Šta je novo?

AHCI ili RAID na ICH8R?

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Hmm jedna malo nedoumica tj pitanje...ako danas pazarim dva jednoplocna WD3200AAKS...hocu morati da reinstaliram VIstu ako hocu da ih stavim u raid0 ? (a da u prvo vreme ostane OS na ovom mom WD2500KS )
I da stavljam "Sata RAID/AHCI mode na RAID ili na AHCI" u integrated peripherals ? tj da li AHCI podrazumeva i RAID ili obrnuto :)
U pitanju je GIgabyte 965p DS4 tj ICH8R (pretpostavljam da je bolji za RAID od ovog Gigabytovog musicavog controllera)

Ako pravis raid od nova dva diska a ostavljas sistem na starom neces imati problema i nema potrebe za formatom. Evo ti uputstvo, doduse jeste za drugu (moju)plocu, aliu snacices se vec. http://csd.dficlub.org/forum/showthread.php?t=2252

I naravno ako hoces raid onda u biosu stavljas raid i sa diskete dizes raid drajvere sa f6 ako nekada budes hteo da instaliras sistem.

Moj savet...mozes poslusati a nemoras...batali taj matori disk, ubaci dva nova, napravi dva zasebna raida, jedan Raid1 od nekih 30gb za sistem (windows) i ostalo raid0 za muziku, filmove, igre itd. :wave:

10x narode...već sam provalio šta i kako...samo čekam diskove u ponedeljak...

P.S. Ostavio bih OS na starom hardu samo u prvo vreme...mrzi me da reinstaliram vistu...

A dobra ideja za 2 raida... 1 za sistem i 0 za ostalo... možda tako i uradim...

P.P.S. Mislim da Vista ima drajvere u sebi...imam neku sa integrisanim SP1...tako da kačim rezultate u ponedeljak :)

E da koliki Strip size da stavim 64 ili 128..? Ili najbolje default vrednost... :)

Nazad
Vrh Dno