Šta je novo?

ADSL + Wireless,da li mogu zajedno ?

markos1985

Slavan
Učlanjen(a)
13.06.2007
Poena
304
Ne znam da li je ovo pitanje vec bilo na forumu,pa se zato unapred izvinjavam ako jeste.

Dakle,

imam ADSL 768 ,takodje imam i Wireless.

ADSL u 99% sluchajeva koristim za surf,a Wireless koristim samo da bi se sa njim prikachio na DC++ na kome se nalaze svi korisnici u okviru mreze i od kojih skidam razne stvari.

Poshto uvek kada se prikljuchim na ADSL kompjuter od tog trenutka koristi samo ADSL,moje pitanje glasi : Da li je moguce koristiti ADSL i wireless istovremeno ?

Tachnije,hteo bih istovremeno da surfujem netom sa ADSL-om ,a sa druge strane da preko Wireless-a skidam sa DC-ja od drugih korisnika sa mreze ???

TO bi mi dosta olakshalo stvari,jer ne bi morao da se diskonektujem sa ADSL-a da bi neshto skinuo sa mreze i obrnuto,poshto sto se tiche wireless-a samo placam pretplatu sa kojom mogu da imam pristup lokalnom hub-u na dc-ju,ali ne placam surf jer za to imam ADSL,jer je ADSL flat ,a kada bi surfovao wireless-om troshili bi se MB-ti,a 1 GB nije jeftin i brzo se potroshi surufujuci.

Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Poslednjih 6 meseci, nedeljno izlazi barem jedan post sa jednim te istim pitanjem. ne bi skodilo malo pregledati i pretraziti teme, pa tek ako se odgovor ne nadje, pitati.

Naravno da mogu istovremeno da rade i wireless i adsl.
Ja sam clan jedne adsl mreze u NS(nemam jos uvek adsl)ali znam da ga neki clanovi sa mreze imaju i da im odlicno sljaka i jedno i drugo zajedno.
Administrator mreze im je dao tacna uputstva sta tacno da ukucaju u registrima da bi moglo da radi i jedno i drugo.Tako da samo pitaj svog admina mreze da ti da uputstva za to.

Izvoli uputsvo,
pa samo javi posle dal ti radi.

Da bi vam radio aDSL i mreza istovremeno morate uneti jednu persistant rutu u vas windows.

Pretpostavimo da vam je IP adresa na lan kartici uredna (fixirana ili povucena od DHCP servera), i da je veza ka provajderu uspostavljena i funkcionise.

Otvorite command prompt (start>run>"cmd" <enter>) i kucajte:
Quote:
route -f
<enter>
Quote:
route add 10.0.0.0 mask 255.0.0.0 10.20.X.X -p
<enter>

Gde je X.X vas default GW koji inace dobijate od DHCP servera

Nakon toga, radi provere, ukucajte "route print" <enter>, bez navodnika.

Ovo je potrebno uraditi samo jednom, podesavanje se ne gubi posle restarta.

Poslednja izmena:
Uradio sam sve kako pishe i nije mi pomoglo,i dalje je isto,kada sam na ADSL i pokusham da udjem u DC++ on ne moze da udje na mrezu nego poreko ADSL-a pokushava da pronadje konekciju .

ADSL mi inache ide preko USB-a,a Wirreless preko LAN-a.

Mala ispravka,
na moj prethodni post

route add 10.0.0.0 mask 255.0.0.0 10.20.X.X -p

umesto ovih cifara sto sam potamneo,treba da nazoves svog admina mreze i pitas ga
koje cifre treba da stavis ili sam pogledaj na LAN kartici jer svaka mreza ima svoje drugacije parametre tj adrese.Ja sam ti samo citirao koja je procedura da se to uradi.
Kad saznas parametre tvoje mreze za route add i default getaway
onda ponovi ceo postupak po datom uputstvu iz prethodnog posta i mora proraditi

Poslednja izmena:
Cifre koje ti trebaju su i Telekom DNS-ovi:
195.178.32.3
212.200.13.13

Nisam uspeo.Ukucao sam vishe puta dok sam bio prikljuchen na oba interneta i i dalje ne moze,a josh sam dodatno zbunjen sa tim Telekomovim DNS ciframa ???

Nazad
Vrh Dno