Šta je novo?

Agere Modem, XP/2k problem

Mikky

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
619
Windows ga prepoznaje kao "Agere PCI soft modem"
Modem radi odlicno pod win98 ali pod 2k/xp zeza
Sve je lepo podeseno i kada kliknem dial modem preskace
neke brojeve, npr ako je telefon 123456 on okrene 1 i 2 pa 3
preskoci, pa onda 4 i 5 pa opet 6 ne okrene itd...
ili nekad okrene samo prvi ili prvih par brojeva a ostalo nista
ili okrene sve osim jednog broja itd.. sve ostale kombinacije
Probao sam sve zivo, sve moguce stringove, gomilu zemalja
ali uvek je isto, znaci da to ne zavisi od zemlje koju odaberem
Ista stvar je kada je dialing rules ukljucen ili iskljucen
jednom u 20 puta uspe da okrene ceo broj i ako tada imam srece da
nije zauzeto uspem da se nakacim

Na staroj sam centrali 42*, neznam sta vise da probam
prelistao sam ceo forum uzduz i popreko, imam najnovije
drajvere 8.22, ukljucena mi je opcija za pulsno biranje
dakle nisu te banalne stvari...Ovaj problem ima i moj ortak
isto na staroj centrali 75*

Heeeelp!!!!!! (frustrated)

Probaj drugu verziju drivera, sa tim Lucentima se svasta desava. Neki su dolazili sa verzijama drivera koje u XP-u ne rade kako treba sa tim modemima, a radili su ok sa drugim driverima. Moguce je i da je problem do centrale (t.j. modem/centrala), ali u svakom slucaju probaj prvo driver.

Ma iz licnog iskustva kazem da skoro svi novicji ageree/lucent modeli prave *******cije . Doduse za tu cenu se valja malo namuciti , ali ipak... ja bih u svakom slucaju uzeo za neke malo vece pare dosta bolji modem ....

Recimo bolje bi prosao sa INTEL HAM modemima... po mom iskustvu nijedan mi nije pravio probleme, savrseno su radili na nasim centralama (sto novim sto starim) a cena mu je ista kao i Lucentu...

Ok ni ovaj meni nepravi frku na staroj centrali na win 98-ci
ali xp/2k uzas..... znaci modem koji radi na xp/2k

a kakvi su rockwell 56k, cena im je slicna kao agere

rockwell je conexant

Opisah u nekom slicnom threadu da nisam imao sansi da pci soft agere namestim u xp/2k, iako je bez problema radio na w98. Doduse, tebi je hteo da okrece brojeve, a ovaj kod mene nije hteo ni da otvori port (nije nikako mogao da se namesti da ima nize IRQ-ove od 16).
Elem, posto je masina morala da radi korektno pod wxp, ubacismo neki aktuelni conexant. Proradio je bez ikakvih problema, drzi vezu, sasvim ok. Inace modem izgleda prilicno neuverljivo, ima samo line (dakle, nema phone ulaz), al` dl. radi dobro.

svi problemi su reseni skidanjem najjjjnovijih drajvera
mislim 8.24 ili tako nesto, na lucent sajtu su 8.22 tako da sam ove nasao na nekom drugom sajtu..... to mi dovoljno govori o proizvodjacu

anyway sad sve radi, bira brojeve lepo i nema potrebe da ga menjam
pozdrav

Gde si nashao te drivere ?
Smorio sam se kod ortaka nameshajuci taj modem na XP-u i na kraju mu reko da se lepo vrati na Win9x:)

E stvarno gde si nasao te drajvere i moj ortak je kupio novi modem jer nije mogao da nadje drajvere za stari pod XP-om i sad ga *****ava.

Hmm, poznat mi link :D

To je to!
Sad cu da ga probam i na svom LT winmodemu.

Cisto da prijavim, da bude jasno:
http://www.lectron.com.tw/Suppport/...X4/I56LVP-X4_V824_V92_WIN9x-NT-ME-2000-XP.exe
Dakle, ovo je drajver koji ce verovatno raditi sa svim lucent/agere modemima.
Meni bez problema radi na lt winmodemu. Razlika je u drajveru ltmdmnt.sys koji je verzije 8.24
Cini mi se i da nesto brze reaguje na busy signal jer je odmah poceoda mi okrece drugi broj, nisam ni video poruku busy. Posto sam samo pokrenuo setup novog drajvera, on je prakticno pregazio postojeci (uz informaciju da nije signed, sto treba ignorista, i nastaviti instalaciju), svi parametri koje sam imao namestene na prethodnom su ostali i u novom. Tu prvenstveno mislim na init string koji sam stavio u prethodnom drajveru %T19,0,2A

`fala Nebojsa

Nema na cemu :)

Nikako da ulovim 2.1.23 za Agere. Ovo je totalno softverski modem tako da ocekujem poboljsanja.

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Nema na cemu :)

Nikako da ulovim 2.1.23 za Agere. Ovo je totalno softverski modem tako da ocekujem poboljsanja.

Pa koji hardwerski modem onda preporučujete?

Pa najvecu verovatnocu da ga nadjes je ako potrazis medju externim modemima.
Al` moram da kazem nesto. Kao sto se moze videti i iz ovog threada, problemi koje ljudi imaju sa jeftinim modemima (a jeftiniji su zato sto im software odradjuje ono sto kod skupljih rade chipovi ugradjeni u teskuplje), ne nastaju zato sto su to losi modemi u smislu da ne mogu dobro da rade, nego zato sto je losa podrska za njih, pa za te modeme ne stizu drajveri (uz njih) i dokumentacija koja ce korisnika ratosiljati posla da mozga zasto modem ne radi i da crkne dok na Mrezi ne nadje odgovarajuci drajver.
Za korisnika koji na svom racunaru (koji je npr. P333MHz, 128MBram, Win98 ili brzi) zeli da se veze za provajdera i gleda internet ili npr. downloaduje nekim dl managerom, i nista drugo, ovi modemi ce raditi isto dobro kao i svaki drugi.
Ako bas zeli da dok dowloaduje, radi resize u photoshopu (ili slicnom programu) neke metarske slike, pusti film u prozoru, i slusa MP3 sve od jedanput, onda bi ipak trebao da nabavi modem koji ce zauzimati sto manje procesorskog vremena (citaj [polu]hardverski). Pitanje je da li bi mu i sa njim sve ovo korektno radilo.
Iako nema mnogo analogije, sa ovim gore, mozda ce nekom da bude ineteresantan moj slucaj.
Ja sam imao rockwell externi (speedcom) 33.6. Bombona od modema, drzi vezu bez problema, vidim sa deset metara sta se desava (kad pogledam na LED), savrsen.Kupljen je 97` za 160dm, kada su usrobotics sportsteri kostali 300dm, a courier-i 800dm. Na jednom takvom kurieru sam inace imao povremene probleme pri uspostavljanju veze na novom beogradu na staroj centrali, onda ubacih u taj racunar neku softversku motorolu koja je resila probleme.
Da se vrnem na moj rockwell. Dakle strava modem. Vezivah se 33.6 savreseno. U medjuvremenu sam bio prebacen sa stare na digitalnu centralu, al neko bitno poboljsanje nisam video (super je radio i na staroj). Inace, sam na vozdovcu. Neko je od komsija provalio da imam digitalan broj, pa je sredio i njega da prebace - kao posledicu toga posta je na liniju ubacila PCM uredjaj i oborila meni vezu tako da sam mogao da se vezem na najvise 26.400. Tako mi stoji i sada. Kad se to desilo, za nedelju dana sam preinstaliravao windows pedesetak puta sa raznim drajverima pokusavajuci da shvatim sta se desava, pre nego sam kontaktirao prijatelja koji odrzava digitalne centrale da mi proveri vezu. I kad sam ga pozvao rece mi, da malo sacekam da pogleda u racunar, pa mi rece "je** ga, stavise ti pcm", pitam coveka dal` moze neko da me skine sa tog krsta, kaze tesko, osim ako neces da juris lokalne glavesine zaduzene za bas tvoju liniju. Prodje dve-tri godine, pa saznam da se mal`ne javno reklamiraju neke lokalne telekom/ptt face da za lovu od 200dm skidaju ljude sa pcm-a. Mislim se, ako mi od njih veza zavisi, onda mi i ne treba (ko im j**e mater). Ostadoh na 2,6 bytes/s sa svojim eksternim rockwellom

E sad, u neko vreme, jedan covek koji je vidikovcu (broj pocinje sa 5) me zove i kaze da ima problem jer ne moze da se sa lucentom (lt winmodem) veze na vise od 14.400, a i tada mu cesto puca veza. Za nesrecu je covek (u nekoj firmi) upgrade-ovao svoj racunar, i prodao bivsi modem sa kojem se vezivao stabilno na 16.200. Dodjem kod njega, prosetam par razlicitih drajvera, init stringova, razlicite provajdere... nista. Samo je jednom uspeo da se veze na 16.200. Odnesem taj lucent kod sebe, probam ga - i ukapiram da mi on omogucava da se vezem na vecoj brzini neko eksterni roskwell , 28.8. Odnesem svoj rockwell kod tog coveka, on presrecan sto mu se vezuje na 28.800. Dade mi svog lucenta (sa kojim i sad radim) i jos 60dm, za rokwella, i svi srecni i zadovoljni.

Hocu da kazem ono sto je `iljadu puta receno. Ne zna covek sa modemima kako ce da bude dok ne proba na samoj vezi. A kad modem bas nece da radi, pre je do drajvera nego do toga da je modem "los". Mozda ne oslobadja glavni processor kao oni koji su skuplji, al` da zavrsi posao verovatno moze (kad se sve fino ispodesava).

Agere je obican shit

Ljudi, pa nasi uvoznici su skoro vratili svojim dobavljacima citave serije Agere PCI modema koji su bili poluispravni ili potpuno neispravni. Samo je pitanje sta je na njima ispravno.
Ja sam imao iskustva od toga da radi samo tonsko biranje, preko toga da mora biti skinut marker sa podatka da sam u YUgi, do toga da modem uopste ne otvara vezu a drajver i sistem prijavljuju da je sve OK.
Prvo su mnogi hardverasi mislili da je problem u nekompatibilnosti sa odredjenim komponentama a onda se videlo da nisu uopste ispravni. Bolje je pazariti druge modeme za iste pare.

To su sve bili krs modemi iz Imtela koje vrte u krug vec mesecima u nazad. Posle kratkog rada im otkaze el. prekidac, tako da ne otvaraju liniju i ne biraju pulsno (u prevodu ne rade nista). Izgleda da je i Imtel odustao od njih (najzad) i da prelaze na Intel modeme. Jedini dobri Agere modemi kod nas dolaze u tamno plavoj kutiji sa nekim space shuttle-om. Sa njima prakticno i nije bilo problema.

Nazad
Vrh Dno