Šta je novo?

aDSL - YUBC ili Sezam?

simple_

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
304
Pozdrav :)

Mozda je vec bilo ovakvih tema, mada nisam nabasao ni na jednu. Interesuje me ako moze neko ko ima iskustva sa YUBC-om da mi kaze svoje misljenje, takodje za SezamPRO. Trenutno me nekako YUBC vise zaintrigirao, i uzeo bih ili 512 ili 768. Treba mi nesto stabilno sto ce da radi i u 9 ujutru i u 2 popodne i u 3 ujutru. A da, broj je u Zemunu i postoje tehnicke mogucnosti.

evo mog iskustva sa sezamom (centrala cukarica, 512/128 flat):

- bez prekida i problema, tj 99% on line
- sa dobrih servera UVEK vuce 53-55 kb/s sto je i neki maximum (i u 9h, i u 14h, i u 3h) :
- cena 3.700 din (veca od YUBC za 400 din.)
- dinamicki IP (moze da se podesi da li hoces da budes iza NATa - vazi za ruter)
- nemam nikakvih problema sa p2p, torrent-ima .....

ako te nesto jos interesuje....pitaj.....pozdrav...

Bila je vec gomila topica sa ovime u vezi.
Ja sam na Sezam ADSL-u, 256/64 flat. Radi bez problema, protok nikada nije pao ispod realnog maksimuma. 2200 din mesecno, sto je ispadalo manje dok je trajala akcija zamene starih potrosenih kartica, sada je toliko koliko je.

Yubc, radi fenomenalno, 256k je 300 dinara jeftiniji nego Sezamov. Jedino sto u sezamu dobijes kafu kad dodjes da raportiras zasto si se bavio ilegalnim aktivnostima na netu, ili barem dobijes pretece pismo uz pozdrave, kod yubca toga nema :d

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Jedino sto u sezamu dobijes kafu kad dodjes da raportiras
u sezamu dobijes i odredjen broj besplatnih SMS-ova, 3 e-mail adrese, anti-spam i anti-virus na serveru, mogucnost izbora 10ak e-mail domena (@sezam.com, @genije.com, @yusport.com...), GetOrder (korisno ako je neki server zagusen - ostavis Sezamu da to skida, a ti posle to prevuces FTPom), prostor na Sezam disku...

Ja sam zadovoljan Sezamom za sad radi stabilno, nije losa fora sms cim dobijes mail, antispam i antivirus funkcionisu. Adsl sam uzeo kod njih jer sam 6 godina bio na Sezam dialup-u.

Ja sam na YUBC/u, radi sve bez problema, mada download ne ide nikad preko 25kb/s... do koga je to, nemam pojma... mene bas briga, dovoljno mi :D

ZoNi je napisao(la):
u sezamu dobijes i odredjen broj besplatnih SMS-ova, 3 e-mail adrese, anti-spam i anti-virus na serveru, mogucnost izbora 10ak e-mail domena (@sezam.com, @genije.com, @yusport.com...), GetOrder (korisno ako je neki server zagusen - ostavis Sezamu da to skida, a ti posle to prevuces FTPom), prostor na Sezam disku...

Super, dobijes jos smsova za 300 dinara vise :d
Antivirus i antispam imas i na yubcu, a koriscenje getordera sa adsl nalogom ni ne zelim ni da komentarisem :smash: :)
Jedino ne znam za ovo oko email domena, a objektivno ne znam ni kolikom broju ljudi tako nesto treba.
A razlika u ceni je prilicna

@MrSa
Zavisi sta, odakle i sa cime downloadujes. Meni recimo ne pada ispod 25k :)

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
a koriscenje getordera sa adsl nalogom ni ne zelim ni da komentarisem :smash:
pa bolje ne komentariši, jer stalno nalećem na server-e koji ne mogu da mi isporuče file brzinom većom od 5kb/sec, a ako ga skidam bez programa za nastavak DL, pućiće dl.

znači, bolje ne komentariši.

Ne radi se ovde o nastavku downloada vec o sezamovoj getorder usluzi (narucis fajl pa ga skidas od njih). Da nisi pobrkao Getright i Getorder?
E sad oko servera sa manje od 5kbps - to je stvarno neki krsh...

Verovatno je mislio na rapidshare tip sajtova - ne dozvoljavaju preko 5kB/s download i nastavak veze. Onda on lepo pošalje zahtev da oni to downloaduju umesto njega pa onda downloaduje najvećom brzinom i sa mogućnošću nastavljanja prekinutih downloada (uh, mnogo reči download u jednoj rečenici :)).

kole89 je napisao(la):
Verovatno je mislio na rapidshare tip sajtova - ne dozvoljavaju preko 5kB/s download i nastavak veze.
ne samo na to, već na gomile kineskih warez sajtova gde se ubiješ dok skineš file, a jedino ga oni imaju.

