislim, post "nekada je to bila odlicna karta" uslovljava i jedan ironicni post.
Btw: ti sledeci put rodjendanske cestitke i pozdrave i zelje na PM.

Sto se tice konfiguracije, mislim da ne treba da ugradjuje "skupe" graficke (6600GT), jer na takvoj niskobudzetnoj konfi u svakom slucaju nece moci da igra najzahtevnije igre.

Kao prvo, "nekada je bila odlicna karta" niti je ironija niti sala. Poslednjih godina dosta pratim video karte, gomilu sam promenio i ovde govorim argumentovano. Ako covek nema novca za 6600GT, moja preporuka je svakako 9600XT. To sto je kartica starija i jeftinija ne znaci da je mnogo losija. U tom srednjem segmentu treba izbegavati osakacene varijante GPUa tipa SE ili LE (Znam iz licnog iskustva jer sam imao 9800LE koja je bila qq lele). Sto se ATIja tice treba ciljati na pro ili jos bolje XT varijante. Ako mozes da nadjes 9800XT ili pro za male pare SUPER ! ali mislim da je 9600XT ok kartica i koliko znam moze da se nadje (polovna) za male pare. Za 9600XT sam cuo samo reci hvale e sad to sto je u pitanju starije parce hardwarea... pa koliko para toliko muzike!

Sto se tice cestitke ja nemam pojma ko je cwelle, video sam da mu je rodjos pa sam postovao jer se tu nasao, znaci ono slucajno cisto da ga ispostujem...da se nije nasao tu ne bih mu ni cestitao |sorry cwelle|

OK, bez pravdanja, ali molim bez toga...a ako si to vec uradio mogao si da dodas nesto vezano za temu.

on topic...

Na ovoj sto sada ima ubio se od igrica, evo oblivion mu radi sve na high. :D
Bice on zadovoljan i sa ovim siguran sam, ima dosta igri koje moze da tera sasvim pristojno.

edit, ako mu nadjem 9600xt i uklopim se u cifru ima da pevamo...
nasao sam 9550 ista kao gore navedena ali sa 256mb za 3-4 yura skuplje, vredi li?

Poslednja izmena:
@Cwelle
:party: :,,: :d cheers :beer: happy birthday :guitar: :bottle: :bottle:

mozda je mislio na neku granicu min i max za low budget
Hvala cheers

Kad vec gleda 9600XT moze da pogleda i neki 9800Pro (ili SE@Pro). Mislim da je u ceni tu negde ali su performanse itekako bolje.

Cwelle je napisao(la):
Kad vec gleda 9600XT moze da pogleda i neki 9800Pro (ili SE@Pro). Mislim da je u ceni tu negde ali su performanse itekako bolje.

Slazem se ... i to je odlicna kartica mada je skuplja

nasao sam 9550 ista kao gore navedena ali sa 256mb za 3-4 yura skuplje, vredi li?.

Ne, to ne vredi. Mani se te 9550GE: to je isto ****** kao i SE, LE i itd tj. neka sakata varijanta GPUa a i sa dodatnih 128Mb neces ama bas NISTA dobiti! Cesto bas u kartice sa vise memorije stavljaju sporije memorijske module pa u nekim slucajevima ispada da su kartice sa vise memare sporije (to je pogotovu slucaj sa low-end karticama). Sve u svemu ja bih zaobisao tu 9550!

PeraNS je napisao(la):
Cesto bas u kartice sa vise memorije stavljaju sporije memorijske module pa u nekim slucajevima ispada da su kartice sa vise memare sporije (to je pogotovu slucaj sa low-end karticama). Sve u svemu ja bih zaobisao tu 9550!

U potpunsti se slazem, ali za sada od tih low end novih grafulja ta je jedino dostupna, sutra cu da popricam sa burazerom da vidim da li se slaze da uzmemo neku polovnu 9600xt |imao sam je nekada i odlicna je!|

Pricali smo danas, hdd otpada znaci imamo oko 5000 dindzi, i moze neka polovna grafika znaci 6600 ili 9600.

Poslednja izmena:
Ma kakav 9600 to je sad isto kao ****** 9550ge(kad se overklokuje), bolje isprsi se jos malo i 6600 i 9800pro ili ganjaj jeftiniji 9700 (8 cevki je DUPLO vise od 4, jos 256bitna magistrala kod 9800,9700)
poz, Niksa

Poslednja izmena:
Jeste to sve tako ali 40-50 yura diktira kupovinu tako da za sve karte vazi, bice ako uleti neka polovna ako ne, ima da vozi 9550ge. Jer u tom cenovnom rangu nema nista bolje.Ili mozda ima??

