Šta je novo?

ADSL - proširenja centrala?

vamosalaplaya

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
630
Kako saznati kada Telekom planira proširenja na centralama? Konkretno, centrala Žarkovo je proširivana sredinom oktobra 2008. a već početkom decembra kada sam se prijavio za adsl odgovoreno mi je da na mojoj centrali više nema slobodnih portova. Za alternative za brži net na mojoj trenutnoj lokaciji ne znam, kablovska je Alzovedjo, koja ne nudi net ni u najavi... :wall:

Uglavnom, nikako. Telekom ni sam ne zna sta ce i kada raditi.
Zato i jesu to sto jesu ;)

Poslednja izmena:
Postoji jedan plan prosirenja za prvi kvartal 2009. godine:

hxxp://www.exyuteam.org/showpost.php?p=108303&postcount=109

Da li i koliko se Telekom drzi toga - to ne znam.... U svakom slucaju mozemo da uporedimo tabelu sa desavanjima na terenu ;) Po ovoj tabeli centrala Zarkovo je planirana za kraj januara 2009. i ocigledno se kasni.... Mada, cim je na spisku verujem da neces jos dugo cekati na prosirenje.....

Poslednja izmena:
Hvala. Kad vidim po sajtovima provajdera vesti gde sve po Srbiji uvode, smrkne mi se... Zabole ih za potražnju...

Чек чек, шта ти то значи "заболе их за потражњу"?! Мислиш да по тим местима где уводе нема потражње? На основу чега си дошао до таквог закључка?
Нпр. мени је један регионални директор у "Телекому" својевремено изјавио како су га људи из Београда критиковали што је уводио ADSL по руралним областима уместо што, пази сад, није чувао ту опрему за проширење по градским зонама онога тренутка када се укаже потреба (пошто су у том тренутку имали слободних портова по градовима). А да, продао је већину прикључака по селима, и то сада доноси профит.
Пошто се и бавим телекомуникацијама, мени лично је увек било драже када повежем неку селендру, него да проширујем мрежу у граду.

ima li neko informaciju možda hoće li u skorije vreme biti ADSL u Čurugu?

... није чувао ту опрему за проширење по градским зонама онога тренутка када се укаже потреба...

23.10.2008.
Izvršeno je proširenje ADSL kapaciteta na centrali Žarkovo (mrežna grupa 011).

7.12.2008.
Tražio sam proveru tehničkih mogućnosti - nije bilo portova...

Moj zaključak: velika je potražnja. Ko ti drma kavez? :D

Ti si jos i dobar ja sam na karaburmi cekao 1 god i 5 meseci. I na kraju sam uzeo Cable jer mi dojadilo da cekam.

u veterniku bar 100 ljudi čeka portove, a u suseku uvode adsl gde je Ei tv još uvek najveće dostignuće tehnike.

Nazad
Vrh Dno