Šta je novo?

Aiwa ili LG

Don50

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
609
Kupio bi neku muzicku liniju do 250 EURA. Neznam ove Aiwe kakva su i ko ih proizvodi. Takodje sam u nedoumici sa LG muzickim linijama. Pa ako neko nesto vise zna neka me posavetuje.
Unapred hvala!

Don50 je napisao(la):
Kupio bi neku muzicku liniju do 250 EURA. Neznam ove Aiwe kakva su i ko ih proizvodi. Takodje sam u nedoumici sa LG muzickim linijama. Pa ako neko nesto vise zna neka me posavetuje.
Unapred hvala!

Sta znam, ove Aiwe nisu lose, recimo SZ700 (cijena prava sitnica - oko 450ak DM) ima ugradjen subwoofer i 2x90W RMS, tri CD, 2xdek, rds, itd itd, i jako se dobro cuje (za Aiwu :) Ili to ili R51 model - 2x80W, ali bez subwoofera (oko 400 demona)

Sto se tice LG, jedan moj drugar ima neki malo stariji model (2000. ili tako neki) i u principu nije los, ali sta znam kakav je taj LG, vidis da ga u celom gradu Beogradu samo COOL prodaje... :confused:

Ima jedna koju treba da uzme moja sestra... LG model F2020 (u Cool-u).. Zvucnike im je radio JBL a iskreno, dole mi radi jako dobar prijatelj i ne bi me zeznuo.. TO je najbolji zvuk koji sam cuo kod mini linija... Cena tamo je, sa sve pp-om - 520DM i vredi !!!

Re: Re: Aiwa ili LG

outlaw je napisao(la):
Sta znam, ove Aiwe nisu lose, recimo SZ700 (cijena prava sitnica - oko 450ak DM) ima ugradjen subwoofer i 2x90W RMS, tri CD, 2xdek, rds, itd itd, i jako se dobro cuje (za Aiwu :) Ili to ili R51 model - 2x80W, ali bez subwoofera (oko 400 demona)

Sto se tice LG, jedan moj drugar ima neki malo stariji model (2000. ili tako neki) i u principu nije los, ali sta znam kakav je taj LG, vidis da ga u celom gradu Beogradu samo COOL prodaje... :confused:

Ne postoji u svemiru uredjaj za 450 DM, koji isporucuje "pravih" 2X90 W RMS. Toliko.

Mene vise interesuje koliko je aiwa izdrzljiva. Jer sto se tice cene i performansi ona je najpovoljnija. Sto aiwa nudi za 350 DM to ostali nude za 500...DM. Ali problem je trajnost uredjaja. Moj kolega je imao aiwu 6 meseci i pokvarila se. Nisu ni u servisu mogli da je oprave pa ju je zamenio za panasonic. Zato me iteresuju i druga iskustva sa aiwom. Ovo isto vazi i za LG.

Notax, Mislim da je u pitanju po 135 PMPO snage (po zvucniku) ali da je pojacalo nekih 40W...

byMaX je napisao(la):
Notax, Mislim da je u pitanju po 135 PMPO snage (po zvucniku) ali da je pojacalo nekih 40W...

Znam da sam ponekad dosadan, ali ako podatak nije tacan, onda je i neupotrebljiv. Ljudi koji ne poznaju materiju se gadjaju podacima o snazi, frekventnom opsegu, broju kanala, broju lampica etc. a to jednostavno nema ama bas nikakav uticaj na ono sto je najbitnije, na zvuk. I na kraju ocejuju ko zna sta, a dobiju machka u dzaku, koji nekako funkcionise 6-12 meseci.
Zalim sto ovako komentarisem, ali problem sa hi-fi-jem i jeste u tome sto ne moze brzo sve da se objasni, pa prizvodjaci jeftinih uredjaja koriste neznanje za pakovanje nebuloznih podataka.
Svaki od podataka zaheva podugacko objasnjenje, da bi se znalo koje su sve zamke na koje ih predstavljaju proizvodjaci.
Chuvena je prica o liniji koju su doneli iz Cool-a na testiranje u Audiofon chasopis, na kojoj je bila velika nalepnica sa oznakom 1000 W, sto je izazvalo smeh u redakciji. Sa zadnje strane uredjaja je pisalo "max. konzumacija 42 W", a max. konzumacija znaci i pojacanje snage, i "predpojacalo" i CD i sve lampice. To znaci nekih 30 W za pojacanje snage ili 2X15 W, sa jako velikim izoblicenjima na kojima to chudo i ne moze da se slusa na 2X15W.
Valjda je bar malo jasnije.

Ma jasno je... ne znace mi te tehnicke stvari mnogo ali ono sto sam cuo, a ipak znam da imam sluha (pevao u horu 6 godina, svirao neke instrumente, ujak mi je profi pevac a kevu su molili da snimi album svojevremeno itd.) dakle... znam sta je dobar zvuk ... A ono zvuci bolje od svih mini linija koje sam cuo.. zaista... vredi 500DM...

