Šta je novo?

ADSL, počeli problemi...

Sasa_NS

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2005
Poena
319
Danas me ceo dan smara sledeće: čim zastanem pri surfovanju duže od minut na nekoj strani (da nešto pročitam), veza mi se "blokira", odnosno neće ništa dalje da se učitava...
Prekinem konekciju, konektujem se ponovo i sve leti - dok opet malo ne zastanem. Sledi prekid, povezivanje, surf pa u krug...

Koji mu je đavo? Da li je to do provajdera ili do mene (Sezam, modem Conexant, sve radilo do sada kao treba...)?

Kasno je da zovem podršku, ima li neko rešenje?

Hm...i ja imam isti problem, s tim da sam ja tek od danas na ADSLu (Centrala Satelit, Sezam). Ako te dobro razumijem, tek danas si iskusio te probleme, odnosno, do sada si imao permanentnu vezu bez pucanja ?

Na istoj smo centrali i kod istog provajdera. Znači, nemam samo ja probleme...

To sam primetio juče popodne (pre toga je sve O.K radilo) kada sam došao sa posla, a zezalo je i posle ponoći...

Trenutno sam ponovo na poslu pa ne znam da li se šta promenilo (nosim lap sa sobom, pa ne mogu ni da pitam ukućane)...

Nema druge nego se cimati sa podrškom. Uradiću to čim dođem kući - ako veza i dalje ne valja...

Pretpostavio sam da smo obojica u istom rejonu (identicne stvari se desavaju). Fazon je u tome sto ako stavis da ti se nesto downloaduje, veza najnormalnije radi. Sinoc dok sam surfovao, stalno je gubio protok, pa je bilo nephodno rekonektovanje skoro svaki put kada citam sledecu duzu stranicu na forumu. Medjutim, kada sam aktivirao download preko torrent-a, nije nijednom pukao i radio je citavu noc do podne (sto znaci da net fercera besprijekorno, torrent je vukao sa konstantnih 75-80KB/s , 768kbit konekcija, a upload 18kb). Kao da imaju neki idle timer koji prekine protok ukoliko si neaktivan (najveci stos je sto je konekcija KAO i dalje aktivna ali protoka nema) . Danas ista stvar. Pokusaj i ti stos sa downloadom.

Ono sto je zanimljivo jeste da se ova desavanja poklapaju sa mojim prikljucenjem fiksne linije jucer (nisam imao dva dana telefona uopste):

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=840919#post840919

Prikljucenje na DSLAM (ADSL) je po mojoj pretpostavci izvedeno dva dana ranije, kada su mi zeznuli telefoniju. Raspitacu se u sezamu, ali cisto sumnjam da oni nesto mogu da urade, jer sve ukazuje da su ovi iz telekoma zeznuli stvar. Eventualno da cimaju tehnicare telekoma da pogledaju do cega je.

Ali odakle sad to odjednom, ja sam otprilike nedelju dana na ADSL-u i do sada je sve bilo najnormalnije?:wall:

Meni konekcija treba za najobičniji surf, download veoma retko...

Ako je to zaista tako (verovatno si u pravu), onda jedino da se napravi neki programčić (ne znam kako se to tačno zove) da im šalje stalno par kb i tako ih prevari da ne prekidaju protok...

Imao sam tako nešto dok sam bio na dial-up-u kod Blueneta. I oni su imali takav neki idle timer koji čak prekida telefonsku vezu ako si iole duže neaktivan... Taj programčić me rešio muka.

Zna li neko to da napravi (napiše)? Ne znam da li sam to negde sačuvao, moguće je da bi funkcionisao i u ovom slučaju...

Pa j...š ADSL ako na svaki minut moram da prekidam konekciju i ponovo se povezujem!:mad:

Edit: Evo, našao sam u ovoj temi nekoliko rešenja problema kod pomenutog Blueneta, probaću to večeras kada dođem kući, možda bude funkcionisalo i kod ADSL veze:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=78325&highlight=Bluenet

Posebno mi se dopada ovaj Stay Live programčić. I tu se pominje da je za dial-up, ali moguće je da radi i uz ADSL (možda postoji i nešto drugo specijalno za tu svrhu)...

