MutAgen
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.06.2009
- Poena
- 320
Imam problem sa stabilnoscu kada podignem izlaznu snagu rutera..
Koristim 2 firmware za ovaj ruter:
Sjeverno americki(SA) firmware nudi izlaznu snagu do 27dbi.
Evropski(EU) firmware nudi izlaznu snagu do 20dbi.
Sa ovim podesavanjima mi je radio stabilno:
Firmware: EU
Tx power: 18Db
Antena: 8Dbi
//ali imam dosta manju pokrivenost
Kada ubacim SA firmware i podignem izlaznu snagu gubim pakete (kad pingujem ruter) i dobijam jako nestabilan signal cak i na blizim relacijama.
Ovo mi se cini najpribliznije mom problemu:
"If you use high gain omni antenna and high power setting in near distance, the signal will interfere to each other. That is why the signal strength is better but the performance is worse."
Moze neko iskusniji da mi predlozi nesto, mozda nekom matematikom da mi objasni kolika snaga u mW bi trebala biti stabilna ili tako nesto?? Na netu se spominje opseg izlazne snage od 100mw-500mw, a sad dal na to utice antena i kako, ne znam..
Koristim 2 firmware za ovaj ruter:
Sjeverno americki(SA) firmware nudi izlaznu snagu do 27dbi.
Evropski(EU) firmware nudi izlaznu snagu do 20dbi.
Sa ovim podesavanjima mi je radio stabilno:
Firmware: EU
Tx power: 18Db
Antena: 8Dbi
//ali imam dosta manju pokrivenost
Kada ubacim SA firmware i podignem izlaznu snagu gubim pakete (kad pingujem ruter) i dobijam jako nestabilan signal cak i na blizim relacijama.
Ovo mi se cini najpribliznije mom problemu:
"If you use high gain omni antenna and high power setting in near distance, the signal will interfere to each other. That is why the signal strength is better but the performance is worse."
Moze neko iskusniji da mi predlozi nesto, mozda nekom matematikom da mi objasni kolika snaga u mW bi trebala biti stabilna ili tako nesto?? Na netu se spominje opseg izlazne snage od 100mw-500mw, a sad dal na to utice antena i kako, ne znam..