E, ako ne uspes da nadjes polovnu 9600xt (za oko 60eura) onda uzmi slobodno taj 9550ge, bice ti sasvim dovoljno. Uz pristojan overclock imaces performanse kao sa 9600pro, sto je sasvim zadovoljavajuc. Nece batica moci da igra bas najnovije igrice, mozda i hoce ali u 640x480, ili 800x600 (za njega sasvim prihvatljivo, jer ocigledno nije neki profi gejmer).
Po meni, to je sasvim zadovoljavajuca graficka za njegove potrebe.
Steta sto su danasnje igrice toliko izgubile draz da kvalitet dozivljaja uslovljava graficka karta, nekada je bila poenta u samoj atmosferi, prici... Ja sam i dalje pristalica teorije da grafika ne mora biti na maximumu da bi se uzivalo u igri.

PoisonFree je napisao(la):
Nece batica moci da igra bas najnovije igrice, mozda i hoce ali u 640x480, ili 800x600 (za njega sasvim prihvatljivo, jer ocigledno nije neki profi gejmer).
Po meni, to je sasvim zadovoljavajuca graficka za njegove potrebe.
Steta sto su danasnje igrice toliko izgubile draz da kvalitet dozivljaja uslovljava graficka karta, nekada je bila poenta u samoj atmosferi, prici... Ja sam i dalje pristalica teorije da grafika ne mora biti na maximumu da bi se uzivalo u igri.

Bas tako

Diabolique je napisao(la):
Sta kazes da ustekas jos koj euro i uzmes socket 775 ili 754
i sa ovim smo knap, tako da cisto sumjam...

PeraNS je napisao(la):
Kao prvo, "nekada je bila odlicna karta" niti je ironija niti sala. Poslednjih godina dosta pratim video karte, gomilu sam promenio i ovde govorim argumentovano...
A šta ti ovde možeš da "argumentuješ"? :trust: Da R9600XT i GF6600GT spadaju u istu klasu?
GF je duplo bolje karta a R9600XT nije duplo jeftiniji!
ASUS 9550GE se odlično klokuje, nadmašuje Pro modele a neki i dostižu pa i prestižu R9600XT, posebno za VPU!
Tako da tvoji "argumenti" padaju u vodu, ovo je kao da si se udavio ovde na forumu! ;)

BTW:
PeraNS je napisao(la):
Kao prvo, "nekada je bila odlicna karta" niti je ironija niti sala. Poslednjih godina dosta pratim video karte, gomilu sam promenio i ovde govorim argumentovano.

PeraNS je napisao(la):
...Za 9600XT sam cuo samo reci hvale e sad to sto je u pitanju starije parce hardwarea... pa koliko para toliko muzike!

SuperStarr je napisao(la):
A šta ti ovde možeš da "argumentuješ"? :trust: Da R9600XT i GF6600GT spadaju u istu klasu?

Dobro je... super. Procitaj prethodne postove pre nego sto napises tako nesto :wall:

Da ne otvaram novi tread...
Konfa je kupljena i sklopljena, sve je delovalo ok.
Naime prilikom prvog boota sve radi, a na monitoru nista :S:
promenim grafiku kad ono isto, promenm memoriju i sve radi ok
Dobro promenicemo memoriju i to je to.
Krenem sa instalacijom wina i imam problema sa optikom stari CD-RW nevidi disk ok aj da probam sa DVD plaerom, fcuk nece ni on ni bios ga ne vidi.
Promenim sve kablove na one stare cd malo radi malo ne a dvd ni da bekne.Smor, smor.
Prikacim moj DVD i instaliram sve opusteno.
Sutradan je burazer otisao po drugu memaru, stavili smo je kad ono opet isto, stavim ja moju, a ono sve radi. :wall: Njegova kod mene, nista,
black screen, a kuleri rade i nista ne pisti.
Na kraju otisli smo do prodavca da vidi on o cemu se radi,
optika prsla skroz, pa smo uzeli novu ok. Aj da vidimo sta je sa memorijom.Prva memorija |NCP| ponovo prsla nece da radi, druga memorija ista kao moja prvi boot radi, drugi ne. :S: treca memorija isto KVR sa nekim drugim cipovima nista opet isto, cetvrta memorija KVR sa king. cipovima opet ista prica.
Posto sam poneo moju, stavili smo je, a ono radi *** koji mu je moj u kom je fazonu.
Ja sam dobio drugu, a moju smo stavili kod njega jedino tako smo uspeli da nateramo njegov komp |koji se zaljubio izgleda u moju memoriju| da radi.
I sta se tu izdogadjalo neka mi neko objasni molim lepo ,)

Cestitam na kupovini. Nisi rekao ono najvaznije: koju graficku si kupio :) Napisi detalje konfiguracije (koja je ploca, koja memorija nece da radi na toj ploci itd). Jel si uzeo sve novo?

Nisam siguran da li vise smem da odgovaram na ovakve postove posto SuperSmartt kaze da sam se "udavio" :(

Nazad
Vrh Dno