Šta je novo?

Aimp 2.10

sT4Lj|n

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2004
Poena
316
Evo vec 5 minuta se igram u novom playeru i prijatno iznenadjenje je posle mnogobrojnih ,,winamp killer" programa. Sama podeshavanja nisu neki veliki prob.

Ima drag 'n' drop po difoltu odlichno baratanje sa plejlistama. Za ipod podrshku nisam josh probao poshto poshto mi dotichni uredjaj nije tu.

http://www.aimp.ru/index.php?action_skin_change=yes&skin_name=english

screen.php

edit: ovo je stari skin novi je u attachmentu i zauzima 12 mega naspram winampa koji zauzima oko 20 pri radu

Prilozi

• novi.JPG
    novi.JPG
    160.6 KB · Pregleda: 301
Poslednja izmena:
A tih 8 mega ce predstavljati znacajnu promenu u odnosu na 1/2 giga rama koliko imas? :)

Btw deluje kao poboljsana kopija Winampa (svidja mi se taj deo sa plejlistom).

Pa ne navodim sebe kao primer. Nekom sa lupam 512 rama ce ovo znachiti ako mu u pozadini bude upaljen ff, antivirus i neka sl. aplikacija.

Pravo pitanje je - čemu to? Winamp je jedan od onih retkih savršenih programa koji nudi apsolutno sve šta ti treba.

Pravo pitanje je - čemu to? Winamp je jedan od onih retkih savršenih programa koji nudi apsolutno sve šta ti treba.

I ja sam to mislio dok nisam presao na AIMP. Od tada imam samo rechi pljuvanja za Winamp... Winamp Pro je 0 u odnosu na AIMP.

Koristim AIMP od njegove prve beta verzije, a winamp koristio od Win98 :) .

Prosto nije zdravo koliko se broj skinova i pluginova rapidno uvecava.

Poslednja izmena:
@R0B0T0
Mislim da grdno gresis. WinAmp ima brdo gluposti koje ama bash nikom nece trebati u zivotu. Nekada je bio odlican player a sada je sve samo nije vise to.

Ja sam veoma dugo vremena koristio Foobar2000 i totalno sam zabatalio WinAmp. Prvenstveno jer mi je trebao programcic koji ce samo da pusta muziku i nista drugo za razliku od WinAmp-a koji pusta i video itd.... Da zauzima malo memorije (mada ni to vise nije bitno uz 4Gb rama) i da se brzo pali.

Pre 25 dana, nakon citanja u Svetu Kompjutera o AIMP player-u resio sam da ga probam i na mene je ostavio odlican utisak. Trenutno mi je to najbolji player. Cak sam i Foobar zapostavio.
Preporuka svima da probaju AIMP player.

Jel ima podrsku za internet radio nesto kao media library u winampu?

Postoji li neki slican dodatak za njega (opcija da se vidi u MSN-u sta korisnik slusa trenutno) kao sto je gen_msn za winamp?

Poslednja izmena:
Jos jedan glas za aimp. Smejao sam se kada sam ga prvi put video kod jednog prijatelja na kompu, najvise zbog imena, ali vise mi nije smesno. :D

Jel pusta i video i jel ima mogucnosti da se ubaci u context menu? Tipa play in aimp ili queue?
Kad mislim da li pusta video mislim na to da li mu trebaju kodeci ili ima svoje kao kmp?

Jel pusta i video i jel ima mogucnosti da se ubaci u context menu? Tipa play in aimp ili queue?
Kad mislim da li pusta video mislim na to da li mu trebaju kodeci ili ima svoje kao kmp?
Naravno da ima ubacivanje u context meni.
Ne pusta video, ovo je audio player.

@Micika Slatkica
Pluginovi za winamp rade i ovde + vec postoje neki pluginovi, tako da je odgovor potvrdan.

@ExR
Artemij
Izmailov
Media
Player ;)

A ti si jedan od onih "retkih" koji imaju predrasude pre nego sto su probali nesto novo. Winamp je teski skart naspram AIMP-a i aimp nije nikakava kopija Winampa vec sasvim originalan audio player sa vrlo originalnim i pametnim resenjima koje winamp nikada, ali nikada nece imati kad nije mogao to imati svih ovih godina koliko postoji... Treba napomenuti da je AIMP jos u razvoju, a vec je i BETA verzija bila neupordivo bolja od Winampa. Koliko je AIMP2 bolji od winampa suludo je i pominjati. Bukvalno svaki segment programa sto se tice resursa, funkcionalnosti, brzine je bolji kod AIMP-a.

Neki jos uvek drze Norton Antivirus i slicne jadne prevazidjene programe. Sa winampom je isti slucaj. Njihova popularnost je nastala samo zato sto su bili prvi u necemu, prvi doneli neka resenja, ali su programeri takvih softvera toliko tupavi da 10-tak godina ne uvidjaju najbanalnije gluposti u njihovom softveru.

Poslednja izmena:
pa jel radi na kraju ipod sa njim ili ne?

Pitanje i dalje ostaje - čemu sve to? Sem epiteta da je sjajan i najbolji, ništa drugo nije napisano ovde da bi me nateralo čak i da probam program. Čak ni na sajtu ne piše šta program sve radi (under construction).

- Šta je toliko bolje od winampa?
- Koji su mu aduti?
- Šta je to vama loše u winampu što je svih ovih godina trebalo promeniti, a što ovaj program ima?

Najlakše je napisati klinačku poruku punu predrasuda, baš kao što je ova iznad (vekanoid), i onda svi mi lepo i dalje ostanemo na winampu jer ne želimo tek tako da na slepo instaliramo bilo šta na računar.

Poslednja izmena:
Meni kod novijih Winamp-ova najviše smeta tromost, mada sam toliko navikao na njega da će se teško prebaciti sada na bilo šta drugo.
Probaću ovo kada nađem vremena, čisto da uporedim.

Recimo samo to da winamp nema cak ni ljudsko upravljanje fajlovima fizicki. Prokletinja cak nema ni copy/paste opciju. Ako hocu da izvucem neki fajl iz playliste (recimo da presnimim na MP3 Player ili flash) treba da pogledam gde se nalazi, pa da odklikcem tamo Commanderom ili Explorerom, da ga kopiram, pa da ga otklikcem nazad na MP3 ili flash...

Moj zvucni sistem je relativno dobar, i mogu reci da sam ubedjen da AIMP dalje bolji zvuk id Winampa. U svakom slucaju mogu bolje da ga podesim. Kome god da sam ga pokazao, a da ima dovoljno kvalitetan sistem, dosao je do tog istog zakljucka, bez moje sugestije. Za one koji nemaju multimedialne tastature, traycontrols je cudo. Brzina podizanja aimpa sa svim opcijama je veca nego Winampa Lite.

Niko jos nije spomenuo i to da uz AIMP dolaze aimp utilities, tri alatke u okviru sporedne aplikacije za snimanje, tagovanje i ripovanje materijala, koji dolazi sa svojim kodecima za MP3, Ogg, Wav i WMA.

Sajt je skoro promenjen. Mislim da je prethodni bio lepsi, ali ovaj je potpuniji, jos nije ubacen KOMPLETAN opis AIMP-a, ali na forumu i logovima mozes videti sta je sve dodavano i radjeno.

Nisam siguran, ali Winamp cak i ne podrzava keyboard shortcutes kada nije u fokusu, ili bese kada je u trayu.

Recimo samo to da winamp nema cak ni ljudsko upravljanje fajlovima fizicki. Prokletinja cak nema ni copy/paste opciju. Ako hocu da izvucem neki fajl iz playliste (recimo da presnimim na MP3 Player ili flash) treba da pogledam gde se nalazi, pa da odklikcem tamo Commanderom ili Explorerom, da ga kopiram, pa da ga otklikcem nazad na MP3 ili flash...
Ovo jeste tačno, mada postoje plugin-ovi koji to rade.
Nisam siguran, ali Winamp cak i ne podrzava keyboard shortcutes kada nije u fokusu, ili bese kada je u trayu.
Ja ne koristim to, ali ako se ne varam, postoje globalni shortcut-ovi koji mogu da se definišu.

global schortcut uvek funcionise ma sta radio.

ono sto mi smeta kod winampa pored tromosti je njegova nestabilnost,da li je zbog toga sto sam uz KLMCP instalirao i audio kodeke,pa je to problem(mozda se ne mirisu KLMCP i winamp kodeci) u svakom slucaju meni winamp pro zna dosta cesto da pukne,i to me jako iritira,pustim muziku kad legnem da spavam ujutru kad se prbudim tisina,puko winamp.

