Šta je novo?

Aiw X800xt

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Ajde ljudi, pricajte, kakva iskustva imate sa ovom grafickom, prednosti i mane, overclok, mod, hladjenje/zagrevanje, kako radi TV, remote, drajveri.... Dosta ljudi ima ili zeli da kupi ovu graficku, pa molim vas olaksajte na kupovinu. Vredi li 130e? Ako ne, koja je bolja AGP za te pare> :cigar:

Pa bile do skora u Pakomu. Kazu bice jos. Ostale samo GT a bilo je na stanju preko 20 komada i od XT (AGP) i od GT (PCI-E).

nema sanse....znam iz pouzdanih izvora da ih nema vec min 2 nedelje i da ih nece ni biti( mislim na agp verziju)

sto se tice PCI-E nikako se ne isplati Gt jer je dosta oslabljena varijanta, za iste pare imas X800Xl Aiw (koju imam i ja),koja dolazi u full pakovanju, samo su joj radne frekvencije spustene u odnosu na X800XT AIW.(392/490) umesto XT-ovih (500/500)

u praksi razlika nije znacajna, ja sa mojom dobijam 10 000 u 3dmark03.

Doticnih kartica jos ima u prodaji.

XT (AGP) neces nigde naci (ja sam svoju jedva "ulovio" pre par nedelja),
narucio sam jos jednu za kolegu i u Pacomu i u Pinu. .... ali nista.

Inace je kartica brooka.

Ajde ljudi, pricajte, kakva iskustva imate sa ovom grafickom, prednosti i mane, overclok, mod, hladjenje/zagrevanje, kako radi TV, remote, drajveri.... Dosta ljudi ima ili zeli da kupi ovu graficku, pa molim vas olaksajte na kupovinu. Vredi li 130e? Ako ne, koja je bolja AGP za te pare> :cigar:

E ovako probacu u najkracim crtama da budem sto objektivniji:

1) Software - krs, treba se pomuciti da bi sve radilo kako treba (pod ovim mislim i na drajvere za graficku)
2) Slika (2D ili 3D svejedno) - odlicna, iako u igrama prosek za neke danasnje standarde za tu sumu novca je best buy, (vecinu igara ces igrati bez problema, novije naslove u 1024x768 na medium/high podesavanjima - zavisi koji komp imas)
3) Daljinac je jedan veliki plus - mozes kontrolisati ceo Win sa njim, koristi radio vezu pa ne moras "ciljati" prijemnik, domet do 4m bez problema
4) Kartica je dosta bucna kada radi u 3D-u. Naime, broj obrtaja kulera se poveca i to ume da zivcira. Cak i kada se pokrene ne zahtevan 3D screensaver cooler postaje bucan! Inace kad gledas TV ili radis nesto drugo na kompu - naravno graficka je veoma tiha.
5) Nisam probao da je overklokujem, ali gledajuci ovde po forumu racunaj da se klokuje sa njenim kulerom tako da dobijes oko 10 - 15 % ubrzanja

Kada se sve sabere i oduzme karticu slobodno uzmi, neces se pokajati. Na Benchu imas detaljno uputstvo za instalaciju drajvera i TV-a, a sa novijim verzijama drajvera trebalo bi i da se prva tacka koju sam naveo prepravi. 😉

Poslednja izmena:
Najsmešnije će biti kada instaliramo Windows Vistu sa Aero interfejsom. Ventilator ima da šušti non-stop. 🙂

Poslednja izmena:
Najsmešnije će biti kada instaliramo Windows Vistu sa Aero interfejsom. Ventilator ima da šušti non-stop. 🙂

HMMMMMMM, sad si mi dao razlog za razmisljanje :d

Sredicemo vec nekako...

Poslednja izmena:
kad smo kod sustanja, jel zna neko koji kuler moze da ide na AIWove? Osim nekog ATi silencera xy, naravno. Recimo, coolviva ili zalman?

ja na mojoj x800xl ne cujem ventis ni malo... na 100% se ukljucije preko 67C, ali retko kada dodje do te temperature.

kada igram igrice, nosim sluske tako da mi je sve jedno 🙂

Poslednja izmena:
Dobro x800xl ima primetno manji kuler, mada se i manje greje tako da si na istom, tj boljem 🙂

Ima ortak x800xl i vidi se da je takodje vrhunska izrada graficke, samo je i primetno laganija od x800xt, i ima mnogo manje kondenzatora.

Tezi je kuler na X800XT (vise bakra).

X800XL ima manje kondenzatora zato sto dobija struju preko PCI-E porta direktno sa maticne, pa je relativno bolje filtriran napon 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno