Šta je novo?

ADSL PITANJE (ip adrese i serveri)

miki81

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
620
Huawei MT 822 Telekom rozle boje je u pitanju.

Sve radi kako treba, adsl ima ip adresu 71.214.xxx.xxx i ona je staticka.
Kada prikljucim mrezni kabl u laptop on dobija adresu preko dhcp-a tipa 192.169.1.x nebitno, sve je namesteno po defaultu.

Kako da namestim da i komp ima IP adresu 71.214.xxx.xxx ??? Znaci da ne bude u rangu 192.168.1.xxx.

Ovo mi je vrlo vazno jer mi je potreban Remote Desktop na tom racunaru ( da bi se konektovao od kuce na taj komp ).

Kako ovo da izvedem ? Znaci da i laptop ima adresu kao na netu ( jako vazno i zbog counter strike servera koji ce da se dize ).
Kad pokrenem dedicated server on mi daje da je ip 192.168.x.x koja nije vidljiva sa neta.

problem je sto cu moci da probam tek u ponedeljak...

Nadjoh i ovo :
Stavio sam WAN interface u PURE BRIDGE. I onda sam na kompu napravio pppoe konekciju, SVE radi savrseno. Znaci javna ip mi je direktno na kompu tako da na svim p2p imam hi ID

E ovako: ulogujes se preko web-a ne setup modem-a user i pass ti je admin. Pa ides na BASIC pa na WAN settings. Pa imas malu olovcicu sa desne strane. Kada kliknes na nju otvara ti se novi meni. Tu sa PPPoE prebacis na PURE BRIGDE. Posle toga ides na NAT i njega iskljucis. Onda na kompjuteru napravis pppoe koneckiju. Na posebnom papiru si dobio user i pass ([email protected])

Preporucujem ti ipak resenje sa port forwardingom, ili u krajnjem slucaju imas i opciju Virtual Server, tu mozes jednostavno da podesis da sve portove sa javne IP adrese preusmeravas na racunar, ali to bas i nije dobro resenje zbog sigurnosti. Gubis mnogo na konfornosti prebacivanjem kontrole pppoe konekcije na racunar, a i sa aspekta sigurnosti gubis, moras da vodis racuna o firewallu, dok u prvoj varijanti o svemu vodi racuna adsl ruter. To je moje vidjenje...

Port forwarding definitivno. Mani se PPPoE :)

Mnogo elegantnije i bezbednije resenje port forward.

Ne vredi poludecu i dalje mi za HLDS izbacuje d ami je ip adresa 192.168.1.3 iako sam uradio pure bridge. posle dodavanja PPPOE sada imam dve ikonice da sam konektovan. HLDS i dalje gleda prvu konekciju a na njoj sam 192.168.1.3 a na drugoj imam pravu javnu IP adresu.
Poludecu

Ne vredi poludecu i dalje mi za HLDS izbacuje d ami je ip adresa 192.168.1.3 iako sam uradio pure bridge. posle dodavanja PPPOE sada imam dve ikonice da sam konektovan. HLDS i dalje gleda prvu konekciju a na njoj sam 192.168.1.3 a na drugoj imam pravu javnu IP adresu.
Poludecu

Ne bi trebalo da ima veze to... Ti samo prsledi igračima javni IP i povezaće se na HLDS bez problema :)

Da li je neko ikad uspeo da digne server za cs i da mu radi ?
Gledao sam po netu ima mnogo njih koji imaju slican problem ali izgleda niko nikad nije uspeo :(
Ja ne uspevam. Poludecu...

Ja sam dizao ranije bez problema.

Ja sam dizao ranije bez problema.

Reci mi samo da li se secas ovog problema:

Preusmeris sve portove na ruteru da ide na lokalnu ip adresu, robam sa portchecker.exeom svi portovi su otvoreni i sve sljaka.
Kad dignem cs server onmi daje lokalnu ip adresu i sa strane je niko ne vidi.
U cemu je stos, a azi ovo, uzmem direktno se prikljucim na net na istom kompu dobijem spoljnu adresu startujem server i on radi.
Problem je u hlds.exe on stalno prijavljuje da je lokalni server.
Samo kad imam cist izlaz na net vidi se server ( pojavi da je konektovan na WON master server ) dok preko rutera ni to ne prikaze.

