Šta je novo?

Age of Decadence

bice valjda jos dva apdejta pre finalne verzije

Preživeo Vardanis!!
AoD_2.jpg

crossbow odličan

Poslednja izmena:
Ni trap skil ne treba potceniti. Juče sam ceo dan isprobavao razne kombinacije po Teronu, uglavnom thieves guild ali sa najamnikom, i neverovatno koliko skroz različitih mogućnosti su ubacili u igru. Ovoliku slobodu u rešavanju do sada još nisam video... nema rpg-a sa kojim bi to mogao da uporedim.

Izgleda da su malo promenili AI u finalnoj verziji, sada nema šanse da mi Vardinas preživi, a istu klasu i skilove sam uzeo. XBow i dalje radi kao sačmara:D, lete na sve strane, jedino me kocka neće. Na regular 70+% redovno maši prvu.. isto radi kao i aim-head 40% :trust:...

Poslednja izmena:
Ovo sa Fengom i Casiusom na početku izgleda kao ozbiljno račvanje...
Iako je Feng teški manipulator i prevarant koji će ti na kraju zabiti nož u leđa, opet mislim da je taj put zanimljiviji... mada i kvest oko misteriozne slike za Casiusa obećava.

Mene se cini da svaki kvest u ovoj igri ima uticaja na konacni ishod. Ideju koju je lansirao Gothic (mozda i neko pre ali ja nisam upucen u to) su podigli na jedan sasvim novi nivo. Skoro svaki NPC je kao i u stvarnosti, sebicni prevarant koji te koristi da uradis njegov prljavi posao ne mareci za ono sto bi moglo da ti se dogodi. Lazu, petljaju a ti jadan veci pocetnik od bivseg rudara iz kolonije. U Gothic barem vremenom postanes polu-supermen kao u vecini drugih igara koje se krste imenom RPG, dok ovde ostajes obican covek. Fenomenalan RPG.

Prica, naracija, kvestovi, uzrocno-posledicni dogadjaji; sve je tako dobro odradjeno da ovo komotno moze da ima izvodjenje kao Witcher ili Dark Souls pa bi opet igra bila barem duplo bolji RPG. Igrao sam dosta kvalitetnih RPG igara gde je moguce uticati na desavanja i pricu ali nijedna nije ni blizu Age of Decadence.

Nek neko ovim ljudima da 100 miliona dolara i tim grafickih dizajnera i programera zaduzenih za tehnikalije a njima ostavi pricu i kvestove. Da vidi malo boranija sto se przi na Elder Scrolls, sta znaci RPG. Posto dok igra ovako izgleda tesko da ce je probati, nazalost.

Poslednja izmena:
Da vidi malo buranija sto se przi na Elder Scrolls, sta znaci RPG. Posto dok igra ovako izgleda tesko da ce je probati, nazalost.

Prođi kroz negativne steam "recenzije" i videćeš da je igra nekako našla put i do takvih. Plaču i kukaju zbog toga što se sve vrti oko "dosadnih" statistika i skilova, a ne oko njihovog "akcionog skila" i kliktanja, te da zbog toga ovo nije pravi rpg i da bi devsi trebalo da se ugledaju na modernije naslove. Nije mi jasno kako su takvi uopšte naišli na ovu igru, a najmanje zašto su je pazarili :d

Pobednik:

This game is ridiculous!!! I am an old school gamer who appreciates strategy but this is damn silly!!!! This game seems to punish people who enjoy combat. I hate to tell you but ALL RPGs revolve around combat.
:D

Poslednja izmena:
Nije borba baš tako teška kao što se priča. Na jednom drifteru imam i STR 4 i CON 4 pa sam opet uspeo da ubijem jednog... doduše, strelom u leđa, iz zasede, sa pomagačima i uz pomoć eksploziva, ali opet ide jedan u body count :d.
Kad se po'vata šta je šta(THC%, CS, DR, pasivni i aktivni skilovi, pa u koji kvadratić da staneš i iskombinuješ sa AP i pomagačima), borba može da bude jako zanimljiva. Ko voli može samo tako da igra, kao šah, ali tu se onda poeni stavljaju u STR, DEX i CON i udri.

