Šta je novo?

adsl u Beogradu

buky

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2004
Poena
619
Na pitanje zasto nije moguc ADSL i kada ce biti u telekomu sam dobio sledeci odgovor:

Info telekom to me

Поштовани корисниче,
у току је израда плана за централе које не подржавају ADSL. Тренутно нисмо у могућности да прецизирамо датум реализације.

Срдачан поздрав.

Ima li ko neke detaljnije podatke?
Ne mogu da verujem da toliko gnjave sa uvodjenjem ADSL. Kao nisu znali da ce biti veliko interesovanje! I kako to centrala ne podrzava ADSL? Broj mi je sedmocifren (397....). Pa satro su to digitalne centrale!
Skroz sam ogorcen!
Ne mogu ni kablovski net da uzmem jer u mojoj zgradi radi neki "divlji" operater koji ni ne zna da to moze a i bolje da cuti dok ga neko nije provalio!

Muka mi je vise kad cujem bzzz,kssss,bzzz.....!

Dokle ce bre vise u ovoj zemlji da se radi na divljaka zar ne postoji neki "organ" ( da ne kazem "ud") koji sve to regulise i nadgleda!
Mogu samo da zamislim koliko bi narod ovde a i drzava dobili masovnim uvodjenjem sirokopojasnog interneta.Pogledajte samo primer Rumunije. Skoro svaki miror je kod njih!

Ako neko zna bilo sta vise neka napise u stanju sam da uradim isto sto i Bili sa kucom!

Poslednja izmena:
Ako ti je sedmocifren broj, na 397* onda centrala podrzava adsl,
tj. treba da se instalira adsl oprema, to sto ti kazu "ne podrzava"
to u stvari znaci da nije instalirana oprema (DSLAM-ovi ako se ne varam)
za adsl. Moj primer ti je sedmocifreni broj 331* ali ni pcm-a ne mogu
ko covek da se otarasim , a na mojoj centrali se kao "gistro" testira
adsl2 oprema..... :p

buky,na istoj smo centrali,do skoro je meni bio broj 474...(sestocifren) i bio sam PCM a skoro je totalno promenjen u sedmocifreni 397.... i ja imam mogucnosti za adsl,ali fora je u tome sto sam sa beotelom potpisao ugovor jos 10.januara i rekli su mi da ce biti ok za nedelju-dve,medjutim do danas jos nista.pre neki dan kada sam kontaktirao tehn.podrsku rekli su mi da je na vozdovcu u toku prosirenje centrale i da ce biti za koji dan...dakle,imam modem,nalog,ostaje mi samo da cekam

Ja sam na Jerkovicu, i meni su rekli da nema mogucnosti za ADSL na mom broju.
Mora da su pola centrale namestili a pola nisu.
Strasno

Ovo pretpostavljam znaci nista jos 6 meseci, minimum!
Sve najgore o ljudima iz telekoma. Neprofesionalnost na delu. Brzi su k'o leptiri.

Voleo bih da se u ovoj zemlji kupci mogu nekako zastiti!

Pretpostavljam da radove obavljaju dva coveka koja idu po celom gradu i satiru se od posla. Odrade sta treba pa kad sve zavrse onda ta ista dva coveka testiraju vezu, i kontaju sta nije u redu! A ostalih xxx "inzenjera" u telekomu ladi ja.. uz kaficu. Zato traje toliko!

Napredak je spora rabota!

Pogotovu u Srbiji!

satiru se od posla? koliko sam ja cuo to je 2 min.posla po korisniku...
ps:GEOM-e samo ti poprckuj...videces ti za koji dan kad mi stigne...

Novi sampion formule Srpska Posla u kategoriji telekomunikacija je nas najbolji live mesRPSKInger njego velicanstvo puz. Ko razume ovo razume.

Hm, mozda im nedostaju inzejneri koji zele da rade. Ovi ostali mozda nemaju pojma o Aktuelno i Dalje u Srbskim Letnjikovcima tj. ADSL.

Za ovo prvo moram da kazem da je ) cenzura (
Videcu.

buky je napisao(la):
Ja sam na Jerkovicu, i meni su rekli da nema mogucnosti za ADSL na mom broju.
Mora da su pola centrale namestili a pola nisu.
Strasno

Ovo pretpostavljam znaci nista jos 6 meseci, minimum!
Sve najgore o ljudima iz telekoma. Neprofesionalnost na delu. Brzi su k'o leptiri.

