Šta je novo?

AGP Powercolor HD 3850 512MB

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Treba mi procena za graficku karticu.

Koliko je opravdano dati za sledecu karticu:

Powercolor HD 3850 AGP 512MB

Kartica je starija od 1.5 godine i izasla je iz garancije. (trebalo bi da radi ok).

U pitanju je ova kartica:

http://www.theinquirer.net/inquirer/review/1042646/pentium-saved-hd-3850-agp-card

Da li vredi dati 4000-5000 dinara za ovaj AGP iako je izasla iz garancije?

Ja bih rekao da verovatno vredi s'obzirom da se dobre AGP kartice vise ne mogu naci, ali rekoh da pitam.

Treba mi savet do 13.15 h (znaci danas, petak 9. jul do 13.15h)

Hvala!

ako znas pravila, zabranjeno je davati procene na forumu...

licno, davati tolike pare za AGP slot, meni nikako nema smisla.

Brate, puno je to para... nemoj ko ja da se zeznes i kupis ovu kartu... karta kako karta je odlicna, ali nijedan CPU na ovoj platformi nije dovoljno jak da je iskoristi u potpunosti...

Ako si ogranicen na AGP slot onda ima smisla razmisljati o kupovini ove kartice.

Slazem se sa nekim forumasima da je kartica malo skuplja, mozda cak i zastarela nakon pojave ATI serije 5XXX, ali ako bolja, a jeftinija kartica podrazumeva promenu ploce/procesora/memorije/napajanja onda to nema smisla. Reci ti coveku da mislis da je to mnogo za tu kartu, gledaj da ne das vise od 35 EUR ako je moguce i igraj se ovog leta na njoj, ionako je 35 EUR 2-3 odlsaska do grada...

ako znas pravila, zabranjeno je davati procene na forumu...

licno, davati tolike pare za AGP slot, meni nikako nema smisla.
Ne prodajem kartu ja vec planiram da je kupim. Pa mi treba misljenje vise ljudi da me ubedi vredi li je uzeti ili ne. :)

Sto se tice davanja para za AGP, apsolutno se slazem. Ali ostao sam bez 7600GS pre nekog vremena, i trenutno koristim stari GF2Ti 32 mb, a to nije nikako lep prizor ili osecaj. (kao s'konja na magarca).

Brate, puno je to para... nemoj ko ja da se zeznes i kupis ovu kartu... karta kako karta je odlicna, ali nijedan CPU na ovoj platformi nije dovoljno jak da je iskoristi u potpunosti...

Jeste, slazem se. Ali je nemoguce naci 'normalnu' graficku karticu za 'normalne' pare.

A da pravim 'prelazno resenje' tako sto bih uzimao neku jeftinu AM3 konfiguraciju, ne isplati mi se. Jer, vise bih para potrosio na to 'prelazno resenje' nego na karticu.
Zato sam pitao za misljenje ovde, iako, jos jednom, i ja se slazem da ne treba uzimati AGP karticu.

Ja se necu nesto igrati (jer me za tim prosla volja), ali bar da mogu da gledam filmove normalno i da mi se photoshop CS4 ne 'muci' kao sa ovom GF2Ti.

Ako i pozelim neku igru da igram, to sigurno nece biti ove nove (pucacine) i sl.

Ako si ogranicen na AGP slot onda ima smisla razmisljati o kupovini ove kartice.

Slazem se sa nekim forumasima da je kartica malo skuplja, mozda cak i zastarela nakon pojave ATI serije 5XXX, ali ako bolja, a jeftinija kartica podrazumeva promenu ploce/procesora/memorije/napajanja onda to nema smisla. Reci ti coveku da mislis da je to mnogo za tu kartu, gledaj da ne das vise od 35 EUR ako je moguce i igraj se ovog leta na njoj, ionako je 35 EUR 2-3 odlsaska do grada...
Slicno i ja razmisljam. Medjutim karta je na licitaciji i vec je dostigla 4000 dinara. Licitacija istice za oko sat vremena. Zato sam i postavio topic. :)

btw. vrlo rado bih ja dao 35 eur za ovu karticu ali poslednjih mesec dana 'cesljam' sve moguce oglase i nema nikoga ko je spreman da ponudi nesto ovako za 35 eura. Da li ti znas nekoga? :)

Poslednja izmena:
Prostreet, izlazak u grad je za jedan dan a ja imam nameru da koristim graficku duze od tog jednog dana. Znaci, ne isplati se da stedim radi samo jednog izlaska u grad.

EDIT: Kartica je otisla za 5.556 dinara. (neko drugi je bio raspolozen da ponudi toliko)

Poslednja izmena:
Prostreet, izlazak u grad je za jedan dan a ja imam nameru da koristim graficku duze od tog jednog dana. Znaci, ne isplati se da stedim radi samo jednog izlaska u grad.

