Šta je novo?

ADSL preko ISDN-a i mikrofilter

Dandy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
985
Bio sam pre neki dan kod drugarice i žalila mi se kako joj se prekida net kada joj pozvoni telefon. Naravno, to je tipičan simptom nedostatka splitera/mikrofiltera ispred telefona i očigledno je potrebno da nabavi spliter ili mikrofilter ispred tog aparata. E sada... pošto nemam iskustva sa ADSL-om preko ISDN linije, interesuje me da li su mikrofilteri identični kao za POTS ili se u nečemu razlikuju?

Drugachiji su.
Treba joj filter za ISDN liniju.

Tnx, to me je interesovalo :wave:

Cek malo. Zar nije sa modemom/ruterom dobila spliter od provajdera, moralo je da jeste, ne verujem da ijedan provajder izdaje opremu bez splitera. Za isdn treba samo jedan jedini spliter koji ide na dolaznu liniju ispred intracom-a. Ako je spliter koji je dobila od provajdera neispravan nek ga zameni, jeste da isdn spliter nije skup ali zasto kupovati kad provajder treba besplatno da ti obezbedi ispravan spliter.
Ako vec zelite da kupujete, da razlikuju se, morate uzeti anex B ( ISDN ) spliter, mada ima i combo splitera koji rade i na POTS i na ISDN linijama.

Kod nje koliko sam video nema nikakvih splitera, kablovi idu direktno iz zida u kome je utičnica sa tri konektora. Jedan kabl ide u ADSL modem, koji je vezan za WiFi AP preko koga ona ide na net laptopom, drugi u telefon, a treći u fax. Ima odvojene brojeve za telefon i fax, a uopšte mi nije jasno kako je ovo vezano na ovaj način (kaže da je dolazio momak da namesti ADSL, inače je kod Eunet-a), a imam vrlo ograničeno iskustvo sa ISDN-om.

A gde je intrakom u toj prici, jel u nekoj drugoj prostoriji, verovatno je spliter tu negde.

Kod isdn-a dolazna linija ide na spliter , sa splitera jedan kabl na intrakom sa kojeg dalje idu telefoni/fax-evi, drugi na adsl ruter. Kako si opisao deluje mi da je intrakom u drugoj prostoriji i da je to tamo razdeljeno i odgovarajuci kablovi sprovedeni do te uticnice.

Evo prve slike koju sam izguglao kako to treba da bude povezano

http://www.gts.sk/upload/images/splitter_isdn_scheme_660h.jpg

Jel taj "momak" koji je povezivao iz Eunet-a ili je neko drugi dolazio. Ako jeste ne sumnjam da je povezano ok, samo je moguce spliter neispravan, nek ga zameni. Uostalom nek pozove njihovu podrsku, mozda i nije to u pitanju.

Poslednja izmena:
Ne znam, to se sada i ja pitam. Imao sam vrlo ograničeno vreme da snimim situaciju, moraću opet da svratim do nje da pogledam.

Vrh Dno