Poslednja izmena:
Sasa_NS je napisao(la):
Koji mu je đavo? Da li je to do provajdera ili do mene (Sezam, modem Conexant, sve radilo do sada kao treba...)?

Ja sam takodje na Sezamu, centrala Santic (Liman 3), nemam nikakvih problema!!! :cigar:

Bice da su tebi nesto zeznuli kad su prikljucivali diviner-a!:d :d :d

:mad:

Samo da saznam gde se nalazi ta centrala na Satelitu, otići ću sam da popravim stvar...:smash: :whip:

Ja bas hteo da otvorim temu o ovome :)
Ja sam na neobee i isti problem :mad:
S'tim sto mi i http osciluje konstantno kada skidam...Veza se prekida na Icq-u i MSN-u...Valjda ce se srediti uskoro ili da se polako vracamo na dial-up :D

P.S.Zivim na telepu(iza Minakve)...

Poslednja izmena:
Šta je ovo, neka novosadska ADSL epidemija?

Sada je izgleda prešla i na druge provajdere. Ili se neko u Telekomu igra našim živcima?:mad:

Ivande, radi li ti još uvek dobro veza?:d :d

Edit: Hypnotic, svi smo izgleda na istoj centrali pa zato mučimo istu boljku... I ti si blizu, samo s druge strane pijace...

Poslednja izmena:
@Sasa_NS
Mislim da ovi nesposobni iz telekoma to nikada nece ni srediti...
Nasa centrala je kod Vrsacke ako se ne varam?

Jel zna neko broj telefona na koji se mogu prijavljivati kvarovi na ADSL-u,a da ne dobijem odgovor tipa: modem ne valja,provajder ne valja itd. ,vec da neko stvarno hoce da izadje na teren...Meni u neobee-u rekli reinstaliraj modem pa ako opet bude isto dodji po novi modem :zgran: .Ne vredi im govoriti da svi na ovoj centrali imamo problem...

Procitaj moj komentar ostavljen u linku gore, pa ces shvatiti da ne vrijedi ni sa ovima iz telekoma govoriti. Sad zasad preko vikenda se moramo strpiti. Do tada, meni posao radi tako sto drzim stalno nesto u downloadu pri malim brzinama, tipa 5kb/s (barem nije tesko naci sta ce da se skida :) ). Pokusajte i vi isto, i javite da li vam pri dugotrajnom downloadu veza puca (meni ne, i sve radi odlicno, dok nesto downloadujem u pozadini).

Sasa_NS je napisao(la):
Ivande, radi li ti još uvek dobro veza?:d :d

Radi, radi, da kucnem u modem! :D

Bice da je to do telekoma i vase centrale, tesko vama. :wall:

Isti problem imam i ja vec nedelju dana, chudo da nisam video ovah thread :)
Neobee, centrala satelit (valjda, pojma nemam, broj je 401***), poslao sam im mail malopre, ali nisam napomenuo da sam na ovoj centrali. Valjda ce skontati oni to po usernameu, imaju sigurno u bazi? :)

Ukljuchio sam thunderbird i namestio da proverava mail na svaki minut :)

A inache mi ne rade ni IRC ni yahoo messenger !!! (mada ovo samo vecheras, proteklih nedelju dana su radili...)
Grrrrrrrrr!

Ja sam imao isti problem i rečeno mi je da je uzrok neispravna ploča u centrali. Ploču nisu zamenili jer je i onako bilo predviđeno da sve ide na PPPoE i stvar je postala skoro neizdrživa. Kad je uključen PPPoE i ti problemi su sasvim nestali. Dakle, pritiskajte provajdere da pritisnu Telekom.

delacroix je napisao(la):
Ovde vec jeste PPPoE chini mi se...
Ma nije tu bitan PPPoE, nego činjenica da je prelazak na PPPoE značio zamenu ploča u centrali.

wiz011 je napisao(la):
pritiskajte provajdere da pritisnu Telekom.

