Šta je novo?

ADSL za Mirijevo ?

Niksa

Čuven
Učlanjen(a)
26.08.2002
Poena
619
DA li neko zna kad ce Mirijevo da dobije ADSL iki bar Kabal (KDS zasad ima ali samo experimentalno).

Drug sa PCM-om (iz nase "komsijske" mreze od 4 racunara) nje vise izdrao ( ai dobro je izdrzao do sad) otisao i uzeo pre 5 dana wireless koji je radio citavih 2 dana i sad neradi...

Zato samo kabal, ali do kad.

poz, Niksa

Mislis kabal ili bar ADSL :) posto kablovski net definitivno bolje radi (kod ADSL tehnologije downstream je skoro nemoguce koristiti ako se upstream kanal koristi punim kapacitetom - jedna od brojnih mana).

Sto se tice kablovskog neta - mislim da u Mirijevu postoji samo PTT-ova mreza koja je jednosmerna i koja po recima PTT-a net treba da dobije "do kraja nedelje/meseca/godine" (ovu recenicu ponavljaju godinama). Tako da od toga verovatno nista...
ADSL - valjda ce sledece godine postaviti opremu u mirijevsku centralu tako da ce i u tom delu grada biti dostupan.
Ipak ti preporucujem da se raspitas kakve su ti mogucnosti za wireless ;)

:)
ADSL u Mirijevu ce biti u buducnosti valjda skorijoj.
Za sada jedini pristojan net nudi ISDN i wireless. Tacno je da postoje odredjeni problemi sa wireless mrezom (pa na kraju postoje problemi i sa cable i adsl-om, zar ne?), ali sa dobrom opremom izvalcim iz flat-a pa da kazem slikovito i do 95% (vrlo tezak download :D ). Vidim da se dosta ljudi zali na forumu (SBB) kako im wireless ne radi vecinu vremena (meni, da ne cuje zlo, radi), ali oni nisu jedini prisutni u Mirijevu, tu je i KBC, a u skenu vidim i Verat i SCnet.

Ja sam zvao beotel, eunet i sezam i svko kaze isto.Kada budete imali prikljucak u posti imacete i adsl

Meni doduse modem radi pa rastura. Kaci se redovno na 52.0k , a nekad i na 54.6k :) i radi (softwerski V.92 Agere sv92p-too chip), na netu sam nasao da se ovaj agere kacio bolje od externog USR courier.

ISDN-u jeste da je osetno bolji od vecine modema ali od ovakve veze i nije bas drasticno, Pogotovo sto kosta 15000 din (ako hoces da zadrzis svoj postsojeci broj) inace je oko 7000din Sto je po meni preskupo. A i ortak kaze da postoji samo jedan serviser ISDN-a u BG i ako ode tesko tebi...

Ostaje Da delim Wireles sa komsijom - koji i neradi ili da cekam Kabal ili ADSL.

Znaci na 1. Mesto KABAL pa sve ostalo..

Hvala, Niksa

KBC zaboraviti kao ozbiljnog provajdera.

SBB...ako se kačiš preko AP-a tj preko linuxa, postoje problemi :(. Windows korisnicima sve radi ok...mnogo problemi sa wirelessom su rešeni u Mirijevu, mnogo ih je više bilo na početku (pre 2-3 meseca). Koristim SBB od dana kada je stigao u Mirijevo.

Jedino je još ostalo povremeni problemi sa linux korisnicima (a pošto se u APovima vrti linux to ti dođe to) ali najaviše ovog vikenda menjanje opreme kako bi se i taj problem sredio.

Kada će kabl (ili bar adsl što neko reče) ne znam...ja bih iskreno najviše voleo da sbb što pre dovuče kabl, ali do tada kada se otklone ovi problemi (ako bog da ovog vikenda) wireless će raditi najnormalnije.

Hvala puno komsija na nformacijama :)

Poz, Niksa

ajd reko` da osvezim ovu temu jer me zanima da li neko ima novije informacije vezane za ADSL u mirijevu.

skoro sam isao do sezampro provajdera da uplatim vreme, i tom prilikom sam pitao da li oni znaju da li ce biti i/ili kad ce biti, i rekli su mi da samo znaju da je mirijevo sledeca centrala koja ce se "upgradeovati"... mada to je neproverena informacija i osecam da to kazu svakome ko dodje ;/

anyhoo sto se tiche sbb wireless-a

ortak je uzeo (ul. mirka banjevica), i u pocetku mu je radilo manje-vise katastrofalno. iz sbb-a su skoro imali zamenu nekih delova (isto nezvanicna i neproverena informacija), i od tad njemu radi dosta bolje, ali opet se desava da ponekad ima problema sa konekcijom (nekoliko sati stalno puca veza, pa nemoze da se konektuje itd)

Iz Telekoma kazu da ce instalirati opremu do kraja februara. Dakle trebalo bi da se pusti u rad do aprila-maja. Tako se barem pripoveda...