U CEMU JE CAKA :(

Jel si probao da im daš javni IP?:) Ne znam što ga komplikuješ sa tim lokalnim IP-em. Ti daš igračima javni IP, dodje zahtev do rutera, on preusmeri na tvoj local ip i rešena stvar.

Poslednja izmena:
Reci mi samo da li se secas ovog problema:

Preusmeris sve portove na ruteru da ide na lokalnu ip adresu, robam sa portchecker.exeom svi portovi su otvoreni i sve sljaka.
Kad dignem cs server onmi daje lokalnu ip adresu i sa strane je niko ne vidi.
U cemu je stos, a azi ovo, uzmem direktno se prikljucim na net na istom kompu dobijem spoljnu adresu startujem server i on radi.
Problem je u hlds.exe on stalno prijavljuje da je lokalni server.
Samo kad imam cist izlaz na net vidi se server ( pojavi da je konektovan na WON master server ) dok preko rutera ni to ne prikaze.

U CEMU JE CAKA :(
Odakle ti ideja da igrachima koji hoce da se nakache dash svoju lokalnu IP adresu??

Aman nikad u zivotu nisam probao da dam nekom lokalni ip da proba preko neta da s ekonektuje. to je kao da nekome das viljusku da jede supu :)

Probano je sa vise razlicitih mesta da se ljudi konektuju ali jednsotavno izbaci ip i kao da ne vidi server pise samo half life.

Kao sto rekoh probao sam i DMZ i da pogasim sve firewalle, nece da radi, napominjem da HLDS slusa samo na ip adresi kao da nema pristup netu.

Cim ga grunem direktno na net i kad mi da javnu dinamicku adresu bez problema se hlds digne kaze ta i ta ti je adresa i bez problema iz australije vide server.

Jednostavno kao da HLDS nece da digne dok ne vidi internet :(

Zato tvrdim da niko nikad nije ni uspeo da digne server a da nije direktno na netu

To da niko nije uspeo da digne CS server preko NAT-a zaboravi. 100% radi.

Koliko imash konekcija/net adaptera pod windows-om? Moguce je da morash da forsirash pravi adapter u sluchaju da ih imash vishe.

Poslednja izmena:
Kad pokusam direktno na netu da se kacim on mi izbaci da je server uspesno podignut i da je WON server tu i da mi adresu tipa 89.xx.xx.xx sto i jeste trenutno javna dinamicka ip aresa ,a kad probam preko routera on mi izbaci da nece da se konektuje da nema WON servera i da mi je ip 192.168.x.x:27015. Kao da nema izlaz na net.
Negde sam procitao da mora da se ode na whatismyip.com i da se prepise javna ip adresa u neki server.cfg, to sam probao ali i dalje nista, takodje i neki sv_lan 0 !

To da niko nije uspeo da digne CS server preko NAT-a zaboravi. 100% radi.

Koliko imash konekcija/net adaptera pod windows-om? Moguce je da morash da forsirash pravi adapter u sluchaju da ih imash vishe.

jedna jedina konekcija, ima i wifi ali je disabled, ona ne bi trebala da koci bilo sta.

Ajd da i ja lepo prekopiram sa zvaničnog sajta portove koje treba otvoriti na ruteru da bi se server video na netu:

» Server behind router
If the server is behind a router there are a few things you have to check.
You must FORWARD the port your server runs on from your router to the server (unless you change it with "-port 270XX" it's port 27015).
Also these ports needs to be open in the given direction:

TCP 7002 out
TCP 5273 out
UDP 27010 out
UDP 27012 in and out
UDP 27015 in (if your server runs on this port)

Vrh Dno