Ama ljudi dali se isplati kupiti AIWU ili je to bacanje para!!!boom

Don50 je napisao(la):
Ama ljudi dali se isplati kupiti AIWU ili je to bacanje para!!!boom

Gle, pa mi tebi uopste nismo pomogli. Raspravljali smo se o drugim stvarima i zaboravili na tebe. Izvini.
Nazalost, meni modeli linija nisu poznati, jedino sto po mojim kriterijumima ne treba uopste kupovati linije, ali to ne znaci da ljudi sa kracim budzetom ne treba da izaberu nesto sto ce im biti OK.
Morat ce ovde da naidje neko ko ima iskustava sa bas tim ili slicnim modelom, pa da ti napise svoje utiske.

Ajd kada pitas...
Ja sam pre 5-6 godina imao Aiwa liniju NSX-V70. Klasika (Cd charger x3, double deck, digital tuner, zvucnici-ne secam se koliko cega). Ukratko, za 18 meseci sam dva puta morao da menjam laser na CD-u. A sto je najgore, to mi uopste nije bio primarni "sound system", tj. ukljucivao sam je 2-3 x nedeljno po 2-3 sata.
Da li je tako los kvalitet i sada, ne znam. U svakom slucaju, ako hoces da za 500dm dobijes i receiver i zvucnike i CD i deck-ove, to je onda "nervozna macka u dzaku", surova lutrija. Doduse, mozda i ubodes nesto dobro.
Iskustva nekih mojih prijatelja govore da su zadovoljni vlasnici Technics i Panasonic linija, a Sony-jevih ne.

Neka ti je Bog na pomoci...

E ovako, otidji u Cool u Knezu, tamo znam glavnog iz prodaje, zove se Sloba Pavlovic (Boda), zamoli ga da ti pusti najnoviju AIWA mini liniju i ponesi neki CD... Izlozena je, zvucnici su JBL i u boji drveta (prelakirani) a stub je u boji slonovace.. Cena je 520DM sa PP, a snaga (po njima 2x135w)... Oznaka je F-2020....

Pozdrav
i neces se razocarati....

Opet se mi nerazumemo. Moji utisci o Aiwi su veoma pozitivni.
- ima vise modela i po samo dizajnu su odlicne
- tehnicke karakteristike su u prvom mahu odlicne (lep zvuk, a u zavisnosti od para i jacina zvuka)

ALI

izgleda da je njihov najveci problem dugovecnost.

Pa zato i pokusavam da se raspitam. Da li neko ima losih iskustava jer od dobrog glava ne boli.

To je sto se tice o Aiwi. Intersujeme da li neko nesto vise zna o
LG uredjajima nekadasnjem Gold Star.

Don50 je napisao(la):
Opet se mi nerazumemo. Moji utisci o Aiwi su veoma pozitivni.
- ima vise modela i po samo dizajnu su odlicne
- tehnicke karakteristike su u prvom mahu odlicne (lep zvuk, a u zavisnosti od para i jacina zvuka)

ALI

izgleda da je njihov najveci problem dugovecnost.

Pa zato i pokusavam da se raspitam. Da li neko ima losih iskustava jer od dobrog glava ne boli.

To je sto se tice o Aiwi. Intersujeme da li neko nesto vise zna o
LG uredjajima nekadasnjem Gold Star.

Niko vise ne pravi linije koje dugo traju. Pre 10-15 godina to su radili mnogi : Sony, Grundig, Telefunken, Pioneer, Hitachi, etc.

byMaX je napisao(la):
E ovako, otidji u Cool u Knezu, tamo znam glavnog iz prodaje, zove se Sloba Pavlovic (Boda), zamoli ga da ti pusti najnoviju AIWA mini liniju i ponesi neki CD... Izlozena je, zvucnici su JBL i u boji drveta (prelakirani) a stub je u boji slonovace.. Cena je 520DM sa PP, a snaga (po njima 2x135w)... Oznaka je F-2020....

Pozdrav
i neces se razocarati....

Takva je i JBL!-ova linija u Radixu, i kostala je oko 700DM, il bese 1700 :D.

hmm...
da se i ja ubacim u diskusiju..
i ja sam se zagrejao za aiwu NSX-R51 i ona u nisu moze da se nadje za 400dm za kes....

eli evo neko mi rece bas u mom threadu o ovom modelu aiwe da moze u bg da se nadje i za 360....

od svih ostalih modela ima najmanje plastike..
i vrlo fino se cuje za moje amaterske usi i dzep iz koga ne mogu da izvucem vise od 400dm pa to ti je....

sad, komponente su komponente ali momci...
sada da se isprsim 5 caletovih plata za muziku??
bi ja rado ali nije ok....

samo i mene brine ta trajnost kod aiwe..
da li ti menjaju celu kad se pokvari ili kad te maltretiraju u servisu dok ti ne pukne q... da kupis nesto novo?

Vrh Dno