Šta je novo?

Ai smart kod hisense klima

LukasP

Cenjen
Učlanjen(a)
13.10.2022
Poena
175
Otvaram temu da ne spamamo ostale teme...

Pokusavam aktivirati Ai smart opciju na klimi Hisesne energy pro plus (jako slicna hi nano verziji) i ne uspijevam.

Nastimam standardno temperaturu na 23 stepena mode heat. Onda stisnem AI smart dugme te se na klimi pokaze ai. Na daljinskom se na ekranu ispise slovo A unutar onoga kruga sa strelicama (kao da je automatski rezim). Stisnem plus pa se jos pojavi +1. Na klimi se kratko pojavi vlažnost i onda samo stoje crtice i klima se ne pali vec 20 minuta, temperatura vec spada na 21 stepen....

Osim ovoga moze li neko opisati kako to ovaj ai rezim radi drugacije u odnosu na klasicni heat rezim kada se koristi klima za grijanje

Prilozi

• IMG_20221209_140428.jpg
    IMG_20221209_140428.jpg
    87.8 KB · Pregleda: 79
To se i meni pojavi. Ja samo pritiskam vise puta plus na daljinskom dok se ne pojavi na displeju 25 i onda podesavam temparaturu i pritisnem i feel.

Nece ni da cuje. Samo stoje crtice. Igracu se sutra jos

Ako ti je pre toga radila na grejanju moguce da zato nece da krene sa radom.

To se i meni pojavi. Ja samo pritiskam vise puta plus na daljinskom dok se ne pojavi na displeju 25 i onda podesavam temparaturu i pritisnem i feel.
Cim pritisnes I Feel ti si ponistio funkciju AI Smart. Nema mi logicnosti to sto pises,
Ti kad upalis Ai smart, po ovome sto pise u uputstvi, trebalo bi da radi, odrzavanje vlaznosti, filtriranje zaraka, jacinu duvanja, ona sve sam izracuna po tvojim potrebama itd. Ovo je sve ukljuceno u tu TMS tehnologiju koji je Hisense patentirao, Ako ovo radi.
Sta ti sad zadavati I feel ako si ukljucio AI Smart?

Uspio sam upaliti kod sebe ali sam morao resetovati daljinski i istekati klimu iz zida. Jedno od to dvoje je pomoglo. Danas cu eksperimentisati pa javim kako se ponasa

Cim pritisnes I Feel ti si ponistio funkciju AI Smart. Nema mi logicnosti to sto pises,
Ti kad upalis Ai smart, po ovome sto pise u uputstvi, trebalo bi da radi, odrzavanje vlaznosti, filtriranje zaraka, jacinu duvanja, ona sve sam izracuna po tvojim potrebama itd. Ovo je sve ukljuceno u tu TMS tehnologiju koji je Hisense patentirao, Ako ovo radi.
Sta ti sad zadavati I feel ako si ukljucio AI Smart?
Kod mene rade zajedno i feel i Al smart.
Uspio sam upaliti kod sebe ali sam morao resetovati daljinski i istekati klimu iz zida. Jedno od to dvoje je pomoglo. Danas cu eksperimentisati pa javim kako se ponasa
Nisam napomenuo da klima nece da greje ako u prostoru imas vise od 21 stepena.

Kod mene rade zajedno i feel i Al smart.
Ono sto sam upratio ovde da vecina nas ovde iako ima istu klimu, nema isti daljiski,
Mislim da je lakse softverski to sve kontrolisati, preko aplikacije, bar je naznaceno sve sta upalis, jedino nema I Feel.
Konkretno sve je bagovito, ja ako dirnem aplikaciju ugasio sam I Feel. Nemas nikakvu kontrolu.
Cak i paljenje klime preko aplikacije nije sigurno, da nemam Tuya uticnicu, ne bi znao da je nisam upalio.
Nigdje nema konkretno uputstvo za opcije koje su navedene za klimu, samo eto stoje na sajtu da to ima.
Ja imam na daljinskom opciju da me prati , tj da ne duva u mene kad udjem u prostoriju, al' ajd upali to.

