Šta je novo?

ADSL u Zemunu !!

pa, prodaju NEGARANTOVAN protok od toliko-i-toliko kbps..,)

@odmetnik81:
pod 1 i 5 - splitter koji se dobije je najcheshcce i filter, i ulaz mu je linija shto blizze tel.prikljuchku u stanu ( da ne bude uredjaja na liniji pre njega zbog smetnji koje generishu)
poslushaj STIV-a...
pod 4: za kabl nema veze, samo nek' bude 4-zzilni

pozdrav

Ima ljudi koji cekaju i vise od mesec dana. Odmori su, Telekom nema ljudi itd... :(
poz

Izgleda da ovi u telekomu zemun nemaju veze sa vezom... Samo me zanima hocu li jednom u zivot doziveti da kad uzmem nesto da to tako radi i da radi iz pocetka. Uvek neko grebanje budzene i cudesa i sve to ZA MOJE KRVAVE PARE.
Da se vratim na temu sad kad sam se istresao :)
Telekom je zbrljao nesto i ne moze da se napravi onaj drugi direktni tunel PC<>ISP preko koga treba sve da ide tj. podaci :D Evo vec cetri dana ima ADSL kako radi ok pice paketi, bez problema se sinhronizuje i dodje do provajdera ali mi neda da se ulogujem prodjem jednu autentikaciju dodjem do YUBC servera i tu mi kaze da sam invalid (password ivalid). Tako da Zemunci su na cekanju kod T dok nesrede to cudo ili ne nauce da ga koriste! I svaka cast momcima iz Yubc-a trude se da pomognu samo tako nek nastave pa cemo jednog dana i taj telekom da penzionisemo

99,99% problem nije u telekomu nego kod samog provajdera. MEni su sve povezali i nije htelo da radi, zovem tehnicku sluzbu Beocityja, oni mi kazu greska je u telekomu. Srecom znam coveka u yu-paku (telekomova sluzba za adsl), koga zovem i zamolim ga da proveri da li je sve ok konfigurisao, decko proverava i kaze sve je OK. Posle toga ponovo zovem Beocity i objasnim da sam zvao ja licno telekom i da je sve ok tamo. Lik rece da ce sad on da zove da proveri... I tako posle 2 sata iganja gluvih telefona lik me zamoli da probam da instaliram modem na potpuno drugi nacin na koji u principu ne bi trebalo da radi, ali eto meni je tako proradilo. Inace lik iz Beocityja je posle pokusao da mi objasni da je to potpuna novina za njih i da jos nisu sve fore skapirali....
TAko da je najlakse okriviti Telekom, a oni u principu samo konfigurisu po parametrima koji su im unapred dati, a sve ostalo je na proivajderu...

Jooooooooooooj gde sad tu i jupak upade :) salim se naravno imam dosta kontakta sa njima zbog posla...
Al ajde majke ti pomozi i meni pa reci sta to u setovanjima ne valja ??? Jel u setovanjima na modemu kod mene ili nesto kod provajdera... Daj majku mu njegovu na kraju cu izgleda ja morati da idem u telekom pa u yubc da sam namestam parametre...
Ako te ne mrzi i nije ti tesko ajde mi napisi kako si ti setovao svoj modem ?

Crash, kod tebe na tvom kompu je sve super podeseno, ne diraj nista. Greska je u telekomovom BRAS-u. Ja sam se u petak cuo sa administratorom u zemunu, koji mi je rekao "trebalo bi nesto drugacije podesiti, jer nas novi BRAS se zaglupljuje na duple komande". To je bilo i podeseno. Nazalost nisu mogli da probaju... tj. nemaju ADSL za test na tom mestu (svasta). Probali smo sa tobom posle 17h, kada smo ustanovili da to novo telekom podesavanje ne radi apsolutno nista, a da njih vec odavno nema na poslu. Uspeo sam da "navatam" jednog od admina kuci, nakon krace price shvatio sam da ne znaju sta se desava i svo resavanje problema je ostavljeno za ponedeljak kada cu vec nekog izjuriti ko moze malo vise da procacka taj njihov BRAS i pogleda sta su to zaboravili da podese. Kada proradi ja cu ti licno refundirati ove izgubljene dane od aktivacije jer sam i sam licno vec ispizdeo od toga da me vrte u krug.

darkoko: Ne treba pravdati telekom tamo gde su iskreno krivi. Prvo su pre 15 dana poslali mail svim provajderima gde su im trazili username i password za test pppoe konekcije za zemunskim BRAS-om. Odgovor im je davno poslat tj. 1h nakon dobijanja tog mail-a sa molbom da kada probaju obaveste nas da su izvrsili sva testiranja sa tim podesavanjima koja su naveli i da sve radi. Na taj mail niko nije odgovorio niti je testirao. Zatim u petak su mi rekli "SASVIM DRUGACIJA PODESAVANJA" za zemunski BRAS od tog maila, koja isto NE RADE. Licno ne volim kada se napada bez razloga, ali ovaj deo posla nisu ni najmanje dobro organizovali, sve je stihijski i bez ikakve logike.