Voleo bih da se u ovoj zemlji kupci mogu nekako zastiti!

Interesantno, ista lokacija, broj pocinje na 3973 i od samog pocetka uvodjenja ADSL-a u BG-u postoje tehnicke mogucnosti?

Loshe si srece :S:

Poz:wave:

Centrala Voždovac nema trenutno nijedan slobodan port, pa čak ni na ISDN-u. Čeka se proširenje, koje treba da bude za 10-ak dana odrađeno, ako je verovati Lelekomu.

I ja potpisao ugovor sa PTT-om pre 2 nedelje i javljaju mi pre 2 dana kako im je Telekom javio da nema slobodnih kapaciteta, smorio sam se, valjda ce uskoro biti novih DSLAM-ova ...
Inace, u pitanju je ISDN linija, Čukarica...

GEOM je napisao(la):
Novi sampion formule Srpska Posla u kategoriji telekomunikacija je nas najbolji live mesRPSKInger njego velicanstvo puz. Ko razume ovo razume.

Hm, mozda im nedostaju inzejneri koji zele da rade. Ovi ostali mozda nemaju pojma o Aktuelno i Dalje u Srbskim Letnjikovcima tj. ADSL.

Za ovo prvo moram da kazem da je ) cenzura (
Videcu.

Upravo to, njima fali strucan kadar koji te stvari treba da zavrsi, zato se sve i vuce tako sporo. Svi koji su iole valjali su zapalili za Ericsson devedesetih... :D

GEOM je napisao(la):
i
Vozdovac je 09.02. na redu. Pa mozda posle tih radova.

aj da cekamo i taj. 09.02. ...

mada u temi pise da se vozd.radi 8. i 9. ali cekamo...(mada je to info iz ADL-a)...Nadam se da ce se i Beotel tu umesati

Poslednja izmena:
zeljkoBU je napisao(la):
Nadam se da ce se i Beotel tu umesati

Izgleda da su te culi da nespamujem koga zanima neka pogleda OVDE.

Zar si sumnjao u moju informaciju? :D

Poslednja izmena:
videcemo...ja dok ne dobijem signal,ne verujem nista!

Upravo sam dobio mail od beotela. Kazu ljudi u toku je instaliranje adsl na centralama i cim telekom to zavrsi poslace mi mail .
Inace slao sam neobiju, ptt.net-u sezam-u i svi su rekli da nema mogucnosti na mom broju.
Znam da sve zavisi od telekoma, ali izgleda da neki provajderi vise nece ni da se cimaju sa ljudima koji se interesuju! Samo se beotel udostojio da mi posalje poruku sa pravim stanjem stvari.
Toliko o profesionalnosti provajdera kod nas!

I sad cekam!

I ja čekam, Dorćol centrala 3392-xxx, od marta prošle godine... I čekam... I čekam... I uvenuh čekajući... Pritom je ISDN linija... Blah...

ja sam poslao prijavu za adsl preko ptt a oni mi vec 10dana ni "a" nisu rekli "!

stanke, tek 10 dana?! Čekaj malo, mi od prošle godine smo pre tebe na redu :smoke:

ma daj nije moguce ?ja imam digitalnu centralu(isdn)..
kakvo je stanje vase tel. linije ?
ja sam cuo da se u principu ne ceka duze od nedelju dana a sto je najgore odgovorio mi je PTT da imam uslove sada pre 2minuta..kada sam ih cekao za to 10dana kakva li me sudbina ceka da dodju i instaliraju opremu ?

sto se moje linije tice,vec sam rekao,poslao sam pre nove godine beotelu da provere tehn.mogucnosti linije i kroj 2-3 dana sam dobio potvrdan odgovor.10. Januara sam otisao u njihovo predstavnistvo na vracaru i potpisao ugovor,dobio modem i spliter i receno mi je da ce telekom pustiti signal za 10-15 dana.Do danas jos nista...receno je da se sutra i prekosutra radovi na mojoj centrali(vozdovac 394xxxx) i to je to.Nadam se da ce za 48 sati biti sve ok

nista...posto do 16h od signala nije bilo nista nazvao sam beotel i lik iz tehn.podrske kaze da ne zna kada ce biti osposobljena centrala...
bruka i sramota!

Nazad
Vrh Dno