Šta je novo?

ADSL over ISDN

SQuID

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
619
Znaci zivim u mirijevu i imam trenutno ISDN. Da li je moguce imati ADSL u mom slucaju? :/

(Mislim da inace nema vishe slobodnih parica u mojoj zgradi)

Jeste.

SQuID je napisao(la):
Znaci zivim u mirijevu i imam trenutno ISDN. Da li je moguce imati ADSL u mom slucaju? :/

(Mislim da inace nema vishe slobodnih parica u mojoj zgradi)

Ne vezuju oni nista na parice u zgradi vec ubacuju dslam kartice u centrali.

BoZZap: Jel ovo"filter"na slici,iz kog se izdvaja jedna linija za ISDN a druga do ADSL modema nesto sto vec postoji u razvodnoj kutiji telefona,ili kako se to vec zove,ili cu morati to ja da postavljam!?Pitam jer su me KONACNO posle skoro mesec dana pozvali da odem po opremu ali je gazda pre godinu dana uzeo ISDN i dva broja i modem se nalazi na spratu kuce (jedan broj) a iz njega ide linija do mene u prizemlju kuce (drugi broj na koji se i vodi telefon i stize racun),necu valjda sad da moram da secem kablove na tavanu ili gde vec pa da postavljam dodatne uredjaje,valjda nisu to tako zamislili ili sam badava uzimao ADSL!?
Pozdrav ,)

Samo obrati pažnju da ADSL modem (router, mikrofilter...) mora da bude AnnexB za ISDN, za običnu (POTS) liniju je AnnexA.

Znaci sve je ISTO kao za obicnu liniju samo je router drugi,zbog toga su mi i rekli da sacekam MALO da stigne oprema!
Ako je tako bice SUPER,hvala ZorMi.
Pozdrav ,)

Uspelo je,trebalo je dosta mrcvarenja jer je ISDN modem na spratu a dole do mene sam jedva provukao kabal kroz crevo za kablovsku!Samo mi nesto sporo radi,najcesce oko 25-30kb/s sta god da skidam,a trebalo bi 50 i vise kb/s ali...
Pozdrav ,)

Za 256k je 25-30kb/s odlican protok, jos ako je konstantan... Da pevas!

Jeste super protok za 256,ali za 512 NIJE!!Hocu svoj protok,nece da me prevare!
Bas sam sinoc skidao neke programcice,isto preko FreshDownload-a,sa kojim sam preko dial-up konekcije imao 4-5kb/s a sinoc po 26-30kb/maksimum!A ako pocnem da surfujem onda ode na 9-16kb/s!?
Nocas sam ostavio Shareazu da mi skine par filmova,jutros se probudim i tri fajla imaju protok oko 40-45kb/s skupa,nista drugo ne radi,i to u 7 ujutru!?Napominjem da su svi imali po vise STOTINA izvora (jedan cak i preko 1200),vukla je sa po nekoliko istovremeno i to je maksimum!?Ne trazim da mi konstantno bude 55-57kb/s koliko je maksimum,ali bas da varira od 15-45 a maltene NIKAD preko... to je vec glupost!Svi hvale Telekom,ali izgleda da samo u BG-u rade kako treba,Nis ih ne zanima mnogo!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
A jel može na primer ADSL da se uvede samo za jednu liniju kod ISDN-a?
Teča i ja delimo jedan ISDN, tako da je on uzeo jedan broj i ISDN internet, a a drugi broj. Mogu li ja da uvedem ISDN a da on ne može da ga koristi? Ako ne može, da li može da se meri iskrišćeni protok za svaki broj posebno????

Bas tako sam i ja uradio!Gazda je uveo ISDN pre godinu i nesto,i sredio sprat do j... da bi privukao budze a meni je u prizemlju ostao jedino dial-up!
A onda je stigao ADSL u Nis,ja sam se prijavio,dobio potvrdan odgovor,nacekao se za opremu i sad vozim ADSL,doduse ne dovoljno brz!
Morao sam da sprovedem poseban kabal za ADSL od rutera u koji ulazi telefonska linija,pa jedan izlaz ide u ISDN modem da on i dalje koristi ISDN (mada ni to ne koristi),a ka meni ide drugi prikljucak,koji sam imao srece da jedva provucem kroz crevo koje su postavili u zidu prosle godine kad su uvodili kablovsku i to je to!
Pozdrav ,)

Ohoho, znači super!
Sve se može kad se hoće.
Pošto čujem da će da poskupe impulsi za 100%, gledaću u skorije vreme da uvedem ADL :)d).

Poslednja izmena:
Ma moze,ali uz dooosta muka (jedva sam provukao mekani kabal kroz usko crevo pa jos sa krivinama)!I smanji jednu 0,sinoc je bilo na vestima,poskupljuju usluge 10%!
Pozdrav ,)

Ja čuo 100%??? ...zlzl....Pogreši čovek....

Lomnica_city je napisao(la):
I smanji jednu 0,sinoc je bilo na vestima,poskupljuju usluge 10%!

Cuo i ja tu vest samo sto je do tih 10% Telekom dosao nekom svojom akrobatskom racunicom.

Razgovor u lokalu ce poskupeti 100%. To je 100% sigurno. A 10% je sve skupa kada se uracunaju promene zona. Tipa razgovor Beograd-Resnik ili Beograd-Batajnica se tarifirao kao razgovor Beograd-Valjevo a sada ce to da pojeftini 100% (Resnik, Batajnica i ostala prigradska naselja prelaze u lokal). I tako jos neke akrobacije tipa pojeftinice BG-Vranje a poskupece BG-Valjevo, 'bem li ga.

Na vestima na,ne secam se kom kanalu,je pisalo poskupljenje 10%,a ako je 100% onda je trebalo tako i da pise,samo sto bi onda izbio jos jedan 5 Oktobar!
Sve u svemu,ovo vam je motiv vise da predjete na ADSL ili kablovski ili wireless internet,bilo sta,jer sam ja do sada placao po par hiljada telefon za 100-tinak sati interneta i mozda 1/4 racuna je bilo za razgovor pa vi sad vidite sta ce te!
Pozdrav ,)

Vrh Dno