Ja dobio od druga i komsije sa kojim sam umrezen Wireless :)

Wireless malo radi kako treba malo ne,
Za sad sa jacim AP-om nekad radi kao kabal, a ponekad padne na 50k (inace je 512k - tarifiranje megabajtima), a pre dok je bio Flat samo smo se nervirali sto nece da radi uopste ili radi 40k umesto 256k.

Ovako je megabajt jeftiniji nego preko modema a ipak i kad kilavi je daleko brzi.

poz, niksa

Iako imam opticku vidljivost sa SBB-om ali se nalazim se losem mestu zbog sumova - susedne fasade.

Pre sa Linksys-om od 15dB bio uzas
Sad Comdex-om od 22dB izguruje ga na misice.

Sad sam zadovoljan, pre nisam bio.

Salko Dinamitas je napisao(la):
Iz Telekoma kazu da ce instalirati opremu do kraja februara. Dakle trebalo bi da se pusti u rad do aprila-maja. Tako se barem pripoveda...

dace Bog.... platio sam zezamPro-u jos prosle godine krajem januara...
Mirijevo selo nerazvijeno...

Kakvo bre selo. Kraljevina Mirijevo :)

bla, ove neproverene informacije su kruzhile od pamtiveka... ;/

niksa, pusti i makiju net, covek uzeo novi monitor, valjalo bi de se ponovi i sa net-om ^^... znash i sam da ima pcm na liniji i da ne moze da se konektuje vise od 14.4 ;p

sto se tiche wireless-a... nije losa konekcija samo do tvoje opreme. evo moj ortak je u trenutku montiranja opreme imao savrshen signal, pa svaka 2-3 dana se deshavaju havarije sa konekcijom. cujem da su skoro i menjali neku opremu na AP-u (pre nedelju dana ili slicno), i tog dana uopste nije radio net. inace, net mu radi fino, i ping u WOW-u je od 200-500 sto je odlicno. tehnicka podrshka im je blago receno katastrofalna, a ja sam odustao od SBB-a zato sto su tehnicari bili previse lenji da mi se jave... epa sto je mnogo mnogo je... sa toliko problema na mirijevu ne dolazi u obzir da uzmem SBB... cekacu adsl ili kablovski, pa makar cekao jos 5 godina.

@SQiID
Bili Velja i Vlada iz SBB-a i rekli da je problem u blizini fasade pa otud veliki broj smetnji, kazu da je bolje da antenu dignem na krov. Ali sad mi radi koliko toliko. A sto se tice Makija problem je vasnik uredjaja komsija kome je Maki polomio ruku, pa nisu u najboljim odnosima - pa nema Interneta za Makija :-(.
Jesi li ti Makijev drugar koji je bio jednom kod mene.

poz, Niksa

A problem deljenja konekcije je sto nam treba Router da bi obojica bili nezavisni jedni od rugih - ne da delimo iz Win-a pa da jedan racunar bude stalno ukljucen.

Mene zvali danas iz sezama i rekose mi da je telekom instalirao opremu za adsl u mirijevu...
Jesu zvali jos nekog?

nisu me zvali, a nisam ni zainteresovan jer sam uzeo ISDN.. i zadovoljan sam (za sad)

cekam kablovski, pa kad bude bice :/

mene nisu zvali iako sam im PLATIO pre vise od godinu dana...
mada boli me stojko, iovako cu od Telekoma direktno uzeti ADSL
za koji dan...

Quadrifoglio je napisao(la):
mada boli me stojko, iovako cu od Telekoma direktno uzeti ADSL
za koji dan...

Moze malo pojasnjenje na koju foru? :)

desp je napisao(la):
Mene zvali danas iz sezama i rekose mi da je telekom instalirao opremu za adsl u mirijevu...
Jesu zvali jos nekog?

Yup! I mene je zvao Zezam. Aj' zivi bili pa videli.

desp je napisao(la):
Jesu zvali jos nekog?
covece pricaj sta su ti jos rekli!!!
Dakle da ocekujem poziv!!!

I mene je zvala devojčica iz Sezama i to za oba broja (greškom prijavio i drugi). Jednom juče, jednom danas. Kaže instalira Telekom, kada im jave da je sve ok ponovo me zove da dođem po modem i to je to. A kada će tačno - zna Telekom :D

Bice nesto od toga, dobih danas mail i od euneta....

Takodje zvali iz Sezama i rekli do kraja nedelje ce biti instalirana oprema ,videcemo

NeNci je napisao(la):
Takodje zvali iz Sezama i rekli do kraja nedelje ce biti instalirana oprema ,videcemo
Koliko sam ja čuo, oprema je instalirana već nedeljama, još nisu završena podešavanja i nije zvanično puštena u rad.

Danas sam bio u Sezamu i isto su mi rekli da bi sledece nedelje trebalo da krene, mislim slavicu sta drugo da kazem, konacno da imam internet k'o sav normalan svet

nema shanse da bude instalirano nekome i sledece nedelje... 101%...

Vrh Dno