Šta je novo?

ADSL! Treca tura?

• Začetnik teme Začetnik teme soko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

soko

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
650
Ajde da vidimo zna li neko kada ce i na koje centrale biti instalirana ADSL oprema?

Bilo bi dobro da ostavimo ovaj thread samo za to. Vec hiljadu puta smo culi kako je telekom nesposoban, lazljiv, zao i pokvaren.
Znaci drzimo se teme!

Treca tura se i ne ocekuje pre septembra.

Eno cela karaburma je raskopana. Postavljaju kablove. Mislim da ce sigurno biti u septembru.

Zemun je takodje raskopan...uzduz i popreko....ako prekopaju Ugrinovacku ulicu, ocekujem da propadnemo kroz zemlju, jer su napravili kanal oko mog kraja 😡

Kroz moju ulicu su provukli 2 podebela opticka kabla, tako da ce i ovde verovatno rkenuti od septembra...

Evo kod mene u kraju su kopali proslog leta i jeseni, pa nas je zatrpao onaj sneg. Cim se otopio, nastavili su i postavili nove bandere i provukli i povezali zice. To je bilo pre par meseci, ali od tada nema niceg novog. Bandere jos uvek nisu povezane sa kucama i nisu u funkciji. Tako da ako tek sada kopaju kod vas, znajte da nema nista od toga jos sigurno godinu dana, kako zbog telekomove lenjosti i sporosti, tako zbog zime koja ce doci i po kojoj ne rade!
Ja napominjem da imam ADSL ali sam jedan od retkih koji u mom kraju ima broj na novoj centrali, pa mi se posrecilo, ali zato svi ostali mogu samo da sanjaju ADSL!

Kod mene su sve raskopali i promenili sve kablove prošlog leta. Da li treba shvatiti da je ta promena kablova ključna za mogućnost uvođenja ADSL-a? Do sada nisam video da je neko eksplicitno nešto rekao o tome.

Ma to menjanje kablova generalno (direktno) nema veze sa ADSLom... U tome je i cela poenta "popularnosti" ADSLa...

U Zemunu definitivno ima veze, jer zamenom kablova ce biti prosirena (zamenjena?!?) centrala, a samim tim i dodata mogucnost ADSL-a.

Jel zna neko sta se dogadja sa malom glupom montaznom cetralom "Gundulicev Venac"???????

Kao fora digitalna je ali ne moze adsl........uzas!!!

Zna li neko ista????

Bane® je napisao(la):
Ma to menjanje kablova generalno (direktno) nema veze sa ADSLom... U tome je i cela poenta "popularnosti" ADSLa...

E, a ti ako ne pocnes sa pametovanjem, nisi nista uradio.

Dakle, postojeca infrastruktura nema sanse da zadovolji standarde fixne telefonije a kamoli ADSL-a. Sve je prastaro, trulo i lose. Da pogledate samo bandere u nekim starijim krajevima Beograda. Cim padne malo kise, nema nista od price, jer se sve natopi vodom. O tome sta se nalazi ispod zemlje, da ne pricamo.

Sa druge strane, ako je negde provuceno 20-ak parica, sto je dosta za jedan mali kvart, a tu se za 30 godina doselilo jos 30 porodica, kapirate da Telekom ne moze da rodi parice. To se do sada resavalo PCM uredjajima gde se jedna izmucena parica deli na jos 4 i sve to na kraju ne lici ni na sta. (posebno za racunare)
Tako da, za sada je jedino resenje da se provuku novi kablovi a to iziskuje extremno mnogo resursa. Treba organizaovati i isplanirati posao (i kopanje kanala se projektuje), pa dobiti dozvole, pa izvesti radove, pa zatrpati, pa asfaltirati, provuci kablove posle, povezati ih na bandere, vezati kutije na bandere, povezati sahtove sa kutijama na banderama i na kraju, vezati bandere na kucu.
I sto je najgore, svaku ovu operaciju radi druga ekipa!

Dakle, bez provlacenja novih kablova, u ogromnoj meri nema ni ADSL-a jer skoro da nema nacina da ljudi na prastarim linijama ostvare kvalitetnu konekciju koja moze da zadovolji ADSL standarde!

*****ite vise sa tim kablovima i busotinama. Hoce li neko reci koje su to centrale konkretno koje cekaju adsl u trecoj turi.
Covek je lepo i precizno pitao, a vi o kopanju kanala 😉

*****ite vise sa tim kablovima i busotinama. Hoce li neko reci koje su to centrale konkretno koje cekaju adsl u trecoj turi.
Covek je lepo i precizno pitao, a vi o kopanju kanala

Svaka cast Marko slazem se sa tobom zna li neko ili ne zna niko?

U Zemunu je krenulo sigurno, barem znam za deo Karađorđevog trga (doduše broj je na Tošinom Bunaru) pa ako nekome znači...

Na Tošinom bunaru je već realizovano 100nak ADSL priključaka (info od službenika pošte koji to povezuje), ali nažalost ne i meni... 🙁

Jeste. Moja drugarica je kod tošinog bunara, tačnije kod hale sportova i pre desetak dana je dobila ADSL, istog dana kada je i podnela zahtev. :d

Jel ima nekih vesti za Vidikovac?
Pozdrav

A sta je sa Medakovicem tel:2472-xxx?Sto tu nema adsl?!

Nazad
Vrh Dno