Šta je novo?

ADSL prikljucak

-j1ggy-

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2007
Poena
365
Ovako stoje stvari,
Prijavih se za Telekom ADSL preko cenjenog im sajta, i dobih poruku da odem po modem itd. Ali, postoji jedan problem. Prikljucak ne glasi na moje ime.:(
E, sad, recimo da sam podstanar u tom stanu (sto nisam, ali to je ne bitno), znam da nije problem da dobijem ADSL ako sam podneo zahtev na svoje ime. Ali sta se desava u ovom slucaju?! Trebao bih da odem u ponedeljak do njih, pa ne bih da ispadnem *****!:d
Ako se neki pitaju sto prvo nisam pitao, pa onda podnosio zahtev, bio sam na EUnet ADSL i nisam imao tu problematiku. 'Fala na razumevanju.

EDIT:
Ovo stoji na njihovom sajtu u FAQ:
"Da li mogu dobiti Telekom ADSL ako sam podstanar?
Klijenti koji su podstanari mogu , ako žele, da koriste Telekom ADSL usluge ukoliko imaju lično potpisan ugovor o korišćenju Telekom ADSL usluga"

'Fala Bogu da sam ja korisnik ako potpisem ugovor! Mozda ja ne razumem sta im to znaci?!

Poslednja izmena:
To mi je manje-vise jasno. Nego, moj pravi problem lezi u prvom delu posta. Dakle, da li ja mogu da odem da potpisem ugovor i uzmem modem ako sam podneo zahtev preko sajta Telekoma?!

Naravno da mozes i uopste nije bitno da li si vlasnik prikljucka ili ne. Meni je recimo tel. preko caleta a adsl je na moje ime, rezultat, stizu odvojeni racuni za tel i adsl. Samo ponesi licnu kartu i to je to.
U pocetku su cimali da moras biti vlasnik prikljucka, ali ne vise.
Pozz

Niste lepo razumeli dečka. Ti si podneo zahtev preko sajta telekoma, pri čemu je zahtev direktno evidentiran kao da je podnet od strane vlasnika priključka. Jedino kako možeš da podneseš zahtev na svoje ime ako si podstanar je ako odeš u neki od korisničkih centra Telekoma i tamo podneseš zahtev na svoje ime, a na tuđ broj telefona. Sigurno ti neće dozvoliti da potpišeš ugovor ako je zahtev podnet na drugo ime. Kada odeš tamo sutra traži im da ti prekinu taj zahtev i da evidentiraju nov na tvoje ime.

To mi je manje-vise jasno. Nego, moj pravi problem lezi u prvom delu posta. Dakle, da li ja mogu da odem da potpisem ugovor i uzmem modem ako sam podneo zahtev preko sajta Telekoma?!

Mocices da potpises ugovor samo ako uz svoju licnu kartu poneses i fotokopiju licne karte vlasnika telefonskog prikljucka (to je njima kao neki dokaz da je vlasnik prikljucka obavesten o tvom zahtevu za adsl i da je saglasan sa njegovim uvodjenjem)a ugovor za adsl mozes otvoriti na svoje ime ali bez licne karte vlasnika prikljucka ti nece dati da potpises ugovor.
Tako je bar bilo u mom slucaju.

Poslednja izmena:
Stos je u sledecem. Kada podnosis zahtev i kada treba da ti svakog meseca ubuduce uzimaju pare , veoma su fleksibilni i popustljivi. Sve moze.

Kada jednog dana odlucis da raskines ugovor, ukljucuje se birokratija i tada ce ti trebati i vlasnik licno verovatno i njegova tetka. :wall:

Možeš bez problema.Račun će da glasi na tvoje ime.Neće moći objedinjen na račun od žice jer nisi vlasnik te žice.

Mi, Srbi, smo maheri za "sve moze". To su temelji naseg drustva. Tako da sam pretpostavio da moze da ode i moj komsija i meni uvede ADSL zato sto ga nerviram, pa hoce da mi izbije novac iz dzepa.
Hvala svima na odgovorima. Sutra idem kod njih pa cu vam javiti kako je ispalo.

Kao sto sam obecao, da vas obavestim o ishodu danasnje posete Lelekomu. Mozda ce nekom koristiti.
Dakle, ako ste podstanari, zivite u tetkinom stanu a ona je u Kanadi, zivite u babinom stanu koja je nepokretna itd. a tel. prikljucak glasi na njihovo ime NE MOZETE podneti zahtev za ADSL preko sajta, jer se u tom slucaju sve vodi na vlasnika prikljucka.
MOZETE podneti zahtev licno u korisnickim centrima ili na tel. 9813 gde treba da navedete da prikljucak ne glasi na vase ime.
E sad, ako ipak podnesete zahtev preko sajta, a niste vlasnici prikljucka, morate otici u korisnicki centar i stornirati prijavu na taj zahtev a oni ce je obraditi u toku tog dana. I zatim se prijaviti na jedan od dva gore navedena nacina. Sto sam i ja morao. Ali ne mojom greskom. Boli njih uvce (naravno) sto sam ja dobio informaciju u internet call centru da to moze preko sajta.:wall::whip::mad:

Rekoh ja tako u mom postu, jer sam imao istu situaciju. Sa srećom u dobijanju adsl-a što pre. :)

Ja sam se prijavio preko sajta jednog dana, i onda sam sledećeg dana zvao njih da vidim kako je to evidentirano i rekli su mi da je na vlasnika broja, na šta sam ja odmah otišao u korisnički centar i stornirali su taj zahtev i podneli na moje ime, pa sam nakon 5-6 dana dobio ADSL.

'Fala na informaciji. Kod mene je malko drugacije jer sam ja vec dobio obavestenje da odem po modem. No, bice to za par dana.
Inace, kada sam podneo zahtev na sajtu (ponedeljak, pre podne), vec sutradan su mi javili da dodjem po opremu.

Nazad
Vrh Dno