EDIT: Kartica je otisla za 5.556 dinara. (neko drugi je bio raspolozen da da toliko)

Jeste, ali bar ces da izadjes iz kuce i mozda se dobro provedes! :d A, racunar nece da ti pobegne!

hmm, postoji i ta mogucnost da se mogu dobro provesti ali mi to nista ne garantuje. Dok je sa druge strane graficka kartica konkretna stvar, i tu ne postoji 'mozda'. :)

Zavrsila se licitacija na 5556 din. definitivno previse.

Slazem se da je previse. Samo...previse u odnosu na sta? Ja nikako da nadjem neku 'normalnu' agp graficku za manje para. :)

Poslednja izmena:
da sam uspeo da je izlicitiram za neku normalnu sumu mogao sam da ti prodam svoju 9550 :) ali preterase u zadnjih sat vremena :) a pratio sam je vec nekoliko dana

Ko je tu karticu kupio za 5.556 neka mu je sa srecom... po meni ne vredi tih para
Pozdrav

Slazem se, ali gde naci istu a po nizoj ceni?

da sam uspeo da je izlicitiram za neku normalnu sumu mogao sam da ti prodam svoju 9550 :) ali preterase u zadnjih sat vremena :) a pratio sam je vec nekoliko dana

Hvala na ponudi za 9550, ali to mogu da nadjem skoro gde zelim. Tako da ja ne bih bio taj kome bi prodao tu 9550. :) btw. Jesi li licitirao ili samo posmatrao sta se desava?

Poslednja izmena:
3650 je 128bit kartica i 99% je ddr2, najmanje 2-3 puta je sporija od 3850. Zajvaznije pitanje koji procesor imas ukoliko je jednojezgarni i radi na manje od 2.5GHz i ima manje od 512kb L2 kes, kupovina bilo koje skuplje graficke od 15e je cisto bacanje para. Znam coveka koji je insistirao da mu prodam X1950pro AGP a ima s754 sempron 2800+ procesor, to nije radilo ni sa trecinom snage u odnosu na istu PCI-E karticu i Intel C2D.
Ta kartica se jedino isplati ako neko ima AGP platformu sa S939 X2 ili Pentium D 9xx procesorom u suprotnom bacanje para.

Poslednja izmena:
Imam Abit NF7-S rev.2.0 i Barton 2500+ sa 2 GB DDR ram-a.

Ako je to sto kazes u potpunosti tacno, onda gde ja da nadjem 3650 za 15 eur kao sto je solim predlozio?

Imao sam 7600 GS sa 512 rama, i ne bih da kupujem nista gore od toga. Posto ne zelim da dajem bas velike pare na nesto sto je odavno zastarelo, pre nego sto kupim novu masinu, imao sam zelju da isprobam nekog ATi-a, posto sam do sada samo koristio GF.
Ali, kao sto rekoh ne bih da kupujem goru karticu nego sto je bila ta 7600 GS, a voleo bih da ako moze bude u mogucnosti da pusti 720p filmove.

Znaci da 'radi' sve sto je 7600 GS radila + da pusti 720p filmove. Nemam nameru niti se zaludjujem mislju da cu igrati nove igre, jer znam da je sa ovom mojom krsh masinom to nemoguce. Niti ih igram toliko, ali neka ostane mogucnost da mogu ponekada odigrati neku igru koja je stara 3-4 godine. Npr. neki Tomb Raider i sl. (ne planiram da igram pucacine). I molim vas, nemojte sada da krenete sa savetima da uzmem neki polovni racunar tipa: "uzmes ovu plocu, uzmes ovaj procesor i moci ces da igras 'ovo' ". Tek taj savet je za bacanje para koje planiram u jednom momentu da ulozim za nov racunar. Ali eto treba mi jaca graficka kartica posto GF2 Ti 32mb koji sam trenutno prinudjen da koristim nakon 7600 GS, je stvarno 'los osecaj' :)

Eto. Jos samo neko da mi kaze gde ima 3650 za 15 eura (i da je naravno ispravna). :)

(naravno da ne postoji 3650 za 15 eura, jer je i sam solim napisao da kosta 5200din, a to je opet vise od 15 eura i samim tim ulazi u rang 'bacanje para' po tebi sa cim se i slazem.)

Poslednja izmena:
Uh prijatelju pa ti godinama kasnis. Vidi ovako: sve sto bi ti voleo da nekako nateras kod sebe kostace daleko vise nego sto to realno vredi. Na tvom mestu, najrealnije je da skupis neki dinar, makar tih 5000 koje si planirao da odvojis za grafiku, prodas to svoje za koliko god mozes da dobijes i kupis neki polovni C2D sa plocom i memorijom u kompletu. Ako imas 2x1GB module na tome ces i najvise para uzeti. Nece te mnogo upgrade izaci a posle kad si na pci-e slotu mozes kupiti daleko bolje graficke i imaces neuporedivo veci izbor. A da ti ne pricam da ce ti masine biti nebo i zemlja.

Nemoj upgrade da radis s kontra strane jer ces i dalje imati kantu ;)
Veruj mi nece te upgrade kostati previse, mozes za poprilicno male pare kupiti sebi finu masinu.

