Šta je novo?

AGP status disable(4x 8x)!!!

Poglavica

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
609
Kupio sam graficku Leadtek 7600gt 256mb ddr3 AGP ,ali mi u control panelu od drajvera stalno prikazuje da mi je AGP disabled (4x 8x),pritom grafika mi ne radi kako treba ,izbacuje me na desktop iz igrica,blokira mi komp,blokira kad pustam video fajlove......Promenio sam 5,6 drajvera za grafiku sto originalnih Leadtekovih sto obicnih sa NVidia sajta i svuda je isti problem.......
Ploca je Msi K8n Neo FSR ako moze da pomogne nesto ova informacija.Sta da radim da bi aktivirao ovaj AGP support,jer kapiram da je u tome problem ili se varam?Hvala unapred na pomoci.

Pogledaj u biosu da li ima neka opcija za agp pa namesti rucno na 8x. Takodje bi verovatno trebalo da updejtujes bios na poslednju verziju.

Jesi li instalirao drajvere za plocu ( odnosno cipset na ploci )? Kada sam, pre nekoliko godina, kupio kompletnu konfiguraciju, likovi iz radnje mi nisu instalirali ove drajvere, pa sam, u nekim opcijama imao obavestenje "AGP traffic not supported" ili nesto tako. Naravno, problem je resen instalacijom potrebnih drajvera.

AGP GART drajver, a trebalo bi da se nalazi u VIA Hyperion paketu drajvera za maticnu plocu. Obavezno instalirati u "Turbo" ili "Fast" varijanti, ako ta opcija i dalje postoji...

U pitanju je ploca sa nvidia nforce3 cipsetom, tako da su potrebni nforce driveri, ako covek vec nije instalirao.

Pardon, ucinilo mi se da pise k8t neo, pa sam rekao VIA drajveri, a u stvari su potrebni nForce drajveri. Hvala na ispravci.

Moras instalirati v5.11 nForce platform drajvere http://www.nvidia.com/object/nforce3_winxp_5.11, to je poslednja revizija koja sadrzi GART drivere, sve verzije navise ne sadrze GART (i jos nesto samo se ne secam sta). Ja sam imao isti ovakav problem kada sam instalirao neku 6.xx verziju na nForce2 sistem, ATI CP mi je prijavio AGP status na off, kad sam vratio 5.11 sve je proradilo kako treba.

Poslednja izmena:
Hvala ljudi puno na pomoci.Instalirao sam NForce 5.11 drajvere koji u sebi sadrze GART drajvere i sve radi kako treba,odnosno AGP je sada enable.Jos jednom hvala puno,sad mogu da testiram karticu mirno.Veliki pozdrav!

Nazad
Vrh Dno