Šta je novo?

age of empire

sasha982

Cenjen
Učlanjen(a)
27.09.2009
Poena
159
Verovatno svi koji vole ovaj zanr obozavaju age of empire. Ja sam jedan od tih. I pored toga sto aoe 3 sa svim ekstenzijama nudi novitete u polju grafike i igrackog enzina, meni je prirasla za srce sa drugim delom i uvek joj se vracam. E sad sa prelaskom na windows 7 dolazi do problema. Elem, grafika u igri vise nije onako kako treba, sve vodene povrsine dobijaju neku crvenu boju sa nekim plavim tackama, kao i sve ostale povrsine u igri. Interesuje me da li jos neko ima ovakav problem i kako ga je resio, ako jeste. Napominjem da sam probao sva moguca podesavanja koja sam se setio, kao i pokretanje igre u compatibility modu.:wall:

Verovatno svi koji vole ovaj zanr obozavaju age of empire. Ja sam jedan od tih. I pored toga sto aoe 3 sa svim ekstenzijama nudi novitete u polju grafike i igrackog enzina, meni je prirasla za srce sa drugim delom i uvek joj se vracam. E sad sa prelaskom na windows 7 dolazi do problema. Elem, grafika u igri vise nije onako kako treba, sve vodene povrsine dobijaju neku crvenu boju sa nekim plavim tackama, kao i sve ostale povrsine u igri. Interesuje me da li jos neko ima ovakav problem i kako ga je resio, ako jeste. Napominjem da sam probao sva moguca podesavanja koja sam se setio, kao i pokretanje igre u compatibility modu.:wall:

prvo nisi reko koju graficku imas, drugo da li si skinuo poslednje drivere za istu? Age lepo radi pod vistom kad dodjem kuci probacu je i na win 7 pa ti javljam kako izgleda i da li se ponasa isto ili je sve kako treba.

Probaj sa nekim drugim driverom za grafiku - stariji,noviji sve jedno, u odnosu na onaj koji sada koristiš.

Koristim 8800 gs alpha dog, sa naj novijim drajverima, pre toga sam koistio 8600 gts i sa tom grafickom se isto ponasala, Da li je moguce da je do instalacije igre?

Windows 7 ponekad brlja sa DirectDraw igrama, pogledaj readme koji je došao uz AoE2 i vidi da li ima neki command line parametar za menjanje dubine boja u igir.

znaš kako... nije to ni do drajvera ni do igre, već je do windowsa 7. ne pomaže ni da pokrećeš igru u vista ili xp compatibility modu. pod vistom je radilo sve ok, pod sedmicom neće... ima nekakvih problema sa user interfejsom kod sedmice. meni brlja čak i kad upalim onu opciju disable desktop composition. da ne tupim više... ovo će ti rešiti problem... u direktorijumu gde ti je igra napravi novi tekstualni fajl i u njemu iskopiraj ovo:

taskkill /F /IM Explorer.exe
age2_x1.exe
Start explorer.exe

sve to snimi kao komanda lepa.bat i kad ti se igra age2 samo dupli klik na taj bat file, on će da ubije explorer.exe, da ti pokrene igru i da kad izađeš iz igre pokrene opet explorer.exe, a nećeš imati problem sa prokletim crvenim tačkicama više.... nadam se da smo rešili problem :)

e sad, ako nemaš instaliranu ekspanziju, onda bi komanda trebalo da glasi ovako:

taskkill /F /IM Explorer.exe
empires2.exe
Start explorer.exe

mada mislim da imaš ekspanziju sigurno

pozdrav i uživaj u igri!

Neznam odakle ti ovo ali radi savrseno, pozz i hvala ti

Vrh Dno