Šta je novo?

ADSL SezamPro [problem oko disconnectovanja]

DojedenLeb

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poena
365
SezamPro imam preko godinu ipo i svo vreme kad skidam filmove se disconnect zadnjih mesec , dva se nije disconnect pa eo o5 pocelo ostavim da se skida kad se vratim pukla veza zavisi kad kako nekad kad ostavim posle 5 min se disconnect nekad 2h, nekad 4 :S Inace kablovi su mi sve dobro povezani i obarao sam system i o5 isto. Pitao sam ostale drugove u sezam kazu njima nema da se disconnect :| Inace samo se disconnect kad se skida...Molim za pomoc ako neko zna ?:|

isti problem...veoma retko ali se desava

Kad smo kod sezama zanimam me kolki vam je max dl meni je na paketu 1mbps sa modemom 108kb ima li ko veci dl sa tim paketom??? :)

Poslednja izmena:
Meni na telekomu u poslednje vreme stalno puca veza...recimo 30-40 puta dnevno, mozda i vise. :(

SezamPro imam preko godinu ipo i svo vreme kad skidam filmove se disconnect zadnjih mesec , dva se nije disconnect pa eo o5 pocelo ostavim da se skida kad se vratim pukla veza zavisi kad kako nekad kad ostavim posle 5 min se disconnect nekad 2h, nekad 4 :S Inace kablovi su mi sve dobro povezani i obarao sam system i o5 isto. Pitao sam ostale drugove u sezam kazu njima nema da se disconnect :| Inace samo se disconnect kad se skida...Molim za pomoc ako neko zna ?:|

Predpostavljam da koristis USB modem koji sezam daje svim svojim korsnicima. Problem verovatno lezi u njemu. Takodje koristim ADSL preko sezama i dok sam koristio njihov modem imao sam iste probleme (cesta diskonektovanja bez obzira da li nesto skidam ili ne, nekad je radilo dobro po ceo dan bez diskonektovanja a nekad se desavalo po par puta u sat vremena). Pocetkom godine sam uzeo TP Link 8810 ADSL modem zbog umrezavanja dva racunara i deljenja neta i od tada ovaj problem je izcezao. Desava se mozda jednom u mesec dana da modem pobrljavi i izgubi konekciju ali ga ponovno gasenje i ukljucivanje dovodi u normalan rad. Tako da je verovatno problem USB modem. Ako mozes, najbolje bi bilo da probas sa nekim drugim modemom, probaj da pozajmis od nekog pa ako radi OK, znaces u cemu je problem.

Predpostavljam da koristis USB modem koji sezam daje svim svojim korsnicima. Problem verovatno lezi u njemu. Takodje koristim ADSL preko sezama i dok sam koristio njihov modem imao sam iste probleme (cesta diskonektovanja bez obzira da li nesto skidam ili ne, nekad je radilo dobro po ceo dan bez diskonektovanja a nekad se desavalo po par puta u sat vremena). Pocetkom godine sam uzeo TP Link 8810 ADSL modem zbog umrezavanja dva racunara i deljenja neta i od tada ovaj problem je izcezao. Desava se mozda jednom u mesec dana da modem pobrljavi i izgubi konekciju ali ga ponovno gasenje i ukljucivanje dovodi u normalan rad. Tako da je verovatno problem USB modem. Ako mozes, najbolje bi bilo da probas sa nekim drugim modemom, probaj da pozajmis od nekog pa ako radi OK, znaces u cemu je problem.

Ma meni znaci nema nikad dok sam uz komp dok radim nesto ili pikam igrice znaci nikad ali kad se skida uvek OMG :|..Kazu mi ostali drugovi njima kao nema sad ne bih znao da li lazu ili ne :p Da li je moguce zbog toga sto mi je komp star mnogo imam ga preko 8 god lol xD
btw : ja sam bio umrezavao na ovom defoult modemu preko etharnet kartica x)

Poslednja izmena:
rešenje za sezama je da odmah kupite ruter. ja sam imao raznih sra... sa usb modemom dok nisam platio za ruter. od tada već dve godine nijedan problem. brzina je 104-110 kod mene, ali danas su imali neku blokadu, nisam mogao na benchforum skoro čitav dan a torrenti su samo stajali u mestu.
nije hteo da se konektuje sa tracker-ima.

rešenje za sezama je da odmah kupite ruter. ja sam imao raznih sra... sa usb modemom dok nisam platio za ruter. od tada već dve godine nijedan problem. brzina je 104-110 kod mene, ali danas su imali neku blokadu, nisam mogao na benchforum skoro čitav dan a torrenti su samo stajali u mestu.
nije hteo da se konektuje sa tracker-ima.