sto se tice AIMP-a program je stvarno sjajan mnogo mi se svidja to sto pokazuje kom albumu pripadaju pesme,sto po defaultu ima drag n drop ima stvarno sjajan zvuk.***,program ima dosta nedostataka u odnosu na winamp,a ja sam bas cepidlaka(i to mi smeta:D),za sad sto sam provalio da mu fali je:
1.baloon information za pesmu n emoze da se edituje,da izaberes izgled.
2.ne radi sa ipodom
3.ne moze da se podesi transparencija na hover:)
4.koliko sam video nema predefinisane internet stanice kao sto winamp ima u shout castu.
5.vizualizacija nema desktop mod.
ima verovatno jos dosta stvari koje nema i koje bi mi nedostajale,ali ako ste normalan user,kome je bitna funcionalnost i kvalitet zvuka i ne patite od toga da vam prikazuje ne znam sta i da se presijava na posebnu stranu i ostale ludnice,svaka preporuka za program.

sve ovo gore navedeno je misljenje/stav nakon pola sata koriscjenja programa,mozda neke od ovih mojih navedenih mana mogu da se "poprave" nekim pluginom,ali opet ne znam da li bi to bilo dovoljno da ostavim winamp[koji je stvarno iz godine u godinu sve usraniji,tezi i tromiji]

Poslednja izmena:
jel postoji neki skin za njega koji moze da se stavi u docked, posto sam navikao da mi tako stoji winamp, i ako to ima prebacujem se na njega jer mi winamp u zadnje vreme puca kad god ubacim flash ili usb hdd

jel postoji neki skin za njega koji moze da se stavi u docked, posto sam navikao da mi tako stoji winamp, i ako to ima prebacujem se na njega jer mi winamp u zadnje vreme puca kad god ubacim flash ili usb hdd

Da

A Misticx imam odgovore i za tebe, samo nemam vremena sad :p .

I nemoj neko da je pitao koliko me placaju :d

Meni ovo cudo ne radi. A kada ne radi out-of-box pod windows-om onda da ga j...
Kada ga pokrenem prijavljuje error: bass 2.2 required...u pitanju je dll koji vec imam i koristi ga gomila programa.
Imam k-lite kodeke instalirane, winamp radi, radi bs plejer, radi sve! Samo ne radi aimp 2.10. Mrzi me sada da guglujem, hocu da radi out-of-box, nije bre ovo linux.

Poslednja izmena:
Pazi, ja ne volim Windows, ali upravo zbog plug and pray pristupa je on, a i Linux na losem glasu... A i zar ne mislis da je problem do tebe. Mislim da je problem u tebi a ne u AIMP-u.

A ovo sto si rekao za Linux mozes slobodno da :wc: .

Poslednja izmena:
Pa ne navodim sebe kao primer. Nekom sa lupam 512 rama ce ovo znachiti ako mu u pozadini bude upaljen ff, antivirus i neka sl. aplikacija.

ja imam 512 MB i stvarno znaci, kad sam ga instalirao, i zezao se, instalirao skinove, cinio mi se super dok nije odjednom krenuo da se koci komp, i posle jedno 5 minuta mi se otvorio task manager i aimp je zauzimao 99% procesora i preko 250 MB memorije...

pokrenuo sam ga ponovo, rekoh ajd to jednom da mu oprostim, s tim sto sam ostavio otvoren task manager i cim mu je zauzece memorije stiglo negde oko 80 mega ubio sam ga da mi ne bi ponovo blokirao sistem... zaista fantastican player :d :wall:

Meni je recimo jako bitno punjenje iPod-a pesmama a da na kompu nemam iTunes (on me izludjuje), pa mi je Winamp nekako mnogo kompletniji od AIMP-a...

Pitanje i dalje ostaje - čemu sve to? Sem epiteta da je sjajan i najbolji, ništa drugo nije napisano ovde da bi me nateralo čak i da probam program. Čak ni na sajtu ne piše šta program sve radi (under construction).
To da je sjajan, da je najbolji verovatno nije palo sa neba. Ako nisi toliko znatizeljan ostani na winampu tako je najbolje i vecno ostani u zabludi da je to najbolje. Tebe niko ne tera da prelazis na nesto sa winampa. Pazi ljudima je bilo dovoljno da predju na njega samo kad su videli da postoji neka alternativa winampu i tada su bili srecni ("pitam se zamo zasto").

