Šta je novo?

Adsl

Dusan87

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
Ko koristi ADSL,nek` mi kaze da li je to bolje od kablovskog interneta.Zanimaju me najvise cene i da li moze da se koristi P2P,jer sam cuo da P2P nije svuda dozvoljen.S obzirom na to da ide preko telefonske linije,da li se placa i telefon kao kod dial-upa?

Vozdra.

Kada koristis ADSL ne placas inpulse za telefon. Sve sto placas je pretplata za ADSL i to placas provajderu. Najniza cena je kod Neobee i to 1500 sve zajedno sa modemom i setupom (odnosno te 2 stvari su besplatne). To su svi troskovi koje imas mesecno. Da li je bolje od kabla stvarno ne znam, ali pretpostavljam da ce pasti jos uvek cene tako da razmisli.... P2P mozes da koristis.

bolji je adsl jer je jeftiniji, cene flat 256/64 paketa se krecu od 1500 do 1800din, a kod 512/128 od 2600 do 2800 i 768/192 od 3500 do 3800din, a kod kablovskog oko 1700din za 128, pa ti vidi

Dosta je jeftinije;ja koristim kablovski i placam 1000 dinara 64 kb!Moracu malo da razmislim.

Poslednja izmena:
za samo 500 do 800 din vise imas 4x veci down i up. Ako nije tajna kod kog si provajdera za kablovski??? Da nije IKOM????

ja sam preko PTT-a KDS.

Zanima me jos da li preko ADSL-a muzika,filmovi i svi ostali fajlovi mogu da se skidaju neograniceno.Nesto sam cuo da moze da se skine samo 1,5 gb mesecno.Ako je to istina onda uopste ne vredi sto je brze i jeftinije.

Obrati pažnju da je upload kod ADSL-a manji. Iako je PTT KDS smanjio brzinu upload-a (90000bps za 256 paket) to je još uvek iznad ADSL-a.
Cena jeste na strani ADSL-a, ali za isti paket i DL je nešto bolji kod kablovskog (tj. ADSL overhead je veći - to je tehnološko ograničenje, za razliku od prethodno pomenutog - administrativnog).
Zasad ostajem na PTT - očekujem da će i sniziti cenu, i ponuditi pakete većeg protoka.

Se prica da ce sniziti cenu? Sta mislis kad bi to moglo da se desi?

Poslednja izmena:
Dusan87 je napisao(la):
Zanima me jos da li preko ADSL-a muzika,filmovi i svi ostali fajlovi mogu da se skidaju neograniceno.Nesto sam cuo da moze da se skine samo 1,5 gb mesecno.Ako je to istina onda uopste ne vredi sto je brze i jeftinije.

Mozes sve da skidas audio, video i ostalo neograniceno tj. do down-a koji ti pise u ugovoru sa provajderom
poslao sam ti, Dusane87 PM u kome sam ti objasnio taj 1,5Gb, ali za ostale ne upucene, ako ih ima na ovom forumu i za nove clanove, 1,5 Gb je provajder SezamPro uveo u svoj AD|S|L Basic 256/64 paket po ceni od 1299din. Po meni ta cena je preskupa jer za oko 500din imas down i up neogranicen kod drugih provajdera. za samo 201din kod Neeobee-a, za 491din kod Beotela itd. EXTRA!!!! Preporuka pogledajte dobro ovaj forum, jer ima dosta korisnog i proverite zvanicne sajtove provajdera.

Poslednja izmena:
GEOM je napisao(la):
bolji je adsl jer je jeftiniji, cene flat 256/64 paketa se krecu od 1500 do 1800din, a kod 512/128 od 2600 do 2800 i 768/192 od 3500 do 3800din, a kod kablovskog oko 1700din za 128, pa ti vidi

512/128 2600din ?!? kod kog to provajdera ?

Dusan87 je napisao(la):
Se prica da ce sniziti cenu? Sta mislis kad bi to moglo da se desi?
Ja ne verujem u underground priče. Ali, verujem da će ih ADSL na to naterati. Zato iz sve snage navijam za ADSL, ne bi li pala cena mom cable paketu.

Ne ocekujem ništa previše brzo. Pretpostavljam da dobar deo korisnika PTT KDS-a sa područja Tošinog Bunara, baš kao i ja, nemaju teh. mogućnosti za ADSL. Kada i mi ovde dobijemo mogućnost ADSL-a, onda je KDS u lošijoj poziciji - pogotovu kod skroz novih korisnika - verujem da će ih od kabla prvenstveno odbiti modem.

Koristim ADSL na poslu (Beotelov), i zasad nemam dileme: PTTov KDS je DALEKO kvalitetniji.

Da, najvažnije:
Po logici stvari, trebalo bi da PTT ima mnogo veći profit (po korisniku) od ADSL provajdera. Ovi drugi ipak koriste veeeliki deo tuđih resursa, koji debelo plaćaju.
A to je dovoljan razlog da PTT bi morao da ide sa cenom ispod ADSL-a.
U organizacionom smislu, PTT KDS je, očigledno, potpuno nefunkcionalan. Pravo je čudo da im servis tako dobro radi (kuc, kuc...)

Nazad
Vrh Dno