Šta je novo?

Adsl out SBB in

B-ZiGER

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2007
Poena
379
Da pricu bude brza ja sam jedan od onih koji je na ADSL-u vec skoro 2 god(telekomov)a imam SBB.I mislim da je doslo vreme tranzicije mislim 1mb za 1450din sto je mnogo mnogo je.

Par pitanja:posto vec imam standardnu SBB Televiziju presao bi na MIX paket tj. uzeo bi 4mb net sa START paketom Televizije.Neverni Toma radi pa moram da pitam ja bih se obavezao tj. potpisao ugovor na(12 il 24m) da li je moguce da je cena samo 1350din za sve to? ili ide + mesecno odrzavanje?

Drugo pitanje je sto se tice te D3 SD (standard definition)televizije benefiti koji su imam ako ih ima, voleo bih neko ko ima LCD TV a da odgovori.:type::wave:

Verovatno nisi dobro shvatio. Opcije su sledece:

Uz bilo koji paket placas osnovnu TV pretplatu od 745din a na nju dodajes:

1. 4mbps interent ako potpises ugovor po ceni od 1390din mesecno.

-Dobijas 4mbps i analognu televiziju za 2135din mesecno uz obavezan ugovor na 12 meseci.

2. 4mbps interent i digitalnu televziju (D3) uz ugovor (mix paket) po ceni od 1350din.

-Dobijas 4mbps,analognu televizju, digitalnu televiziju uz ugovor na 24 meseca po ceni do 2095din.

Znaci i dalje placas pretplatu kao i do sada samo sto u opciji 1. dobijas net za 1390din a u opciji 2. dobijas net za 1350 i besplatno d3 dekoder i mogucnost pracenja digitalnih kanala.

Slika na D3 je uglavnom primetno bolja na LCD-u, ali bilo je i primera kada je zbog kompresije pokoji kanal bio ostriji u analognoj verziji.

Poslednja izmena:
E ja sam izgleda gledao bas taj neki kanal i razocarao se u D3 :D

I to je bas bila neka kosarkaska utakmica i nista se nije videlo..lopte u brzim scenama nije bilo :\

Ja imam paket MIX i evo kako stoje stvari.

Internet ok radi , za 1390 din 4mbps je sasvim ok cena , upload je slab ali boze moj sta da se radi , naravno imas mogucnost da uz doplatu dupliras svoj upload ako ti treba.

D3 - manje vise je ok , ovo manje vise je iz razloga sto ces osetiti na lcd ili plazam atv-u razliku ali je to daleko od savrsenstva. Problem koji se javlja kod D3 i to jos nisu uspeli da rese jeste sto na pojedinim kanalima slika secka. Kvalitet signala na samom ulazu u dekoder je odlican po recima "tehnicara" iz sbb-a mereno njihovim uredjajem.
Posto se bavim racunarima predpostavljam da je problem sa samim dekoderom odnosno da on povremeno brljavi tj. secka, naravno i ako sam 3 puta trazio da se kvar otkloni nista nisu uradili.
Do duse 2 puta su poslali ekipu , oba puta su merili signal i rekli da je odlican , a onda su rekli da je problem verovatno u cvoristu i da ce poslati ekipu da proveri ali nista nije reseno.

Inace za 1390 din da imas i samo 4mbps internet malo li je?

Ja imam paket MIX i evo kako stoje stvari.

Internet ok radi , za 1390 din 4mbps je sasvim ok cena , upload je slab ali boze moj sta da se radi , naravno imas mogucnost da uz doplatu dupliras svoj upload ako ti treba.

D3 - manje vise je ok , ovo manje vise je iz razloga sto ces osetiti na lcd ili plazam atv-u razliku ali je to daleko od savrsenstva. Problem koji se javlja kod D3 i to jos nisu uspeli da rese jeste sto na pojedinim kanalima slika secka. Kvalitet signala na samom ulazu u dekoder je odlican po recima "tehnicara" iz sbb-a mereno njihovim uredjajem.
Posto se bavim racunarima predpostavljam da je problem sa samim dekoderom odnosno da on povremeno brljavi tj. secka, naravno i ako sam 3 puta trazio da se kvar otkloni nista nisu uradili.
Do duse 2 puta su poslali ekipu , oba puta su merili signal i rekli da je odlican , a onda su rekli da je problem verovatno u cvoristu i da ce poslati ekipu da proveri ali nista nije reseno.

Inace za 1390 din da imas i samo 4mbps internet malo li je?
Isti problem i kod mene sto se tice seckanja na d3 povremenog.Sutra ocekujem njihove tehnicare da ponovo dodju i probaju da otklone kvar.Inace koristim mix paket 8mb i d3 obican ne hd.Isto je covek dolazio merio signal,zamenio razdelnik i otisao a slika na d3 na svakih 5 do 10 minuta secne po malo.I taj tehnicar iz sbb-a mi kaze da je najverovatnije problem u dekoderu jer je signal odlican.Rekao mi je da mu se sutra javim i da ce videti da li ima slobodnih novih dekodera pa da se proba sa drugim.

Ma kakva cvorista, D3 i ostale gluposti, dosta mi je svih njihovih prica. Korisnik sam SBB kablovske televizije vec nekoliko godina bez mogucnosti za digitalnu. Pre par meseci su poskidali "paucinu" koju su opleli po gradu sa krova na i postavili bandere kako bi mogli da iskljucuju neredovne platise. Bandere koje su postavili su samo slika njihove profesionalnosti (cirkus zivi ) sve nakrivljene i trule. Ponadao sam se uvodjenju njihovog neta i najzad da se otkacim od Telekoma. Eee, sada je slika pocela da secka gotovo na svim kanalima. Pitam se sta bi bilo tek sa netom:lupko:
Zivo me interesuje kako je moguce da slika secka a signal dobijam koaksijalnim kablom i to ne ja nego ceo grad - jug Srbije.
Zakljucak: sve je to krpacina Telekom, SBB a verovatno i buduci Telenor. Jednostavno se svi oni trude da zgrnu novac na lak nacin bez nekog ulaganja vec se sluze onom starom "Pljuni pa zalepi". Mi ovce mozemo samo da zovemo tehnicku sluzbu i da im objasnjavamo nas problem a onaj "operater" sa burekom u ruci da nam daje objasnjenje tipa CVORISTE dok ovaj u Telekomu razmislja o regresu i stupanju u strajk. Srbija je ovo.

Seckanje je i kod mene isto izrazeno svakih 5-10 min i nije mi jasno o cemu je rec.Jednom sam slucajno primetio da mu jako smeta emi(elektromagnetna indukcija) od neonki kada se pale ili ves masina kada povuce naglo struju...Znaci los kvalitet napojne jedinice u d3 dekoderu pretpostavljam ali nisam siguran da je to i razlog sto svakih 5-10 min secka...Ipak bi morali da to otklone jer bas smeta...

Možda da ga nakačiš na neki ups ? Ili nešto što pegla napon ;)

Najvise se isplati ako uzimas neki jachi paket. Konkretno ja sam potpisao ugovor na 24 meseca, imam D3 paket (odlicna slika, pogotovo na widescreen tv-u), i za 2030 din mesecno imam 8mbps. Znaci sa sve pretplatom imam 8mbps za oko 2800 dinara, sto je duplo brze od adsl-a.... + sto imam kablovsku digitalnu televiziju.

Nazad
Vrh Dno