Kod mene ai smart grije uredno i ako ima preko 21 stepen samo sto ne modulira nista bolje u odnosu na klasično grijanje i ifeel. Cak vuce oko 50w vise. Tako da vracam se na standardni heat mode. Ispitacu ovu follow opciju pa javim kako se ponasa

Ono sto sam upratio ovde da vecina nas ovde iako ima istu klimu, nema isti daljiski,
Mislim da je lakse softverski to sve kontrolisati, preko aplikacije, bar je naznaceno sve sta upalis, jedino nema I Feel.
Konkretno sve je bagovito, ja ako dirnem aplikaciju ugasio sam I Feel. Nemas nikakvu kontrolu.
Cak i paljenje klime preko aplikacije nije sigurno, da nemam Tuya uticnicu, ne bi znao da je nisam upalio.
Nigdje nema konkretno uputstvo za opcije koje su navedene za klimu, samo eto stoje na sajtu da to ima.
Ja imam na daljinskom opciju da me prati , tj da ne duva u mene kad udjem u prostoriju, al' ajd upali to.
Da li ste probali aplikaciju " ConnectLife" koja je napravljena za Gorenje i Hisense klima uredjaje a i ostale njihove kućne "pametne" aparate. Ja lično isprobao sam dosta njih ali ova je ubedljivo najbolja i tu i koristim. Pisao sam timu koji je razvio ovo i obećali su da će u sledećoj nadogradnji uključiti još dve preostale funkcije koje nedostaju a to su Fresh i Hinano. Ima je za sve androide.

ovde je uputstvo za daljinski upravljač

Prilozi

• 2022-12-15.png
    2022-12-15.png
    276.9 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Moj energy pro plus radi samo na ovoj aplikaciji, dobra je, nemam problema

na koji nacin resetovati UJ koja bila povezana na Hismart life i povezati na ovu novu aplikaciju?
Kako postici da klima udje u mod za povezivanje?

Ja nisam mogao sa ovom aplikacijom da povežem Hisense Inverter SE Hinano KA50BS0E 18K. Vratih se na Hismart Life

Mislim da je nova aplikacija (connectLife) za ovogodisnje modele a hismartLife za starije. Ja recimo svoju nisam mogao na hismartLife

Ja se ponadao nešto novo, bolje. Ova Hismart life toliko dosadna i ograničena aplikacija, zadnji put apdejtovana u prošlom veku.

Kad zadate opciju AI dobiju se dve crtice, u aplikaciji se vidi da se moze podesavati + i - 3 stepena.
Pretpostavljam da je startna temperatura 22 jer se ne moze spustiti vise od 19 i povecati od 25 stepeni. Vjerovatno se ovim zadaje temperatura koju zelim.
Setovao sam je na 21 (ovo se vidi na unutrasnjoj jedinici) i ona tad krece sa radom. Pri tom duva non stop topao zrak, a i trosi od 1300 do 1500 wati,
Ovim se izvinjavam aleksa.ue jer sam rekao da se paljenjem I Feel ponistavaju zadate opcije, Moze da se zada I Feel i sve druge osim rezima, kako da klima radi, Mjenjanjem u bilo koji drugi rezim (grijanje, hladjenje, ventilacija, odvlazivanje) ponistava se AI.
Sve opcije dodatno se mogu upaliti u rezimu AI (I feel , Hi Nano, Eco mod i sl.)
1679045375588.png1679045404696.png
Ovako to izgleda na daljinskom i na unutrasnjoj, Vrijeme na daljinskom nije podeseno, vadim baterije, jer nekad zabaguje ili ja ne znam koristiti.
U prostoriji je vec 21 sto se vidi na daljinskom ali ona i dalje radi maksimalnom snagom, Dostigla je temperaturu u prostoriji do 24 ali i dalje radi maksimalnom snagom, I dalje duva vreo zrak i trosi 1500 wati, a potrosnja ne opada. Ne znam dokle gura ovako. Napolju je blazi minus i suvo vrijeme, nisam upratio defroste ni gasenja klime.
Ovako izgleda u aplikaciji.1679045610776.png
Sad pokazuje samo koliko je u sobi, tj na daljinskom jer je upaljen I Feel, Nema prikaz zadane temperature.
Pokusacu danas opet sa manjom zadatom temperaturom, da vidim dokle joj je cilj ovako zagrijati. Pokusacu prvo sa I Feel i kasnije bez njega. Vratio normal mod kad je nagurala na 24 stepena u sobi.

Ja sam odustao od AI smart, jer svaki put mi je radilo cudno, ili pregrijava ili uopste ne pali grijanje vec cirkulise zrak iz sobe, a jednom je cak upalila i hladjenje.
Ne mogu da vjerujem da nisu malo detaljnije napisali u uputstvu kako se koristi jer moguce da i mi nesto grijesimo u podesavanjima

Pa po ovome sto sam ja sad upratio, ovo je mod koji bi trebao kad se upali da zaboravis na klimu. Ako pregrije i hladice na zadano. Zimi grije, ljeti hladi.
Zato se i ne moze izabrati mod koji ti treba ako je AI zadan. U svakom slucaju moram kad tad uzeti daljinski, Mazanje ociju.
Drzi sad zadano na 19 u sobi je 20, spusti potrosnju na 350 wati u odnosu na standardni mod, Vrlo brzo se ugasila na ovoj potrosnji. Nista specijalno sto ne dobijem i u standardnom modu. Napolju je 10 stepeni.

Kad zadate opciju AI dobiju se dve crtice, u aplikaciji se vidi da se moze podesavati + i - 3 stepena.
Pretpostavljam da je startna temperatura 22 jer se ne moze spustiti vise od 19 i povecati od 25 stepeni. Vjerovatno se ovim zadaje temperatura koju zelim.
Setovao sam je na 21 (ovo se vidi na unutrasnjoj jedinici) i ona tad krece sa radom. Pri tom duva non stop topao zrak, a i trosi od 1300 do 1500 wati,
Ovim se izvinjavam aleksa.ue jer sam rekao da se paljenjem I Feel ponistavaju zadate opcije, Moze da se zada I Feel i sve druge osim rezima, kako da klima radi
U redu je.Ja podesim al smart i pritisnem ifeel i vise nista ne diram.Ja kada stavim na 21 i turbo ili najjaci izduv dogura do 23,8.Al se ponisti kada pritisnes turbo opciju.
Ja sam odustao od AI smart, jer svaki put mi je radilo cudno, ili pregrijava ili uopste ne pali grijanje vec cirkulise zrak iz sobe, a jednom je cak upalila i hladjenje.
Ne mogu da vjerujem da nisu malo detaljnije napisali u uputstvu kako se koristi jer moguce da i mi nesto grijesimo u podesavanjima
Uvek stavljas 2 manje u odnosu na onu koju hoces da ti bude.

Takođe sam kod grejanja najčešće držao 2 stepena manje na mojoj Energy Pro Plus 18 (22 da mi održava 24 koja mi je željena temperatura), međutim kada bi mnogo otoplilo napolju pregrevala je, a ako bi baš zahladnelo morao sam da dižem temperaturu na 24-25. Problem sam za sada rešio sa iFeel na 25 stepeni i posebnom pozicija daljinca da ne duva klima direktno u njega (on svakako pokazuje malo više stepeni nego što jeste). Što se tiče iFeel, na koji način komunicira daljinac sa klimom, tj da li mora da bude usmeren direktno u nju ili može da bude bilo gde u sobi, ili čak možda u drugoj prostoriji?

. Što se tiče iFeel, na koji način komunicira daljinac sa klimom, tj da li mora da bude usmeren direktno u nju ili može da bude bilo gde u sobi, ili čak možda u drugoj prostoriji?
Mjesto na koje ga postavis daljinski, kad das komadu da klima reaguje na nju sa te pozicije. Ja ga postavim na visinu od sobnog stolica to je nekih 50 do 70cm od poda i ne laze temperaturu, slaze sa sa mojim termometrom na istoj visini.
Mislim da je bolje da daljinski stoji na nizoj poziciji i da klima ne duva u njega. Ako vec mora da bude u njenom pravcu, onda neka je malo dalje od nje. Tako imas bolje rasporedjenu temperaturu u sobi.

mora da bude usmeren direktno u nju
mora biti uperen. Svakih 10 minuta daljinski salje signal isto kao i kada ti stisces dugmice. S tim da ovaj daljinski od ove klime imas dosta dobar domet. Testiraj tako sto tu postavis gdje bi zelio i onda stisci dugmice i vidi reaguje li klima

Nazad
Vrh Dno