Šta je novo?

ADSL ruter-problem

Mirko2511

Poštovan
Učlanjen(a)
14.10.2014
Poena
54
Eto dodjoh i ja da zatrazim pomoc od malo strucnijih lica nego sto sam ja,jer vise nemam ideju sta da radim.
Naime imam ADSL internet,sa njihovog rutera sam mreznim kablovima razvukao net na 3 racunara,i na jos jedan ruter koji sam kupio,i od njega razbacao na jos 2 uredjaja,koja povremeno koristim.
ALi desava mi se cudna stvar na svim uredjajima,tako da pretpostavljam da je do rutera kvar,
Naime svaki minut ili dva pukne veza na par sekundi,menjao sam kablove,isto se desava,na svim portovima.
Udjem u CMD pustim konstantan ping na 8.8.8.8 i ide lepo ping jedno 100 izvestaja pa onda 4 pokazuje replay timed out,tad pukne veza pa se opet ukovca.
Da li iko zna sta bi mogao biti problem i da li to podleze reklamacijama u telekomu?
Hvala u napred. Pozdrav.

Najjednostavnije,prijavi kvar i proverice da li je kod njih. Ako nije,doci ce kuci da ti provere instalacije. Ako nije ni to,zamenice ti ruter... Itd... Tako su meni,i bio je problem u ruteru,ali nije kao tvoj.

Proveri parametre rutera. Može da se desi da ruter izgubi zadate parametre tj. da se resetuje na fabričke vrednosti i da ti zbog toga puca veza. Baš to se meni desilo ovih dana. Ukucao sam ponovo vrednosti koje sam dobio od svog provajdera i veza više nije pucala.

Proveri parametre rutera. Može da se desi da ruter izgubi zadate parametre tj. da se resetuje na fabričke vrednosti i da ti zbog toga puca veza. Baš to se meni desilo ovih dana. Ukucao sam ponovo vrednosti koje sam dobio od svog provajdera i veza više nije pucala.
Ali ja nikakve vrednosti nisam dobio od njih,ruter je jednostavno ukljucen u struju,vezan za racunar,racunar po defaultu izkonfigurise mrezu i on funkcionise.
Prijavicu kvar pa cu da vidim.

Izmena:/ Zvao sam da prijavim kvar i ispostavilo se da je zapravo pola opstine u istom problemu kao i ja,i da se radi vec danima na otklanjanju smetnji,koje se sire oblastima.

Poslednja izmena:
Vrh Dno