Šta je novo?

ADSL2 AnexB ruter

kalla89

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
Potreban mi je ADSL2 Anexb(isdn) ruter koji ima podrsku da svakom user-u ogranicim protok.Trenutno koristim telekomom modem huawei i net delim preko obicnog switch-a,ali posto treba da ogranic protok nekim korisnicima jedino resenje mi je da uzmem adsl ruter sa tom opcijom.Svestan sam u Microtik resenja ali mi to ne oggovara.Da li znate neke rutere koje dolaze u obzir ,a da imaju prikladne cene?

Ne vidim razlog zasto ne bi instalirao NetLimiter 2 Pro na svakom od racunara usera kojm zelis da ogranicis protok. Ovako ne moras da kupujes nikakvu opremu, jednostavno instaliras program, podesis max. protok u oba smera, podesis da niko ne moze da menja te parametre i resena stvar. Kada sam kupovo WiFi ADSL ruter trazio sam uredjaj sa ovakvim mogucnostima, stim da sam jos hteo da se ogranicenja dinamicki menjaju (recimo da svakom daje jedank protok u zavisnosti kolko je usera prisutno na mrezi). No ovako resenje nisam uspeo da nadjem tako da sam se zadovoljio gornjim resenjem.

Da znao sam i ranije za takvo resenje ali drugi korisnik na svom racunaru sam podesi protok kako mu odgovara a to meni ne odgovara,a kako da podesim da niko ne moze da menja parametre u Net LImiter-u.

isto mislim da kod nas u ponudi nema adsl/ruter sa bandwidth kontrolom kao sto nudi mikrotik, barem ne sa nekom normalnom cifrom.

Poslednja izmena:
Ne vidim razlog zasto ne bi instalirao NetLimiter 2 Pro na svakom od racunara usera kojm zelis da ogranicis protok. Ovako ne moras da kupujes nikakvu opremu, jednostavno instaliras program, podesis max. protok u oba smera, podesis da niko ne moze da menja te parametre i resena stvar. Kada sam kupovo WiFi ADSL ruter trazio sam uredjaj sa ovakvim mogucnostima, stim da sam jos hteo da se ogranicenja dinamicki menjaju (recimo da svakom daje jedank protok u zavisnosti kolko je usera prisutno na mrezi). No ovako resenje nisam uspeo da nadjem tako da sam se zadovoljio gornjim resenjem.
Vidis i meni je zanimljiva ova tema i ne razumem se u mreze. Ovo resenje izgleda elegantno i logicno ali sta cemo kad user napravi novi account u Win-u ili instalira jos jedan Win (recimo dual boot Vista-XP)
Mislim da NetLimiter ogranicava i podize se samo sa accountom na kom je instaliran. Izgleda da je jedino kompletno i mocno resenje Mikrotik ali je meni nerazumljiv i preobiman.

Mikrotik bez razmisljanja, najjeftinije resenje. Ima nekih rutera ali svi su preko 150e, a mikrotik mozes da imas za 30e.
U opste nije tezak za instalirati, podesiti i dalje kontrolisati. U krajnjem slucaju i da se nekome plati odredjna suma novca za podesavanje i dalje ce biti jeftinije i daleko pouzdanije resenje od nekog rutera.

Vrh Dno