Poslednja izmena:
Chatnik puno ti hvala na svemu i ubuduce sto ces da uradis... nemojte da mislite da sam ja sad kivan na bilo koga samo mnogo me nervira sto retko kada nisam mora da petljam da nesto proradi. Al jebi ga Srbija :(
Aj samo da proradi, valjda ce, mozda, otkud znam, ako ne padne kisa (Flojd :) )
Aj cujemo se sutra pa da i moja baba progleda ;)
Pozdrav

Na tvom mestu ja bih bio mnogo kivan jer si platio uslugu koju jos nisi dobio. I bio bi mi kriv moj provajder. To sto moj provajder ima problema sa nekim drugim me ne bi preterano interesovalo. Niko nama provajderima nije kriv sto smo preuzeli da u svoje ime pravdamo telekomova ****** i na kraju sto smo potpisali takve ugovore za ADSL prodaju. Sorry u ime YUBC-a, prvi put nam se desila ovakva glupost da nismo iskoordinisali probleme sa telekomom na vreme, definitivno nas propust za koji cu da se licno potrudim da se ne ponovi (ne radim ovaj deo posla, no vidim da skripi, pa cu da uLJetim;) .

p.s. cucemo se sutra, zvacu te nakon sto sve sredim sa telekomom i nakon sto oni istestiraju zemunski BRAS u realnom okruzenju.

Poslednja izmena:
Ja samo da iskoristim priliku kad je tu vec neko iz YUBCa da ih nahvalim nakon jednomesecnog koriscenja kojim sam ekstra zadovoljan i pozelim da samo nastave dobar posao!

ADSL u Munze-u

Malo pre su me ukljucili, ustvari rekli mi da u setupu promenim nesto, a sve posle cekanja i uplate od 15. Januara ove 2005-te! Beotel, tel. 316-.... Pozdrav svima

Uputstvo koje daje Beotel ima jednu gresku (nisam siguran sta bese), pa je to potrebno prepraviti, a sto se tice brojeva telefona, drugar je pre nekoliko dana dobio signal na broj 618-xxx tako da nije obavezno da se broju doda dvojka ispred, pa tek onda da se pusti ADSL signal...
Provajder Beotel, brzina maximalna za njegov paket...

Mene samo zanima da li je problem samo sa Yubc-om u Zemunu ili i ostali cekaju? Malo mi je cudno da kod ostalih provajdera ,LJudi koji uplatili daleko posle mene vec uzivaju u carima ADSL-a , jel to neka protekcija u pitanju?
Ima 20 dana da sam uplatio i nista, a jos kao imam i ISDN pa ce gistro lakse da me prikace u telekomu.
Ima li jos neko da ceka ovoliko ili sam ja ostao negde na dnu fioke ???

Radi ko Blesavo

danas pusten signal kod beotela

radi 100 na sat !!!
512kb

Aj da malo ozivim ovu temu... :)

Uplatio sam ADSL kod Beocity-a 27.09.2006. i jos mi nije pusten signal... :wall:

Receno mi je da je instalirana sva oprema na centrali, dakle imam tech. mogucnosti...

Dakle, pretpostavljam da je problem do nedostatka portova???

Jel ima ovde neki insajder iz telekoma :) pa da mi kaze kad ce biti prosirenja ili sta vec?

U ugovoru sa Beocity-em pise da moraju pustiti signal najkasnije 15 radnih dana od potpisivanja, al` izgleda da se ( kao i uvek ) ovde nikakvi rokovi ne postuju...

Inace ja sam na 195-3** ( Zmajeve kule ) :D

U ugovoru sa Beocity-em pise da moraju pustiti signal najkasnije 15 radnih dana od potpisivanja
Mozes da trazis ponistenje ugovora i povratak para, jer su prekrsili ugovor. Valjda ce da ubace jos portova kada krene njihov (Telekom) adsl, ali je pitanje da li ce dati na koriscenje ostalim ISPovima.

Malopre me zvao ortak, kaze pustili mu ADSL, a lik uplatio pre 10 dana kod YUBC...
Ista je centrala kao ja, slicni brojevi, lik je 300 metara od mene...

Kako je sad on dobio a ja ne???

`ebem ti logiku...

Dal` je moguce da su ovi iz Beocity-a toliko nesposobni ili je su u pitanju vanzemaljci...

Vrh Dno