[SAJ]ber Kurajber, znao sam da ce do ovakvog komentara doci :D

Evo sta je 'problem':

Ja planiram da uzmem neku 'zverku'. Znaci kompletnu masinu. Blizu sam, ali jos uvek nemam dovoljno para da uzmem sve 'besno'. Posto ne znam kolikom brzinom cu uspeti da skupim preostalu potrebnu kolicinu $$$, zeleo sam da u medjuvremenu racunar bude u stanju da radi bar ono sto je radio sa 7600 GS.
Znaci, sve sto bih dalje 'kombinovao' prodajuci ovu kantu sto sada imam i menjajuci za nesto novije (ali i dalje kantu, u odnosu na ono sto planiram da uzmem) samo bi bilo rasipanje para.
Ako se pitas zasto zelim toliko da samo promenim graficku, razlog je jednostavan: Kada kupim tu 'besnu zverku', planiram da ovu kantu prebacim u neku drugu prostoriju gde ce ici normalan download (a ne da moram da slusam zujanje ventilatora celu noc).
Znaci trebace mi ova 'kanta' za ubuduce, i ne zelim da je upgradujem sada jer ce i ta kanta, koja inace sigurno jaca od ove, ipak ici opet u drugu prostoriju (i za ono sto ce tamo obavljati, ni ne treba mi jaca od trenutne). A ona 'besna' koju bas budem kupio, ce tada stajati u mojoj sobi za svakodnevne normalne aktivnosti, i gasice se nocu.

Eto, nadam se da sam sada 'rasjasnio' situaciju. :)

Poslednja izmena:
Kontam. To je ok. Ali sto se onda ne strpis nego bacas pare? Trebace ti veruj mi na rec. Za download masinu nece ti trebati nikakva grafika osim neke tek da daje sliku. Sve ostalo je cisto rasipanje resursa. Bukvalno ces baciti te pare.
3850 PCI-e je nova kostala 5000 pa ti vidi koliko je ona bila bacanje para ;)

Ne mogu da se strpim jer nisam siguran da ce to biti npr. sledecih 3-4 (5?) meseca. A za ta 3-4 meseca mogu samo da 'izludim' sa ovom GF2Ti 32mb. :)

Sto se tice da za download ne treba jaca graficka, tu nema sta da se spori. Cilj ce biti samo da baci sliku. Za to mogu da koristim i S3Trio 64 V+ od 1MB :)

Ako je to sto kazes u potpunosti tacno, onda gde ja da nadjem 3650 za 15 eur kao sto je solim predlozio?
Gde sam ja predlozio kupovinu te kartice za 15e? Samo sam ti naveo da imas u prodaji losiju katicu ali novu za nesto manje para ako si vec resio da ih bacas na AGP.
I ja imam AGP i trebala mi je kartica pa sam slucajno naleteo na ove radeone i iznenadio se da bilo sta novo uopste i ima da se uzme kod nas. Uspeo sam da nadjem i bacim 30e za 7600gs jer se ni meni nije menjala masina koja sluzi za dl a trebalo mi je nesto bar malo jace zbog promene monitora i filmova koji u ful skrinu sa povecanom rezolucijom lice na slajd sou.
Ja sam ti samo dodao jos jednu karticu na izbor da ti pomognem ako ne znas da ih ima i ako si voljan da dajes tolike pare.

solim, znam ja da ima losija ali nova. ALI 'losija'.

Toliko sam bar umeo da se raspitam. I to su sve uglavnom powercolor kartice. (ima i neki asus cini mi se, ali su ugalvnom power color).

Ti si odmah nakon predloga da ima da se kupi za 5200 dinara 3650, dodao 'Isto je Power color. ' To sam razumeo kao ti si ti pomislio da sam ja nesto posebno 'zagrizen' da kupim power color, pa k'o velis 'imas istu firmu ali slabiju karticu'. :D

Nisam ja zeleo power color vec je ta kartica bila na aukciji. Ja sam samo ostavio link da ljudi koji posete temu vide konkretno kako ta kartica izgleda. :)

Izvini, izgleda da se nismo razumeli. Hvala na predlogu. :)

Poslednja izmena:
Samo da ti kazem da sam ja sa bartonom 3200+ (2,2) i grafickom 9550 128mb 64bit normalno i tecno pustao 720p sa KMplejerom (ovo je vazno jer su drugi plejeri stucali). Posle dizanja bartona na samo 2,3 mogu da pustam i 1080p tecno. I to je graficka i dalje na 200/250MHz fabrickih posto je pasivno hladjenje pa nisam hteo da se igram sa njom.

Ja se necu nesto igrati (jer me za tim prosla volja), ali bar da mogu da gledam filmove normalno i da mi se photoshop CS4 ne 'muci' kao sa ovom GF2Ti.

Vidi koliko sam upucen .... Photoshop ne koristi grafiku za ubrzavanje .... a sto se filmova tice tu mislim da bi imao neke dobiti jer postoji neki interni engine za dekodiranje u kartama posle serije HD2xxx kod Atija .... mada koliko sam shvatio ako ne gresim tek od serije HD4xxx on necemu valja :)

Nazad
Vrh Dno