Šta je novo?

Aerogate I

JoHnyBrAvO

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
309
Da li neko slucajno ima ovaj fan controller?
Ako nema njega, mozda ima nesto slicno pa bi mogao da mi objasni kako se namesta. Pdbio se 4 extension corda i power cable. Ja sam naravno 3-pin od kulera povezao sa extension cordom koji upadne pozadi u uredjaj, povezao sa napajanjem i fan controller radi(svetli u raznim bojama) ali ne funkcionise ono sto mi najvise treba a to je smanjivanje i povecavanje brzine kulera. Sta sam lose uradio, inace uputstvo je veoma skrto uradjeno.

Pa okreci bre to malo levo i desno u krug!!! tako ces menjati broj obrtaja ja imam aero gate 2
Poz

Imam ga ja, i lako se nameshta (za 5-10 min, zavisno od prostora za manevrisanje :mrgreen: )
Prvo ubodesh sva chetiri produzna (tro-pinska) kabla u uredjaj, i molex!
Zatim ga namestish u kuchishte!
Moja preporuka ti je da ako nemash dobar kuler na proc. njega uopshte i ne kacish na Aerogate! (BTW, na procesorski kuler se kaci onaj sa zutim kablicem, a zuti kablic ide na plocu!)
Kad si to namestio samo utaknesh kulere u koji hocesh kabal i tim potenciometrom ga kontrolishesh, mada nije neka preterana kontrola mozda od 12V-9V (veoma malo razlike izmedju min i max!)

POZ!

Poslednja izmena:
Sve sam to uradio, procesorski kuler i necu da kontrolisem ali imam 2x12cm (exaust and intake) i 1x9cm sa strane, ali kada okrecem ama uopste se ne menja brzina kulera a kamoli da se manje ili vise cuje!!!
Mozda mi je uredjaj neispravan, ali nema veze necu da se cimam za 15€
Hvala u svakom slucaju

JohnyBrAvo- AG1 postepeno spusta voltazu i spusti je na 7.3v.kod mene,tako da ti je ispravan.Pozdrav!

Zbog toga je bolji Aerogate 3, moze i da zaustavi kuler.

illidan je napisao(la):
Zbog toga je bolji Aerogate 3, moze i da zaustavi kuler.

To nisam znao! :wall:
Da sam znao ne bi kupio ovu glupost!
Zna li neko da li moze da se moduje ovaj Aerogate I da moze da spisi voltazu na <5V!??

Nazad
Vrh Dno