I meni se čini da nam jedino ovo preostaje...:mad:

'Ajde da u ponedeljak (ne znam radi li nedeljom podrška) krenemo da ih zovemo... Sezam, Neobee, svejedno, možda neko od njih uspe nešto kod Telekoma. Što nas više bude zvalo, brže će neko mrdnuti dupetom i uraditi nešto. Inače...

Ovo više zaista nema smisla. Dođe mi da bacim ADSL modem kroz prozor i nakačim se ponovo preko dial up-a:wall:

Poslednja izmena:
Probajte da stavite beskonacan ping sa -t komandom u comand promptu, mozda i to pomogne.

Sasa_NS je napisao(la):
Ovo više zaista nema smisla. Dođe mi da bacim ADSL modem kroz prozor i nakačim se ponovo preko dial up-a:wall:
Kad sam imao ovaj problem ja sam vrlo ozbiljno razmišljao da upravo to uradim. Najvećim delom Internet koristim za čitanje raznih stvari i bilo je stvarno mukotrpno da kad god pročitam pola strane teksta konekcija se umrtvi i moram da se rekonektujem. Problem sam rešavao konstantnim downloadom čega bilo.

wiz011 je napisao(la):
Kad sam imao ovaj problem ja sam vrlo ozbiljno razmišljao da upravo to uradim. Najvećim delom Internet koristim za čitanje raznih stvari i bilo je stvarno mukotrpno da kad god pročitam pola strane teksta konekcija se umrtvi i moram da se rekonektujem. Problem sam rešavao konstantnim downloadom čega bilo.

Koliko si cekao da ti to poprave?

Poslednja izmena:
Jel mozhete da idete na IRC? Ja ni danas ne mogu...

Mirc pikazuje error Socket is not connected, juche sam prvi put u zhivotu video taj error. Ne mogu da udjem ni preko java klijenta na sajtu, a ni yahoo messenger nece da se uloguje...

Poslednja izmena:
Sasa_NS je napisao(la):
...neki programčić (ne znam kako se to tačno zove) da im šalje stalno par kb i tako ih prevari da ne prekidaju protok...

djalf je napisao(la):
Probajte da stavite beskonacan ping sa -t komandom u comand promptu, mozda i to pomogne.

Bas tako! Ja sam takvu jednu "stvar" stavio u startup da se uvek pali. Doduse, na cable sam, pa i ima smisla, ali moze da posluzi i za adsl, s obzirom da ne "krade" protok kao download nekog fajla. Znaci, otvoris notepad, upises mu npr.
ping google.com -t
snimis, posle taj fajl, nazvan kao veza.txt preimenujes u veza.bat i pri svakom uspostavljanju veze, pokrenes i taj bat.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

wiz011 je napisao(la):

Bar me neko razume.:)

Dlaka mi fali da to i uradim... Mislim, bacim kroz prozor.

A šta ja kukavac da stavim da se stalno skida kada sam "na merenju protoka", i to, da zlo bude veće, na najmanjem "paketu"?:wall: A ostalo mi još jedno dvadesetak MB u vr' glave...:lupko:

Tako mi i treba: ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji. Sledeći mesec ide paket od 2 GB, ili flat (ako uopšte i budem još na ADSL-u)...

Poslednja izmena:
KizaTheDeath je napisao(la):
Bas tako! Ja sam takvu jednu "stvar" stavio u startup da se uvek pali. Doduse, na cable sam, pa i ima smisla, ali moze da posluzi i za adsl, s obzirom da ne "krade" protok kao download nekog fajla. Znaci, otvoris notepad, upises mu npr.
ping google.com -t
snimis, posle taj fajl, nazvan kao veza.txt preimenujes u veza.bat i pri svakom uspostavljanju veze, pokrenes i taj bat.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Mislim da smo utvrdili da nama ipak treba suprotna stvar - nešto što vuče koji kb konstantno SA MREŽE (jedino tako protok opstaje), a ne da joj šalje (pinguje)... Probao sam nekoliko sličnih stvari i ništa nije radilo kako treba...

