Šta je novo?

AIDA64 nasledio Everest

• Začetnik teme Začetnik teme Zeha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zeha

... ispod radara ...
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
785
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 13600K, Deepcool AG620 - CPU hladnjak
Matična ploča
Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO
RAM
Kingston DDR5 32GB (2x16GB) Fury Renegade KF564C32RSK2-32
GPU
Asus TUF-RTX3070-O8G-V2-GAMING
Storage
Sasmung NVME 990PRO 1TB, Sasmung NVME 970EVO plus 2TB, Seagate hdd 16TB IronWolf Pro, Seagate Archive HDD 8TB
Zvuk
Sound Blaster Z, Sennheiser HD 599SE, Logitech X-230
PSU
FSP Hydro PTM PRO Platinum 1000W
Kućište
Fractal Design Define 7, 4x Be Quiet SILENT WINGS 4 140mm PWM high-speed
Monitor
Dell Alienware AW2723DF
Miš & tastatura
Logitech MX Master 4, Logitech MX Keys S Graphite
Ostale periferije
HP LaserJet P1006
Laptop
Lenovo Legion 5 (82JN003EYA)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S25 Ultra
Pametni uređaji
LG 43UM7600PLB LED
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posto pretrazivanje ne radi ulsed "radova" na forumu ja ne nadjoh (povrsno gledajuci) da je neko pisao o Everestu ili o njegovom nasledniku AIDA64.

Samo da javim i prijavim clanstvu i posetiocima foruma da je izgledan doslo do preimenovanja usled ko zna kojih razloga Everesta u AIDA64, sad vidi i GTX460 graficke, sve su jos "skockali" i azurirali ... pa od sada i na dalje znajte da je Everest = AIDA64...

Znamo, samo ja imam 1 problem:
RivaTuner neće da vidi plugin AIDE pa ne mogu da pratim temperature preko Rive. Sa Everestom sve radi OK. Da li je to do Rive ili AIDE?

Posto pretrazivanje ne radi ulsed "radova" na forumu ja ne nadjoh (povrsno gledajuci) da je neko pisao o Everestu ili o njegovom nasledniku AIDA64.

Samo da javim i prijavim clanstvu i posetiocima foruma da je izgledan doslo do preimenovanja usled ko zna kojih razloga Everesta u AIDA64, sad vidi i GTX460 graficke, sve su jos "skockali" i azurirali ... pa od sada i na dalje znajte da je Everest = AIDA64...

Zar nije onaj fazon da Everest i AIDA postoje i dalje, samo je došlo do nekog razdvajanja, ako se ne varam, redovno izlaze update-ovi i nove verzije za obe aplikacije

Evo na Lavalys-u citam "naslov": ''Everest Ultimate je sada Aida64 extreme edition'' i ''Everest corporate edition je sada Aida64 busines edition"...
Pa dalje citam ''FinalWire Unveils AIDA64, the successor to EVEREST''...
Koliko se secam Everest 5.50 (zadnji koji sam uspeo bilo gde da nadjem) je negde iz proleca 2010. i ne podrzava gtx460 (meni je nije video kako treba i nije davao njene parametre) koja je kad ono izasla, u leto 2010.g. ?
Ma bas me briga jesu li se razdelili i osnovali dve firme i krenuli sa razvojem odvojenih proizvoda zasnovanih na "starom" everestu... meni sada sve radi kako treba i vidim sve uredjaje... 😉

Istorijat je ukratko i pojednostavljeno ovakav:
- čovek napravio Aidu
- odradio "dokapitalizaciju" firme, pa je Aidi promenio ime u Everest
- onda se "podžapao" sa doskorašnjim saradnicima, pa je sebi vratio osnivačka prava, a programu je vratio ime Aida...

Ma neka se zove kako hoće, samo neka radi kako valja... 🙂

Nazad
Vrh Dno