Kod mene se takodje jedno vreme diskonektovao i to veoma cesto i odjednom prestalo da se desava (a nista nisam dirao, koristim sezamov modem), sto se tice brzine na 4mbps privatni tracker brzina do 420kb

e *** mene sad ruter *****ava, ostavim nešto da se skida dođem do kompa posle par sati i vidim da ne ide down a sličica za internet u tray-u sa trouglom, na ruteru sve normalno. isključim iz struje i sačekam 5-10 sekundi, ubodem u struju i čim se konektuje sve radi kako treba. i tako već 2 dana po par puta dnevno. jel to do rutera ili do sezama? mislim jel ima neko sa ruterom u NS-u a da ima sličan problem?

Ista stvar. Preko 2 godine koristim Sezam ADSL Flat i povremeno bez ikakvog razloga veza puca. Inace sad uplacujem paket od 1Mb i max. DL je 107kb.

Znate sta? I ja imam tih problema vec 2 nedelje, ali me nista ne cudi. Struja nestaje kad hoce, voda isto, telefoni isto, obaveza je samo da se plate racuni, kvalitet je nebitan! 2 nedelje zovem Telekom da vide kvar posto su iz Sezama rekli da je linija u pitanju i nista. Do 2012 ce doci sigurno. :D

Zvao sam sezam i rekli su mi da telekomov link pravi problem i da bi trebalo da bude popravljeno do petka...

Pocelo je ovo da mi se desava u poslednja mozda dva meseca... Barem jedno dnevno mi pukne veza. Jel se desava jos nekom?

Zamenite svoje usb modeme za TP link jednoportne rutere u najblizoj SezamPro ispostavi i eto resenja, to se nenaplacuje.

Zamenite svoje usb modeme za TP link jednoportne rutere u najblizoj SezamPro ispostavi i eto resenja, to se nenaplacuje.

Zamenio sam pre par meseci, ali nisam dobio TP link vec neki Planet ili kako se vec zove.. i ne, nije bilo besplatno, vec 1300 dinara, a kod njih sam vec 6 godina..

Posto su me pre, koliko se secam, nesto vise od 6 meseci prebacili na njihov D@H cim su to prebacili dobio sam TP link wifi 4 port ruter. Od tada do sada ga nisam ni ugasio. Podizao sam paket jednom i to pre dve-tri nedelje sa 1 mbit na 2,5 mbit (za istu cenu) i uvek je DL isao punom brzinom.

Ne znam za ostale ali ja sam njihovom uslugom i tehnickom sluzbom prezadovoljan. :)

Zamenio sam pre par meseci, ali nisam dobio TP link vec neki Planet ili kako se vec zove.. i ne, nije bilo besplatno, vec 1300 dinara, a kod njih sam vec 6 godina..

Kakav *****, neverovatno!

Mada, ni meni nisu sami dali... Kada mi je zatrebao wirelles, kupio sam wirelles ruter, ali naravno, to nije moglo da radi sa starim modemom. Pa sam okrenuo tehnicku podrsku, i odmah mi je rekao evo upisao sam u sistem, donesite sutra vas modem i dobicete novi ruter.

I tada sam dobio TP-Link TD-8816, besplatno naravno. Ima mozda par meseci...

Da, 4-portni je, nisam pomenuo..

Ali opet, moglo je nesto na vernost bez doplate... Ipak novi korisnici dobijaju Wireless ruter besplatno ako se ne varam.

Nego, nikom se ne desavaju ova diskonektovanja skoro svaki dan?

Probacu definitivno.. ali nesto mi smrdi da nece moci bez neke doplate.

Vrh Dno