- Šta je toliko bolje od winampa?
- Koji su mu aduti?
- Šta je to vama loše u winampu što je svih ovih godina trebalo promeniti, a što ovaj program ima?
Ne znam da li si pazljivo procitao moj prethodni post, tamo sam napisao bukvalno sve je bolje. Sve opcije koje postoje kod AIMP-a su bolje uradjene od onih sto postoje kod winampa. Manje resursa zauzima (to znaci manje trosi sistemsku memoriju i procesor racunara), brzi je (to znaci brze se pokrece, brze reaguje na komande koje mu zadajes), cuo si vec ovde da ima kvalitetniji zvuk (to je zato sto izvlaci apsolutni maximum iz hardvera tj. zvucne kartice) i samo tih par epiteta bi trebalo da su ti dovoljni da predjes na AIMP2. Zasto slusati muziku iz necega sto losije zvuci i sto je nestabilno, sporo i tupavo osmisljeno sto se tice HCI-a (Human Control Interaction). Winamp je tako pretrpan funkcijama koje nicemu ne sluze i vise smetaju sto su tu. Prave nepotrebnu zbrku u programu. Baci pogled na opcije winampa. Ne znas ko pije a ko placa, sve je tako glupo i nepregledno nabacano. Meniji winampa su kranje ocajno osmisljeni. Takodje ne znas ko pije a ko placa. Veze nema sa HCI-em. Kod AIMP-a je to tako lepo sredjeno i podeljeno u kategorije PREGLEDNO! Playliste imaju tabove nesto slicno kao u firefox-u, ovo kod winampa ne postoji. Kod winampa postoje njihovi tzv "modern skins" sa kojima i tako zahtevan winamp postaje jos duplo sporiji i zahtevniji. Kod AIMP-a po defaultu su skinovi "modern" i mogu biti vrlo nezavisnog oblika od winampovog classic skins, AIMP2 je brzi i manje zahtevan za resursima sa svojim "modern" skinovima nego winamp sa svojim "classic" skinovima (necu komentarisati te tupave termine classic i modern skinovi kod winampa, to je posebna prica). Da si probao AIMP video bi kako se inteligentno minimizuje i smesta bas tamo gde najmanje smeta i veoma ga je lako kontrolisati i tako u tray modu i ta minimizacija se veoma lako radi pritiskom na taster TAB i sa TAB se i vraca u full mod. Prosto ne smem da se setim kako je ovo odradjeno kod winampa.

Winamp u ovom trenutku poseduje vise mogucnosti, kao sto su povezivanje ipod-a, pustanje video fajlova i jos par gluposti koje ne bi trebale ni biti u audio playeru. Ako je audio player onda nije video player. To je isto kao debilni Nero sto pravi onu ultra verziju od 900 MB. Program za rezanje diskova na 900 MB koji moze da pusta muziku, video, kuva kafu i tako to, a ti samo hoces da rezes diskove. Zamisli taj debilitet. Hvala bogu pa postoje i one hakovane Nero micro verzije od 20-tak MB.

Najlakše je napisati klinačku poruku punu predrasuda, baš kao što je ova iznad (vekanoid), i onda svi mi lepo i dalje ostanemo na winampu jer ne želimo tek tako da na slepo instaliramo bilo šta na računar.
Jeste najlakse je napisati klinacku poruku jer me mrzi da objasnjavam i da gubim ovoliko vreme pisuci tebi zasto je AIMP bolji. Rekoh vec, ako te ne zanima ostani na winampu (i svi koji misle slicno). Meni niko nije ovoliko teksta pisao da me ubedi da predjem na AIMP. I na kraju cu reci da to gore sto sam napisao nije sve, vec predstavlja samo delic onoga sta je sve bolje kod AIMP-a. Meni naravno ne pada na pamet da idem redom i pravim nekakvo poredjenje kao da pisem review za neki casopis (za sta bi dobio neke pare). Kazem ti na zalost neki ljudi jos drze NORTON antivirus na svojim racunarima i trose 150 MB za antivirus koji je supalj, degradira performanse kao da imas racunar na 100 MHz i td za razliku od modernih antivirusa koji su manji od 20MB i neuporedivo efikasniji i brzi, kao sto je NOD32 npr. Znas tvrdoglavost je dosta gadna osobina :)

Poslednja izmena:
@R0B0T0
Mislim da grdno gresis. WinAmp ima brdo gluposti koje ama bash nikom nece trebati u zivotu. Nekada je bio odlican player a sada je sve samo nije vise to.
Apsolutno tacno! To sam i ja napisao u svom postu poredeci winamp sa Nero Burning Rom-om.

Poslednja izmena:
Vrh Dno