Šta je novo?

ADSL ruter

buky

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2004
Poena
619
Tražio sam po sajtu ali ništa konkretno nema. Treba da ugradim čoveku wireless ADSL ruter anex A(običan telefon). Koristiće se za kućnu upotrebu, 3+2 kompa i nekih 10 m najdalje od rutera kroz kućne zidove.
Gledam sad na pcberzi ima

Linksys AG241, Router/Gateway ADSL2 with 4-Port Switch Annex A 90.00e

Edimax ADSL/ADSL2+/Wireless-AP/4-port routerAR-7064G+, AnnexA, WAN/LAN, WiFi 54Mbps 802.11b/g, 4-port 100/10Mbps switch za 105e

Router Pheenet BIG-304CA 1 Wan + 4 LAN Switch + ADSL modem 59.19

Dajte neki predlog ako imate ili neko iskustvo sa pomenutim uredjajima, i recite gde ima da se kupi i za koliko. Valjalo bi mi da imam 2-3 cenovne varijante.

Hvala unapred

Linksys AG241 nema wireless. Uzmi WAG200G koji je oko 9000 din. Iako ne mogu da kažem da imam iskustva sa tim modelom, posedujem WAG54GS i mogu da ti kažem da je to ubedljivo najbolji uređaj koji sam probao. Probao sam prvo ono s**** od sezamovog conexant rutera, pa DSL-G604T koji je bio znatno bolji i stabilniji, ali ne kao Linksys i na kraju WAG54GS koji je vrhunski uređaj. Tako da za njega sve preporuke ako cena nije problem.

Uzeo WAG200G, čoveče, ovo radi kao sat.
Dakle, signal probija (bez značajnijeg slabljenja) kroz 2 cigla zida (debljine oko 30-ak cm) na udaljenost od oko 10 m, sa onom maleckom antenicom.
E, to se zove kvalitet.
Cena: ***a, 125 evra.

Tek ćeš da vidiš koliko je to dobar uređaj,)

Iskreno plašio sam se da ga preporučim jer nisam bio 100% siguran u snagu wireless dela, ali zato sve ostalo otkida. Moj WAG54GS radi već oko 7 meseci sa 3-4 kompjutera na njemu od kojih jedan radi 24h dnevno sa p2p. Ogroman broj konekcija. I za tih 7 meseci NI JEDNOM nije blokirao:D

D-Link DSL-G604T se blokirao oko jednom mešečno, što je posle Conexanta bilo odlično:), ali je imao problem sa wireless delom. Na svakih nedelju dana je jednostavno odbijao da radi sa wireless klijentima dok se ne resetuje. Konekcija postoji, preko kabla radi odlično ali nema protoka na wireless-u:trust:

Znam da je cena malo veća, ali mislim da nećeš zažaliti;)

Poslednja izmena:
Cao, posto vidim da imas ovaj ruter da li mogu da te zamolim za malu pomoc. Naime pre par dana sam bio poslovno u Londonu i kupio sam ga za neverovatnih 30 funti (45 evra), medjutim nikako da ga podesim.

Imam ADSL kod sezama stavio sam opcije:

Encupsulation: RFC 2364 PPPoA
Multiplexing: VC
Qos type: UBR

Autodetect: disable
VPI: 8
VCI:35
moj uzer i sifru,
Keep Alive
Mtu: Manual
Size:1448

ostalo je vezano za mrezu i mislim da nema nikakve veze sa ADSL.

Kada prikljucim tel kabal, zasvetli DSL lamipica ali se interent lampica nikako ne pali. Kada sam zavao tehnicku pomoc (koji su skroz bili ne ljubazni, kao niuje nas problem, to je vas ruter sami ga namestite) u parametrima koji su izdihitrali rekli su mi da izaberem PPPoE- kod ove opcije interent lapmpica svetli crveno.

Da li mozes da mi kazes tvoja setovanja?

Unapred Hvala

P.S. poslao sam ti istu poruku i na P.M. pa ste pre vidis

Linksys AG241 nema wireless. Uzmi WAG200G koji je oko 9000 din. Iako ne mogu da kažem da imam iskustva sa tim modelom, posedujem WAG54GS i mogu da ti kažem da je to ubedljivo najbolji uređaj koji sam probao. Probao sam prvo ono s**** od sezamovog conexant rutera, pa DSL-G604T koji je bio znatno bolji i stabilniji, ali ne kao Linksys i na kraju WAG54GS koji je vrhunski uređaj. Tako da za njega sve preporuke ako cena nije problem.

Evo su moja setovanja:

Encupsulation: RFC 2516 PPPoE
Multiplexing: LLC

moj uzer i šifru - Uzmi u obzir da je user: user@sezampro - bez .yu
Keep Alive

*Prvo sam video ovde;)

A na kojoj si centrali?

Znam da je malo glupo pitanje :) ali odakle ti ova setovanja, jesu li ti oni izdiktirali ili si ti nesto budzio?

I jos jedno koliko prodje od trenutka kada upalis ruter (mada predpostavljam da je non stop ukljucen, ali ako se secas) kad isvetli sta treba da se upali lampica za interent.

Puno hvala, javljam sta sam uradio

BTW
gde si kupio ruter?

Evo su moja setovanja:

Encupsulation: RFC 2516 PPPoE
Multiplexing: LLC

moj uzer i šifru - Uzmi u obzir da je user: user@sezampro - bez .yu
Keep Alive

*Prvo sam video ovde;)

Centrala Novi Beograd

Pa ne sećam se baš odakle mi ti parametri:S: Koristim ih još od kada je promenjena enkapsulacija sa PPPoA na PPPoE. Moguće da su mi poslali parametre u tom obaveštenju, ali nemam više taj mail (davno je bilo). Da ti pravo kažem i ne razmišljam nešto preterano o njima. Znam da je definitivno u pitanju PPPoE, ostalo sam možda i probao. Treba ti 2 minuta da ih isprobaš.

Od paljenja rutera (i meni ponekad nestane struja:mad: ) do konekcije na internet prođe oko 30 sekundi.

Uzeo sam ga u Imtelu.

Hvala puno, proradio je iz prve. Ovi iz sezama su maksimalni paceri, nisu znali ni da izdiktiraju parametre kako treba.

Jos jedno hvala care

Nazad
Vrh Dno