Ipak, probaću i taj vaš predlog, dao Bog da upali...

E, kakva mi driblanja tipa "štap i kanap" izvodimo... Može li išta u ovoj zemlji da funkcioniše kako treba?

Poslednja izmena:
hypnotic je napisao(la):
Koliko si cekao da ti to poprave?
Nisu ni popravili, čekao sam da dođe do prelaska na PPPoE u centrali. Problemi su trajali nekih mesec dana, ali je poslednjih 10-15 dana bilo baš strašno. Nemam ideju koliko bi im trebalo da poprave u nekim drugim okolnostima, u konkretnom slučaju se očito čekalo na zamenu PPPoE kompatibilnom opremom.

wiz011 je napisao(la):
Nisu ni popravili, čekao sam da dođe do prelaska na PPPoE u centrali. Problemi su trajali nekih mesec dana, ali je poslednjih 10-15 dana bilo baš strašno. Nemam ideju koliko bi im trebalo da poprave u nekim drugim okolnostima, u konkretnom slučaju se očito čekalo na zamenu PPPoE kompatibilnom opremom.

Fazon je sto je kod nas vec PPPoE :mad:
Izgleda da cemo morati da se naviknemo ovako,jer ovi u telekomu ne verujem da imaju strucan kadar za takve stvari... Treba da smo zadovoljni sto smo pored njih i dobili ADSL uopste...

Poslednja izmena:
E pa neće moći.

Pošto mi preterani download ne treba, ne poprave li to brzo vraćam se ja na stari dobri dial-up...

Tačnije, videćemo sutra kako stoje stvari...

Sasa, koristi Alfov trik sa pingom ili staylive programcic. Provjereno radi ping trik (iako ja imam uvijek sta downloadovati, provjerio sam da li radi stvar).

Inace, sezam radi odlicno (a bio sam skeptican jer mi dial up, uprkos novijoj centrali nikada nije radio bez pucanja) ako izuzmemo ovaj manji problemcic (namjerno kazem manji, jer kada ostavite beskonacan ping sve radi besprijekorno), za koji sam siguran da je krivac samo telekom i njihovo neznanje oko setupovanje opreme (dokazano u vise situacija :( ). Takodje, malo mi je krivo sto na zakupljenih 768kbit imam ne preko 80kB/s download (ne moze veci nikako) a trebalo bi oko 85-90, ali to i nije neki veci nedostatak ako se uzme u obzir da tih 80kb/s imam konstantno, bez obzira na dio dana i noci, http download ili torrent (peer to peer). Pingovi u igrama su najbolji moguci (COD2 na oko 35-50 konstantno, oko 40-100 na stranim serverima) . Veza stabilna i nikada ne puca, conexant u rinfuzi :) modem kod mene radi uredno i bez problema, i sve bi bilo odlicno samo da nema famoznog idle diskonekta :(. No i za to cu se pokusati pobrinuti posto znam ljude iz NS sezama, i siguran sam da ce se potruditi, sto je u njihovoj moci, da problem otklone.

Poz. svima.

diviner je napisao(la):
Takodje, malo mi je krivo sto na zakupljenih 768kbit imam ne preko 80kB/s download (ne moze veci nikako) a trebalo bi oko 85-90, ali to i nije neki veci nedostatak ako se uzme u obzir da tih 80kb/s imam konstantno, bez obzira na dio dana i noci, http download ili torrent (peer to peer).

Na 768kbps maksimum je oko 80kB zbog gubitaka tako da vise od toga ne moze!

Poslednja izmena:
Vrh Dno