Edit; neki postovi ovih što kukaju mogu da budu i odlična reklama:

There are no likeable characters in this game. There are no honest NPCs in this game. Side quests involve either being robbed, stabbed, or misled, and the main quest involve either murdering people because you were told to or manipulating others to murder each other because you can. Role playing as a decent human being will get you killed very fast. Why would anyone play a game that involve this much reading when you just don't care what happens to any of the in game characters? Blah Blah Blah, House X will benefit if you do this, House Y will benefit if you do that.... So what? They are just as bad as each other, and whatever the ending is, it is definitely a bad ending because none of the factions are ran by decent people.

Compared to other RPGs like Pillars of Eternity and Mass Effect, which can be played blindly with very little reloading and no help from the internet, I feel Age of Decadence is simply inferior because the death and reloading is immersion breaking.

Dekadencija u pravom smislu reči.

Poslednja izmena:
“Imagine walking out of a store and discovering that not only have you been pickpocketed while shopping, but the expensive item you bought is actually a worthless trinket. When you complain to a city guard, he suspects you’re the real thief, and when a friendly citizen offers to help, you soon find yourself in an alley surrounded by armed thugs. You’ve been ripped off, robbed, accused, mislead, and stabbed to death, all in a single afternoon. Welcome to The Age of Decadence!”

The Age Of Decadence Released, Is Still Very Hard

“Imagine walking out of a store and discovering that not only have you been pickpocketed while shopping, but the expensive item you bought is actually a worthless trinket. When you complain to a city guard, he suspects you’re the real thief, and when a friendly citizen offers to help, you soon find yourself in an alley surrounded by armed thugs. You’ve been ripped off, robbed, accused, mislead, and stabbed to death, all in a single afternoon. Welcome to The Age of Decadence!”

Welcome to Serbia, hue? :)

Za ovako kompleksne naslove imam pravilo da uvek sačekam 4-7 meseci da se ispeglaju svi bagovi koji su neminovnost, ali izgleda da mi đavo neće dati mira... :)

world of honor success odma' na početku... može lako da se propusti, ali mora da se igra Fengova opcija.

AoD 1.jpg AoD 2.jpg AoD 3.jpg AoD 4.jpg

U stvari, možda i ne mora samo Fengova opcija...

Poslednja izmena:
Naleteo sam na gadan bag u jednoj od opcija kvesta za lopovski gild, zadnji kvest za njih u Teronu....
... kada bežim sa kovčezima zlata iz Terona i naletim na prvu blokadu, ostavljena je opcija [trade][streetwise] da se možeš dogovoriti sa glavnim na toj blokadi da te propusti u zamenu za kovčeg zlata, ali da ćeš mu platiti tek po izlasku iz grada. Kada smo izašli iz Terona otvorio se dijalog sa opcijama da mu platiš ili da ga ubiješ, ali šta god da se izabere stalno vraća opet iste opcije i dijalog, i ostaješ zaglavljen na izlasku iz Terona.

1.jpg 2.jpg 3.jpg
tako da bi tu varijantu trebalo izbegavati dok ne poprave. Ostale opcije rade, probao i prošao bez problema.

Edit: Ubacio sam i fotke u spoiler.

Poslednja izmena:
Malo iživljavanja, nije moj bild:

1.jpg

Obratiti pažnju na body count pod general reputation i traits & ranks kolonu... A posle kažu borba je nemoguća u ovoj igri.

Strašna igra, ne pamtim kada sam poslednji put igrao ovako dobar rpg.
Moram da priznam da mi se baš dopao ovaj sistem gde je glavna priča relativno kratka koja se onda priča iz različitih uglova u zavisnosti od frakcije.

Nazad
Vrh Dno