Šta je novo?

AGP ASUS N6600 128MB DDR za 86 e ? novo

Trogdor

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
319
Da li se to meni cini ili je to definitivno best buy u ovom momentu !@? E sad da li neko zna jel mozda ima neki fazon da nema tv out(lupam) ,da ne moze da se klokuje ni malo ili sta ja znam ?? Ta cena je moze se reci mala za takvu kartu.

Trogdor je napisao(la):
Da li se to meni cini ili je to definitivno best buy u ovom momentu !@? E sad da li neko zna jel mozda ima neki fazon da nema tv out(lupam) ,da ne moze da se klokuje ni malo ili sta ja znam ?? Ta cena je moze se reci mala za takvu kartu.

Sigurno ima i TV-Out i klokuje se makar 20%. ;)
A da li je ta cena, to nisam siguran.
Kao što rekoše Rax13 i playerPA: Cena je mnogo dobra da bi bila bez PDV-a... :D

Zasto bi bila tajna ima da se kupi u profi computers-u za 86e sa PDV-om i u jos dve firme(ne secam se kako se zovu) za 90 e !...boga mi ja ovo uzimam uskoro...

'si ti to okrenuo telefon i proverio, ili je cifra sa pcberze? Nemoj da se neprijatno iznenadiš, čisto toliko. Inače, sasvim je razumno da nešto što ne može da ti pruži optimalno zadovoljstvo u svim aktuelnim igrama i košta nisko. Ne pamtim kada su grafičke karte toliko držale cenu, a novi modeli nikako da poguraju stare malo dole, nego sve samo skuplje i skuplje.

Da video sam na pc berzi,a i na sajtu Profi computersa ! A sto se tice kvaliteta te karte,u svakom slucaju je dosta bolja od 9550 GE koju sada imam ;)...a to sto graficke drze cenu je stvarno necuveno,to samo kod nas! Pa 9600xt je jos u proseku 100 i nesto evra...sramota

Trogdor je napisao(la):
Da video sam na pc berzi,a i na sajtu Profi computersa...
:d
Ajde javi nam koja je stvarno cena (kada ih nazoveš / odeš do njih)... ;)
:wave:

Ja sam danas pazario n6600silencer pci-e za 86e.
Kartica se negreje nesto preterano,npr idle 55-60c a full 75c.
Sto je podnosljivo za pasivno hladjenje.
Klokovi su 300/550 128mb.

Ja sa doticnom kartom imam oko 3100 mark05 na 500/650(flesovanom naravno).
Na def. je imala oko 1950 ako se dobro secam.
Sa tim klokovima mogu da igram Oblivion sasvim ok sa med. textures i 1024*768(bloom+aax2)

Raspitivao sam se danas na raznim mestima za obicne 6600 AGP i gde god sam video povoljnu cenu, 82-86 evra tu je u pitanju bila 6600LE varijanta, a tamo gde sigurno imaju obicne 6600 (iscimao prodavca da mi proveri tacan natpis sa kutije) tu je cena bila veca, oko 9500,00 din. (~110 evra)
Ako je neko od vas kupio pravu 6600 po ceni do 90 evra neka napise gde (moze i na PM)

Takođe, i mene interesuje, podelite tako lepu cenu sa drugarima, ne budite sebični... :d

LE znaci da je to u stvari 6200(4 pixel shadera,3 ver. shadera),a zove se slicno kao 6600 :d
Gledajte da uzmete ako se odlucite za Asusa pravu verziju sa 8 pixel shadera.
Posle ostaju muke samo sa flesovanjem :d
BTW,cena je mnoogo mala,ova karta kosta oko 110-115 e sa PDVom.
Mada bih voleo za sve vas da kosta 85e :)

Drugar je danas kupio Asus N6600TD, 128MB, AGP za ~7800,00 din. (90e) i kako kaze radi se o pravoj gf6600 kartici, ni na kutiji ni na stikeru na grafickoj se ne pominje LE, pa koga zanima neka vidi ima li ih jos u Bel Computersu, rece mi da ima jos par komada.
Veceras cemo videti kako se kartica ponasa u radu i daje li rezultate primerene ostalim gf6600 modelima.

Vuk je napisao(la):
Drugar je danas kupio Asus N6600TD, 128MB, AGP za ~7800,00 din. (90e) i kako kaze radi se o pravoj gf6600 kartici, ni na kutiji ni na stikeru na grafickoj se ne pominje LE, pa koga zanima neka vidi ima li ih jos u Bel Computersu, rece mi da ima jos par komada.
Veceras cemo videti kako se kartica ponasa u radu i daje li rezultate primerene ostalim gf6600 modelima.
Ta kartica sto je drugar kupio u bel-u je ova , i koliko se vidi sa slike trebalo bi da je 64-bitna, u svakom slucaju 3DMark ce najbolje da pokaze o cemu se radi.

gozilla je napisao(la):
Ta kartica sto je drugar kupio u bel-u je ova , i koliko se vidi sa slike trebalo bi da je 64-bitna, u svakom slucaju 3DMark ce najbolje da pokaze o cemu se radi.

Znam da polozaj memorije upucuje na to da kartica ima samo 64-bitnu mem. magistralu ali ja nigde nisam video Asus N6600 AGP koji izgleda drugacije (osim Pci-e verzije kod koje su cipovi u L rasporedu) i mislim da je to zbog toga jer Asus koristi totalno drugaciji PCB od ostalih proizvodjaca. Sve u svemu provericemo, ako je 64-bit onda je bas :S:

Ta karta sa slike je pun 6600,imam istu takvu.Znaci 128 bit mem. magistrala.

Da, probali smo karticu i u pitanju je N6600TD, znaci 8 pixel i 3 vertex jedinice, provereno u Riva tuneru, LE varijanta je identicna ali na kutiji pise krupno N6600LE tako da je nemoguce pogresiti, jedino sto bez modifikacije biosa nece stabilno preko 400Mhz za GPU, mislim da je preniska voltaza na GPU za neke vece frekvencije. Na Athlonu XP@1700Mhz (8.5x200) daje ~5700 3d markova 2003 sto bi rebalo da je u granicama normale na pomenutoj konfiguraciji.

@ivanbo2003 jer bolji stariji drajver staviti ili ne??trenutno koristim 84.21.
Zato sto imam problem da karta nece preko 420/620 ni makac!
Vidim uradio si neki mod?
I da ova moja je sa pasivnim hladjenjem,ali sam skinuo kuler od amd-box-a i zasrafio na ovo postojece :d
Tako da se karta negreje nesto preterano,sa ovim klokom dobijam 67003d03,a 27003d05.

pozz

mhz je napisao(la):
@ivanbo2003 jer bolji stariji drajver staviti ili ne??trenutno koristim 84.21.
Zato sto imam problem da karta nece preko 420/620 ni makac!
Vidim uradio si neki mod?
I da ova moja je sa pasivnim hladjenjem,ali sam skinuo kuler od amd-box-a i zasrafio na ovo postojece :d
Tako da se karta negreje nesto preterano,sa ovim klokom dobijam 67003d03,a 27003d05.

pozz

Ja sam zadovoljan sa 81.95,mada kazu da novije verzije donose ubrzanje u novijim igrama.Ja samo znam da mi je karta brljala na sadasnjim klokovima sa 82.xx.
Bios mozes da nadjes u threadu o 6600 u kojem smo vrlo opsirno pricali o postupku "budzenja" ove karte(kao i o "zidu" od 400-420 MHz koji ima Asusova verzija karte bez dodatnog flesovanja).Za memoriju nema mnogo pomoci kad je drugi bios u pitanju.
Koliko ja znam,pored flesa drugog biosa,niko nije radio volt mod na ovom Asusu(ipak se ne isplati izgubiti 3 god. garancije zarad 15% veceg kloka)

Pozdrav

@ivanbo2003
E samo jedno pitanje : Recimo da uzmem ASUS N6600/TD 128mb koja ima naravno ddr1 memoriju,sa kojim biosom treba da se flashuje da bi se dobili bolji klokovi ? Ja kapiram da ne moze da se flashuje sa nekim biosom od 6600GT zbog ddr1 memorije,a mozda gresim ?

Nazad
Vrh Dno