Šta je novo?

AGP Gainward 6600 gt golden sample..?

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Pozdrav, hocu da kupim ovu karticu od kolege za oko 80-100 evra, pa me interesuje sta mu ono tacno znaci "golden sample". Dakle kartica je AGP, ima 128 rama, a takodje me interesuje da li neko ima iskustva sa ovom karticom i da li se dobro klokuje? Pozdrav ;)

Za te pare uzimaj, pa makar je ne klokovao ni MHz. Drugo, svaka moze da ide za mem barem na 1000 (posto je default 900 MHz za AGP). Trece, sve zavisi od primerka do primerka, sto znaci da ces morati sam da otkrijes. Cetvrto, to sto pise 'Golden sample' znaci da bi trebalo da ima nesto kvalitetnije komponente na sebi u odnosu na obicne verzije.
U svakom slucaju, uzimaj.

Stormbringer_bg je napisao(la):
Za te pare uzimaj, pa makar je ne klokovao ni MHz. Drugo, svaka moze da ide za mem barem na 1000 (posto je default 900 MHz za AGP). Trece, sve zavisi od primerka do primerka, sto znaci da ces morati sam da otkrijes. Cetvrto, to sto pise 'Golden sample' znaci da bi trebalo da ima nesto kvalitetnije komponente na sebi u odnosu na obicne verzije.
U svakom slucaju, uzimaj.

Po ko zna koji put. Default za AGP verzije nije 900Mhz. Nekima je default 900 nekima 1000. Kod mene je recimo default 1100. Isto 6600gt agp.

90eura za tog gainwarda bi trebalo da bude neki maximum. A to sto je golden sample oznacava da je kartica malo kloknuta od strane proizvodjaca ima DDR3 memoriju na 1.6ns i izrada joj je daleko kvalitetnija nego kod obicnih GTova.

Kao sto leadtek ima extreme verzije, asus top verzije, tako gainward ima golden sample.

alex303 je napisao(la):
Po ko zna koji put. Default za AGP verzije nije 900Mhz. Nekima je default 900 nekima 1000. Kod mene je recimo default 1100. Isto 6600gt agp.

Nisi u pravu. Nvidia je napravila specifikaciju brzna svojih 6600GT kartica:

- 6600GT AGP default 500/900MHz

- 6600GT PCI-e default 500/1000MHz

Sve promene ovih brzina rade proizvodjaci kartica po svom nahodjenju kako bi pojedine modele nacinili razlicitim i pre svega brzim od konkurencije, u svakom slucaju niko se nece buniti sto mu je kartica brza od one po specifikaciji :d

Jel imas jos takvih za tu cenu? :) :) :)
Gainward je oduvek bio za mene pouzdan proizvodjac kartica. Imao sam prilike da vidim kako, sada vec prastari, GF2MX Golden Sample shisha sve ostale kartice u tom rangu, a tada nije postojala ovolika moc overklokovanja. Tako da slobodno ti to kupi i neces se pokajati.

Odlicna kartica,za odlicnu cenu...:D
uzimaj...:wave:

Vuk je napisao(la):
Nisi u pravu. Nvidia je napravila specifikaciju brzna svojih 6600GT kartica:

- 6600GT AGP default 500/900MHz

- 6600GT PCI-e default 500/1000MHz

Sve promene ovih brzina rade proizvodjaci kartica po svom nahodjenju kako bi pojedine modele nacinili razlicitim i pre svega brzim od konkurencije, u svakom slucaju niko se nece buniti sto mu je kartica brza od one po specifikaciji :d

Pa nema veze. Džabe ta specifikacija kada se proizvođači kartica ne drže iste. Tako da to ipak realno nije neki default. Jesam li u pravu? :D

Nazad
Vrh Dno