Šta je novo?

ADSL vs SBB internet (online gaming)

zuke

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2007
Poena
395
Prvo,pretraga mi nije dala slicne teme na ovom(a vala konkretno ni na drugim) koji govore konkretno koji je od ova dva provajdera bolji za online igrice,mene najvise zanima PES,ali i za druge.Ako ipak postoji tema sa ovom tematikom i odgovorima,dajte link,a ovo mozete da obrisete.

Posle duze vremena imam nameru da promenim provajdera,da predjem sa adsl-a na sbb.Moja iskustva za adsl-om su dobra,nisam imao vecih problema,mada nisam zadovoljan kako mi PES 2011 radi online,inace imam 4mb/512.Trenutno glavni razlog pored ovog oko online su cene naravno,pa zar nije bolje za iste pare imati dublo brzi net. Znam da je za download naravno bolji sbb,ali mi je dosta bitno igranje preko neta.Vasa iskustva i misljenja ,siguran sam da ce mnogima pomoci,jer verovatno mnogo ljudi ima istu dilemu,tako da ova tema moze biti od pomoci i mnogim drugima.

Znaci ADSL ili SBB za online games ,konkretno za PES 2011 ? Hvala !

Konkretno za online FPS koji je i najmerodavniji ( koliko se meni cini ) posto su ping i lag najvece smetnje prednost ima SBB. No, sve to zavisi bukvalno od stana do stana odnosno gde su parice na adslu kakva je centrala kao i na sbb-u. Primer je moj, u Novom sadu, 2 razlicita pinga na istom paketu SBB provajder, jedan na podbari ( bolji ) i losiji na detelinari. Zavisi takodje i od paketa, normalno veci D/U bolji ping i manji lag.

Moj + ide SBB-u ipak ( za korektnost izlazaka, uvek su izlazili bar u mom slucaju najbrze moguce )

Ja sam pre nepunih 2 meseca presao sa SBB-a na Telekom ADSL... Sa drugarima cesto igram Dota-u preko Garena-e (Paket 1.5 i na SBB-u i na ADSL-u) i moram da kazem da sam 10x zadovoljniji funkcionisanjem ADSL-a... Nikad nema Lag-a, dok je ponekad na SBB-u bilo potpuno nemoguce igrati. Zivim na Detelinari, ali je instalacija relativno nova... Drugari zive u centru ali ista situacija je i kod njih...

I naravno...na Speedtest-u ping mi je 3-4 puta nizi nego na SBB-u... E sad to zavisi od korisnika do korisnika...nekom ne valja ADSL, nekom Kablovski...zavisi i gde zivis, i kakva je instalacija...

Evo i ja presao sa SBBa na ADSL. Nekad u vreme velikog saobracaja (recimo petak predvece ili subota popodne), protok na SBBu je znao da bude na nivou "skoro pa" 56k modema (1.5 megabita placano). ADSL za sada radi ok.

Nazad
Vrh Dno