Ima li neko od vas yubc na 512? Jel ovo do sada sve bilo 256? (mislim to - ne pada mi ispod 25kb/s).

Video sam reklamu za neki BitsyNet ili tako nesto...
a sene za FLAT:
256/64 = 20 E
512/128 = 30 E
768/192 = 40 E

Mislite o tome...

@nasty joe ... To ti je vec vise puta prezvakana prica o Beocity provajderu, koji ima kao najnize cene, a u stvari su ti to cene bez PDV-a ... pa dodaj jos 18% na to, i cinjenicu da sigurno nemaju reputaciju jednog YUBC-a, Beotela ili Sezama, pa ces i shvatiti zbog cega i nema puno ljudi koji su svoje poverenje dali njima.

nastyjoe je napisao(la):
Video sam reklamu za neki BitsyNet ili tako nesto...
a sene za FLAT:
256/64 = 20 E
512/128 = 30 E
768/192 = 40 E

Mislite o tome...
+ PDV = više od 2000 din... Navukao si se na reklamu :d

mojo_jojo je napisao(la):
Da li YuBC još uvijek forsirano proksira?

Davno ukinuto posle jedne email ankete sa korisnicima. Nema nikakvih proxy-a (osim ako sam na podesis), nema blokiranih portova.

Ako nista drugo jabih se cuvao Sezama jer ti Yubc daje asimetricnu digitalnu liniju, a sezam daje analogno digitalnu :d

trx je napisao(la):
sto ti je to bitno?

Ne radi torent kako treba sa nekim sajtovima. Moraš da se uloguješ na njihov forum sa svog ip-a da bi mogao da pristupiš trakeru kasnije. npr.

Onda im proksi zaglavi sa nekom starom verzijom neke stranice itd. itd.

zver je napisao(la):
pa bolje ne komentariši, jer stalno nalećem na server-e koji ne mogu da mi isporuče file brzinom većom od 5kb/sec, a ako ga skidam bez programa za nastavak DL, pućiće dl.

znači, bolje ne komentariši.

hehehe... evo ga jos jedan sa Sezama :d

Realno - ako ti treba za bilo sta ozbiljno - uzmi YUBC. Moje iskustvo. A ti kako 'oces :)

ADSL su ustalio sa kvalitetom kod jacih provajdera (ako je sudeci po onome sto ja cujem, moguce da nije ispravno). Ono sto ih odvaja je ta, dodatna, ponuda i cena. Neces pogresiti ako odaberes bilo kojeg od ta dva.

Kad smo kod Sezama, ume da te otkaci sa veze jednom u par dana - da li je do centrale, adsla ili mene, ne znam. Zakacis se najanormalnije opet i sve radi.

Ukupno, kod njih sam od 1. februara i ne mislim da ih menjam. Pogotovu sto imaju super stvar koja meni treba - elektronski generisu profakturu, tako da iako mi je Sezam Kafe na 50m od stana, ne moram da idem do njih.

Vidim da Filipenko ima benchmarkitis (stanje od koje boluje gomila nadobudnih "znacajnih" clanova) pa svakako ono sto on koristi je istovremeno i jedino dobro. Bez sumnje.

I dkurel user koji koristi YUBC za "ozbiljne" poslove je svakako prepun argumenata, pa je tu isto stvar resena.

Ja koristim SezamPro Basic, dakle na kvotu i GetOrder mi jako dobro dodje jer on ne ulazi u kvotu...

Nemanjas, hvala na odgovoru. Meni zaista treba stabilan internet zbog posla, nekako mi se cini da je yubc malo profesionalniji od sezam-a (ovo je, naravno, objektivno misljenje).

Kolika je gnjavaza promeniti provajder ukoliko nisam zadovoljan kako aDSL kod istog funkcionise?

To "otkacivanje sa veze" poneki put je prisutno kod svih provajdera i posledica je toga sto telekom promeni ip. U tom trenutku pukne veza. Naravno, odmah sledi reconnect i uspostavljanje veze bez problema, a receno mi je da to nastaje zbog telekomovog softvera koji u trenutku menjanja ip-a ispusti vezu. Dakle, na to se ne treba obazirati i prisutno je svugde. Lako se moze desiti da se i ne primeti jer je recimo komp ugasen ili se jednostavno rekonekcija obavi za par sekundi a korisnik je za to vreme na klonji, gleda tv, jede i slicno

Vrh Dno