Šta je novo?

adsl u firmi

mikle

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Firma 40-tak ljudi,ima sbb internet konekciju (nije bilo drugih mogucnosti za neku normalnu cenu) 1mb download/1mb upload. S obzirom da je SBB poprilicno nestabilan a i njegov opseg javnih IP adresa je vec duze vreme na raznim black listama hocu da uvedem adsl. Interesuje me, koji provajder je se do sada pokazao najstabilnijim.
Hvala unapred.

Ja nemam iskustva, ali po pricama drugih, svi su manje-vise isti jer ADSL zavisi prvo od Telekoma...

cekaj malo, ti bi da promenis provajdera u firmi zato sto ne mozes da skidas filmove? :) koju cenu ti daje sbb za tih 1mbs?

Miroslav je napisao(la):
cekaj malo, ti bi da promenis provajdera u firmi zato sto ne mozes da skidas filmove? :) koju cenu ti daje sbb za tih 1mbs?

Nije mi bas jasan tvoj komentar na moje pitanje a takodje mislim i da je neprimeran ili u najmanju ruku neukusan .
Ne secam se da sam uopste spominjao filmove ili bilo sta tako. Mozda si nekad cuo da firma moze da ima mail, web ili bilo koji drugi server koji treba da bude online 24/7. Pa ako toj firmi internet provajder da 1Mb-tnu konekciju ali pritom ima ceste i duge prekide, pa jos pritom taj provajder ima opseg statickih IP adresa koje su na raznim black listama. jer ne registruje svoje korisnike vec deli adrese sakom i kapom... onda ce ti biti mozda malo jasnije.
Sbb konekcija (kad je ima) jeste oko 1Mb ali nije nikakvo resenje za kompaniju koja ima bilo kakav server koji treba da bude na netu.
Inace firma se nalazi na takvom mestu na kome ne moze da se instalira nista osim sbb-a i od skora adsl-a. Wireless konekcija nije moguca jer se okolo nalaze razne ambasade i vojni objekti koji ometaju signal.
Eto, nadam se da ti je sad malo jasnije zbog cega sam postavio pitanje o stabilnosti adsl konekcije kod nasih provajdera.

Glasam za Beotel,ja ga koristim ,doduse u kucnoj varijanti,
na forumu je veliki broj korisnika zadovoljan sa njima.

@mikle
Jeste, sad je jasnije ali dve stvari figuriraju kod ADSL-a.
- Stabilnost i brzina primarno zavise od Telekoma a ne provajdera i niko ti ne garantuje nista.

- Upload je 1/4 download-a i cesto pri obimnijem upload-u dolazi do pada DL. Koliko je to prihvatljivo za tvoju firmu?

Sto se provajdera tice, koliko vidim za Beotel i YUBC ima najvise pohvalnih reci. Tu su negde.

@ hejvule

pa ti si NEWCOMER, a ja Junior member, a duze si od mene 18meseci na ovom forumu- MA INTERNET JE CHUDO!!!!! zar NE?????

PS da nebudem off glas za Beotel mini adsl flat oko 28kbps konstantno sa izlivima brzine do 32kbps

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno